19 / 04 / 2024

Osmangazi Tower Plaza sorunu dönüşümle çözülecek!

Osmangazi Tower Plaza sorunu dönüşümle çözülecek!

Osmangazi Belediye Meclisi’nde Tower Plaza ve stadyum tartışması yaşandı. Başkan Mustafa Dündar, Tower Plaza’nın 20 yıldır Bursa’nın kanayan yarası olduğunu ve bu meselenin kentsel dönüşümle çözüleceğini söyledi.



Osmangazi Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı Mustafa Dündar başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, “6 yılı değerlendirme toplantısında, Stadyum Meydanı yapılırken keşke Tower Plaza da yıkılsaydı demişsiniz. Osmangazi ilçesinde yapılan bütün plan ve bütçeler belediye meclisinde tartışılıp karar verilmeli. Büyükşehir Meclisi’nde de dik duruş sergilenmeli. Stadyum ve Tower Plaza konusunda gerekli kararları Osmangazi Meclisi almalı” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Cevat Asa ise, stadyum çevresi olan alanın Bursa’nın elinden alınmak istendiğini ifade ederek, “Yeni bir Doğanbey faciası görmek istemiyoruz. Atatürk Stadyumu cumhuriyetimizin kurucusunun adını taşıyor. Biz Atatürk Stadyumu’nun ilk yapıldığı haliyle kalması, burada şenliklerin olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


“TOWER PLAZA KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE ÇÖZÜLECEK”


Stadyum ve Tower Plaza ile ilgili eleştirilere cevap veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, "6 yılı değerlendirme toplantısında söylediğimiz Tower Plaza ile ilgili düşüncelerimizi her zaman söyledik. Stadyum ile ilgili plan geçiyor. O bölgede düzenleme yapılıyor. 20 yıldır Bursa’nın sıkıntısı, kanayan yarası Tower Plaza meselesi çözülsün dedik. Tartışılmış bir konuydu ve ortak karar alındı. Tower Plaza’nın stadyum çevresi ile ilgili düzenlemenin içinde değil, Altıparmak Mahallesi Çırpan Bölgesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm projeleriyle çözülebileceği kararını aldık. Tower Plaza meselesi kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte çözülecek” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön