16 / 04 / 2024

Osmangazi'ye dev pazar yeri geliyor!

Osmangazi'ye dev pazar yeri geliyor!

Bayraklı Belediyesi ilçeye kazandırdığı kapalı Pazar yerlerine bir yenisini daha eklemek için düğmeye bastı. Osmangazi Mahallesinde yapılacak ve toplamda 4 bin 332 metrekare alana sahip pazar yeri projesinin temeli atıldı.



Bayraklı’da mevcut pazar yerleri modernize edilirken yenilerinin temeli atılıyor. Bayraklı Belediyesi Osmangazi Mahallesine yapacağı dev pazar yeri 4 bin 332 metrekare büyüklüğünde olacak. Kapalı pazar yeri idari bina ve üç kısımdan oluşacak. Toplamda 70 metrekare kullanım alanına sahip idari binada zabıta, güvenlik bay ve bayan tuvaletler bulunacak. Ayrıca idari bina 16 araç kapasiteli bir de otoparka sahip olacak.


1 MİLYON 369 BİN LİRAYA MAL OLACAK

Kapalı Pazar yerinin sol kısmında üstü trapez saç kaplı pazar alanı, orta kısmında pazarcılar ve alışveriş yapan vatandaşlar için tuvaletler, iki adet depo, sağ kısmında üstü trapez sac kaplı pazar alanı bulunuyor. 1 milyon 369 bin TL’ye mal olacak pazaryeri Osmangazi Mahallesi ve çevresindeki mahallelerde yaşayan vatandaşların sorununu çözmüş olacak. Bayraklı Belediyesi bugüne kadar Alpaslan, Gümüşpala ve Nafiz Gürman Mahallerindeki kapalı pazar yeri projelerini tamamlayarak hizmete soktu. Çamkıran, Alpaslan ve 75. Yıl pazar yerlerinde ise modernize edilme çalışmalarına başlandı.


SOKAK ARASI PAZAR YERLERİ YAKIŞMIYOR

Kapalı pazar yerlerini ilçeye kazandırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bugüne kadar kente birçok kapalı Pazar yeri kazandırdık. Sokak arası Pazar yerlerinin bu çağda bir kente yakışmadığını her fırsatta dile getiriyorum. Şimdi Osmangazi Mahallesine pazar yeri projesini hayata geçirmek için çalışma başlattık. Çay Mahallemize de güzel bir yer kazandıracağız” dedi.



Hürriyet 



Geri Dön