28 / 03 / 2024

Osmangazi İlköğretim Okulu 2016'da açılacak!

Osmangazi İlköğretim Okulu 2016'da açılacak!

Bursa’da geçen haziran ayında Mehmet Akif Mahallesi’nde temeli atılan Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu inşaatı hızla yükseliyor. Kaba inşaatının yüzde 50’si tamamlanan okul 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak.



Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu inşaatında kısa sürede büyük yol kat edildi. Mehmet Akif Mahallesi’nde toplam 4 bin 915 metrekare alan üzerine inşa edilen 26 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu’nun kaba inşaatının yarısı tamamlandı. Bodrum+2 kat olarak inşa edilen ve eğitim alanlarının yanı sıra, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek faaliyet alanları, laboratuvarları, çok amaçlı salonları, mini basketbol sahası, anaokulu, anaokulu Oyun alanı, kum havuzu ve yemekhanesi bulunan okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “İlçemizde bulunan 250 okulun 200’üne çeşitli desteklerde bulunduk. Hamitler Mahallesi’nde 21 bin 204 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük okulu Uluslararası Murad Hüdavendigar Lisesi’nde çalışmalar bitmek üzere. Dev okulu 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında hizmete açmayı hedefliyoruz. Hamzabey ve Demirtaş mahallelerinde iki anaokulunu hizmete açtık. Her sezon çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz” dedi.


Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu ile Bursa’ya yeni bir eğitim yuvası kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Okul inşaatında çalışmalar devam ediyor. Kaba inşaatın yüzde 50’si tamamlandı. Okulumuz İnşallah 2016-2017 yılında hizmete girecek. Hedefimiz, Türk milletini geleceğe taşıyacak aydınlık nesiller yetiştirmek. Geleceğimizin teminatı gençlerimize en iyi eğitim imkanını sunmak” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön