29 / 03 / 2024

Osmangazi'de metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Osmangazi'de metruk binalar tek tek yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından metruk binaların yıkımına devam ediliyor. Belediye ekipleri, Dereçavuş Mahallesi 6. Dere Sokak üzerinde yer alan metruk binayı gerekli önlemleri alarak yıktı.



Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Dereçavuş Mahallesi’nde can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden metruk binayı yıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Osmangazi Belediyesi'nce atıl halde bulunan ve kentin estetiğine zarar veren metruk yapıların yıkımına devam ediliyor. Çökme tehlikesi bulunması nedeniyle mahallelerde yaşayan vatandaşları oldukça tedirgin eden metruk binalar, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından durum incelenerek, yasal işlemlerinin tamamlanmasından sonra yıkılıyor. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri dikkate alan belediye ekipleri, Dereçavuş Mahallesi 6. Dere Sokak üzerinde bulunan metruk binayı yıkmak için çalışmalara başladı. Emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk bina, iş makinesi ile yıkımını gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların yıkılması konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarından bahsederek, “İlçemiz metruk yapılardan temizlendikçe, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


 


Geri Dön