29 / 03 / 2024

Osmanlı revakları numaralandırılarak taşınacak!

Osmanlı revakları numaralandırılarak taşınacak!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suudi Arabistan hükümetinin Kbedeki tavaf alanını genişletmek için Aralıkta yıkımına başlayacağı son Osmanlı eseri olan revakların numaralandırılarak söküleceğini söyledi



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suudi Arabistan hükümetinin Kbedeki tavaf alanını genişletmek için Aralıkta yıkımına başlayacağı son Osmanlı eseri olan revakların numaralandırılarak söküleceğini ve Türkiyede birleştirileceğini açıkladı.Suudilerin Osmanlı Kışlası ve Osmanlı Kalesinin ardından revakları da yıkmasını, hac döneminde artan talebe bağlayarak, Kasıt yok, zorunluluktan sözleriyle açıklayan Bozdağ, şu bilgileri verdi:

İstanbul veya Ankara
Kabedeki Osmanlı revakların taşınması konusunda hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Dışişleri Bakanlığı doğrudan sorumlu ve bu konuda girişimlerini sürdürüyor. Revakların kaldırılması kararından vazgeçilmesi söz konusu değil. Osmanlı revaklarının sökülerek, Türkiye getirilmesi konusunda kararlıyız. İstanbul veya Ankarada kalacaklar. Hacıbayram Camii de seçeneklerden biri ama, yeri konusunda henüz kesin karar verilmedi. Şimdi yöntemi konuşuluyor. Tarihi eserler, daha önce de bu tür yöntemlerle taşınmış. Numaralandırma sistemi ile birbirinden ayrılacaklar ve buraya gelince aynı yöntemle birleştirilecekler.

Nuray BABACAN/Hürriyet


Geri Dön