25 / 04 / 2024

Osmancık OSB'nin 39 sanayi parseli bakanlık onayında!

Osmancık OSB'nin 39 sanayi parseli bakanlık onayında!

Osmancık Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin Sanayi Parselleri Bakanlık Onayında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.




Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Karataş, şehir plancısı tarafından imar planlarının hazırlandığını ve 39 adet sanayi parselinin bakanlık onayına sunulduğunu ifade etti.

İmar planlarının onaylanmasının ardından yatırımcılar için tahsislere başlanacağını kaydeden Hamza Karataş “Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde sanayi parsellerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. OSB alanın yaklaşık yüzde 43’ü olan 200 dönümlük alanda 39 sanayi parseli oluşturuldu. Bakanlık onayının ardından mütevelli heyetimiz yatırımcılarımız için arsa tahsislerine başlayacaktır.” dedi.

OSMANCIK BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Osmancık’ın sanayi alanında da önemli gelişmeler gösterdiğini kaydeden Karataş “Son yıllarda tekstil sanayisinin gelişmesi ilçemize önemli katkı sağlamıştır. Osmancık’ın gerek D-100 Karayolu gibi önemli bir güzergahta bulunması, gerekse liman ve havaalanına yakınlığı, büyükşehirlere ulaşım kolaylığı gibi avantajları nedeniyle yatırımcılar için bir cazibe merkezi konumundadır. Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcı ile bu avantajı bir araya getirecek ve şehrimiz sanayide bölgenin yıldızı olacaktır inşallah.” diye konuştu.

Osmancık OSB’de yer tahsislerine başlanması ile kısa sürede ilçeye yeni fabrikaların kazandırılacağına inandığını kaydeden Karataş, OSB’nin sağlayacağı yeni iş alanları ile Osmancık’ın artan nüfusunun da hız kazanacağını vurguladı.



Hürriyet 


Geri Dön