16 / 04 / 2024

Osmangazi’de 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm yapılıyor!

Osmangazi’de 10 farklı bölgede kentsel dönüşüm yapılıyor!

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’deki Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Kentsel Dönüşüm uygulama alanları hakkında bilgi verdi.



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kentsel Dönüşüm Projeleri ve Kentsel Dönüşüm uygulama alanları hakkında bilgi verdi. 


Osmangazi’de 10 farklı bölgenin Kentsel Dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendiğini ifade eden Dündar, yürütülen çalışmaların tamamlanarak uygulama aşamasına geçildiğini söyledi.


Temeli atılan ve inşaat çalışmaları hızla devam eden Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin ardından hayata geçirecekleri Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte, Demiryolu altı olarak bilinen bölgenin, en geç 5-10 yıl içerisinde çok ciddi bir gelişme göstereceğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Buradan sektör temsilcilerine sesleniyorum. Bu bölge, Bursa’nın en değerli bölgesi. Demiryolu altı olarak bilinen bu bölgede 2 bin metrekarelik yer toplayan bize gelsin. Biz, gerekeni yapmaya hazırız” dedi.

Soğanlı ile birlikte proje çalışmaları tamamlanan Demirkapı projesinin de kısa süre içerisinde start alacağını belirten Dündar, “İnşaat sektörünün, proje uygulama alanları ve yatırım yapılabilecek bölgelerle ilgili bir beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz. Biz, hazırlıklarımızı tamamladık. Artık projelerin uygulama aşamasındayız” dedi.


Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde kazmayı vurduklarını, inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Dündar, “İkinci en büyük projemiz, belediyenin önünden AVM’ye kadar olan bölümü kapsayan, kente yepyeni bir vizyon kazandıracak Kent Meydanı projesi. 2016 yılı sonuna kadar bu kamulaştırma işlemlerini tamamlayıp projenin startını vermeyi planlıyoruz” dedi.


"YEPYENİ BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK"


Soğanlı ve Kent Meydanı projelerinin hayata geçirilmesi ile birlikte, Bursa’da Kentsel Dönüşüm hamlesinin de büyük bir hız kazanacağını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Soğanlı ile birlikte Kanalboyu caddesini, iki bina arası 100 metre olacak şekilde yeniden düzenliyoruz. Böylece, Botanik Park, Kanalboyu, Merinos Parkı ve Kültürpark arasında, şehrin nefes alacağı yepyeni bir yeşil aks ortaya çıkmış olacak. Kent Meydanı projemizdeki asıl düşüncemizde, Almira Otel önünden itibaren yolu yer altına alarak, Santral Garaj ile Demiryolu altı tabir edilen bölgeyi yaya aksı ile birleştirmek. Bu iki proje bölgedeki dönüşümü tetikleyecektir” diye konuştu.


"DEMİRYOLU ALTI CAZİBE MERKEZİ OLACAK"


Soğanlı ve Kent Meydanı projeleri ile birlikte, Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma açtığı Çelebi Mehmet Bulvarı arasında kalan ve Demiryolu altı diye bilinen bölgede, 5-10 sene içerisinde hızlı bir dönüşüm öngördüklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu bölge, Bursa’nın merkezi ve en değerli alanı. Ne yazık ki plansız ve çarpık yapılaşma nedeniyle hak ettiği değeri bulamamış ve heba edilmiş bir bölge. Çelebi Mehmet Bulvarı, Kanalboyu ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projelerinin hayata geçmesinin ardından bölge, yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacak. Buradan, müteahhit arkadaşlara bir adres vermem gerekirse, Demiryolu altı diyorum. Bu bölgede 2 bin metrekare yer toplayan arkadaş bize gelsin. Biz gereğini yapmaya hazırız” diyerek, sektör temsilcilerine yeni yatırım bölgesi olarak Demiryolu altını gösterdi.


Hürriyet Yerel


Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Osmangazi'den dönüşüm atağı 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSIAD) Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Temeli atılan Soğanlı kentsel Dönüşüm projesinin ardından hayata geçirecekleri Kent Meydanı kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte, Demiryolu altı olarak bilinen bölgenin, en geç 5-10 yıl içerisinde ciddi bir gelişme göstereceğini ifade eden Başkan Dündar, "Buradan sektör temsilcilerine sesleniyorum. Bu bölge, Bursa'nm en değerli bölgesi. Demiryolu altı olarak bilinen bu bölgede 2 bin metrekarelik yer toplayan bize gelsin. Biz, gerekeni yapmaya hazırız" dedi. 


'YENİ BİR ŞEHİR ORTAYA ÇIKACAK'

Soğanlı ve Kent Meydanı projelerinin hayata geçirilmesi ile birlikte, Bursa'da kentsel dönüşüm hamlesinin de büyük bir hız kazanacağını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Soğanlı ile birlikte Kanalboyu Caddesi'ni, iki bina arası 100 metre olacak şekilde yemden düzenliyoruz. Böylece, Botanik Park, Kanalboyu, Merinos Parkı ve Kültürpark arasında, şehrin nefes alacağı yepyeni bir yeşil aks ortaya çıkmış olacak. Kent Meydanı projemizdeki asıl düşüncemizde, Almira Otel önünden itibaren yolu yer altına alarak, Santral Garaj ile Demiryolu altı tabir edilen bölgeyi yaya aksı ile birleştirmek. Bu iki proje bölgedeki dönüşümü tetikleyecektir" diye konuştu. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön