24 / 04 / 2024

`Otelimi kapatıyorum' diyen Ali Ağaoğlu'na Uludağ'dan destek

`Otelimi kapatıyorum' diyen Ali Ağaoğlu'na Uludağ'dan destek

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Uludağ'da, yeniden yapılanma tartışması giderek büyüyor



Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 1'inci bölgedeki otellerin tamamının yıkılıp yeniden yapılanmasına karşı çıkan Ağaoğlu My Resort Oteli'nin sahibi Ali Ağaoğlu'nun, geçen yıl 10 milyon lira harcayarak yenilediği tesisini yarından itibaren kapatma kararı almasına Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren de destek verdi. Gerekirse Uludağ'daki tüm otellerin kapısına kilit vurabileceğini açıklayan Beceren şunları söyledi:

"Onlar bizi kapatmak istiyorlar. Onlar kapatmadan gerekirse biz kapatırız. Ali Ağaoğlu devletle kavga etmek istemediği için tepkisini bu şekilde ortaya koydu. Ona tam destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm otel işletmecileri olarak kendimize yol haritası belirleyeceğiz."

Kapattığı otelini kış sezonunda da açmayacağını belirten Ali Ağaoğlu, "Maalesef bu kararı aldırttılar. Oteli pazartesi günü (yarın) kapatıp çalışan 200 kişiyle sözleşmeyi feshedeceğim. Uludağ'daki sorunlar giderilmedikten sonra otelimi açmayacağım" diye konuştu.
Bursa ekonomisine iyi bir sezonda yaklaşık 100 milyon lira girdi getiren, 5 bin yatak kapasiteli Uludağ'da 1'inci ve 2'nci bölgelerde toplam 17 otel ve 16 misafirhane bulunuyor.
Serhat Tezcan/Milliyet


Geri Dön