16 / 04 / 2024

Osmangazi'de öncelik kentsel dönüşüm!

Osmangazi'de öncelik kentsel dönüşüm!

Osmangazi Belediyesi'nin Eylül Ayı Aylık Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi.




Osmangazi Belediyesi'nin Eylül Ayı Aylık Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce partisi adına söz alan CHP Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Cevat Asa, Osmangazi Belediyesi'nin olası bir depreme yeterince hazır olmadığını söyledi. Asa'nın "Deprem konusunda yeterli çalışmanın yapılmadığını düşünüyoruz" şeklindeki sözlerine cevap veren Başkan Mustafa Dündar, "Depreme hazırlık, ceset torbası depolamakla olmuyor. Biz depreme karşı yeni bir şehir inşa ediyoruz" dedi.


Osmangazi Belediyesi'nin Hamitler ve Demirtaş'ta yepyeni bir şehir inşa ettiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Osmangazi'nin gelişim bölgelerinden Hamitler'de 30 bin 250 daireye oturma izni verdik. Planlarda 146 bin kişilik olan bu bölgede, bugün 120 bin kişinin yaşadığı modern bir şehir inşa ettik. Aynı şekilde Demirtaş, 16 bin kişiden 83 bin kişinin yaşadığı modern ve planlı bir haline geldi. Soğanlı'da inşa ettiğimiz Türkiye'nin örnek Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapuları daire sahiplerine teslim ettik. Aynı şekilde Kent Meydanı, Demirkapı ve Hisar Kentsel Yenileme projelerimiz, yeni Osmangazi'nin inşası adına devam eden projelerimiz. Bizler, olası bir deprem felaketine karşı yeni bir şehir inşa ediyoruz. Depreme hazırlık ceset torbaları depolamakla olmaz" diye konuştu.


Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön