20 / 04 / 2024

Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından, tehlikeye neden olan metruk bina bırakmamak amacıyla gerçekleşen yıkım çalışmalarına devam ediyor.



Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından atıl haldeki ve madde bağımlılarının mesken edindikleri metruk yapıların yıkımına başlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; vatandaşlardan gelen talep ve şikayetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme Mahallesi’ndeki iki katlı metruk binayı yıkmak amacıyla çalışmalara başladı. Uyuşturucu madde kullanıcılarının mesken edindikleri, can ve mal güvenliği adına tehlikeye neden olan bina, iş makinelerince yıkıldı.

Yıkım çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı: “İlçemiz metruk yapılardan temizlendikçe, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz.”


Geri Dön