29 / 03 / 2024

Otium Eco Club Side yüzde 30 tasarruf hedefliyor

Otium Eco Club Side yüzde 30 tasarruf hedefliyor

Çevre konusundaki sosyal sorumluluk projelerinden birini Otium Eco Club Side'de hayata geçiren Oti Holding, kazan kazan sistemiyle hem çevreyi koruyacak hem de tasarruf sağlayacak



Ekolojik konsept yaratmak için 15 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Bu yeni tasarım ile yüzde 30'a varan su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

DÖRT YEŞİL YILDIZ ALDI
Türkiye'nin dikkat çeken değerli bölgelerini tanıtmayı, yerel kalkınmayı desteklemeyi, doğal çevrenin korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleiklerini belirten Bektaş, bu kapsamda ekolojik konsept ile yeniden tasarlanan Otium Eco Club Side'nin, "Eco Hotels of The World" sitesinde 4 yeşil yıldız aldığını söyledi. Turizm Bakanlığı tarafından doğa dostu tesislere verilen Yeşil Yıldız belgesi ile ISO 14001 Çevre Yönetimi Kalite Belgesi'ni almak için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bektaş, bir yandan da OTI Ormanı projesine kapsamında 20 bin fidan dikeceklerini söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

15 milyon dolara su ve enerjide yüzde 30 tasarrufu yakaladı

OTI Holding, Antalya Side'deki oteli Otium Eco Club'ı çevre standartlarına uygun `ekolojik' konseptle 15 milyon dolara yeniledi. OTI Holding Başkanı Ayhan Bektaş, su ve enerjide yüzde 30 tasarruf sağlayacaklarını belirterek, "Otelde kullanılan suyun yüzde 53'ü güneşle ısıtılıyor. Küvet yerine duş kabinleri koyduk. Çevre konusunda da aileleri eğitiyoruz" dedi.

TURİZM sektöründe faaliyet gösteren OTI Holding, `Yeşil güzeldir' sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Antalya Side'deki oteli Otium Eco Club'da 15 milyon dolar yatırımla ekolojik konsept yarattı. Otium Eco Club Side'yi çevreyi koruma standartlarına uygun olarak yenilediklerini söyleyen OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Ekolojik konsept yaratmak için 15 milyon dolar yatırım yaptık. Yeni konseptle yüzde 30'a varan su ve enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Dört yeşil yıldız

Ekolojik sistemin turizmdeki önemine değinen Bektaş, "Sosyal sorumluluk projeleriyle yerel kalkınmayı desteklemeyi, doğal çevrenin korunmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çevre koruma kararları aldık ve bunları 2009 yılı başında Çevre ve Yeşil Manifestosu ile duyurduk. Ekolojik konseptle yeniden tasarlanan Otium Eco Club Side, Eco Hotels of The World (Dünyanın ekolojik otelleri) sitesinde 4 yeşil yıldız aldı. Ayrıca, yeşil yıldız belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetimi Kalite Belgesi'ni almak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Çevre fonu kurdu

Ayhan Bektaş, yerel kalkınmaya destek verilmesi amacıyla OTI Çevre Fonu'nu hayata geçirdiklerini de aktararak, şunları söyledi: "Alanya'da Sapadere Köyü ve Isparta'ya yaptığımız tanıtım turlarından elde edilen gelir, OTİ Çevre Fonu'na aktarılacak. Fonun, öncelikli olarak Titreyengöl bölgesinin tanıtımına, rehabilitasyonuna ve 12 aya yayılan bir destinasyon olarak markalaşmasına hizmet etmesi amaçlanıyor. Fonun bir kısmı da OTI Ormanı projesine aktarılacak. Proje kapsamında ilk etapta 20 bin fidan dikeceğiz. Bunu ilerleyen dönemde 100 bine çıkaracağız."

Güneş enerjisi kullanılıyor

Otium Hotels International Genel Direktörü Tamer Mungan ise, Otium Eco Club Side'de oluşturulan ekolojik konsepti şöyle anlattı: "Daha az enerji kullanmı ile daha fazla verim almaya yönelik çevre politikası oluşturuldu. Otelde kullanılan suyun yüzde 53'ünü güneş enerjisi ile ısıtıyoruz. Küvet yerine duş kabinleri kullanıp, hareket sensörlü musluklar kullanıyoruz. Havuzlarda otomatik dozajlama sistemi ve odalarda ozon dostu klima sistemleri kullanıyoruz. Yağları toplayıp, kağıt, metal, plastik ve pil atıklarını ayrıştırıyoruz. Ayrıca çevre konusunda ailelere kitaplarla bilgi verip, çocukları da çizgi filmlerle eğitiyoruz."

Yüzde 25'lik gelir kaybı yaşanır

TURİZMDE bu sezonun zor geçtiğine de işaret eden Ayhan Bektaş, şöyle konuştu: "Otelcilikte tur operatörlerinin fiyatları zorladığı ve kar marjlarının olmadığı bir dönemdeyiz. Tesislerden yüzde 20'lere varan indirim geliyor. Fiyatlar geçtiğimiz yılın altına indi. Şu anda fiyatlar tepetaklak oldu. Yüzde 25 gelir kaybı yaşanır. Biz yılbaşında büyüme hedefimizi yüzde 40 olarak belirledik. Şu ana kadar bu hedefimizin yüzde 14'ünü gerçekleştirdik. Ağustos sonunda net durumumuzu göreceğiz. Genel pazara baktığımızda ise Antalya'da yüzde 8'lik bir daralma var."

Çevre konusunda çocukları eğitecek

TÜRKİYE Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte eğitim projesine başladıklarını da belirten Ayhan Bektaş, "Öncelikli olarak Antalya ilçelerinde ihtiyacı tespit edilen ilköğretim okullarında başlayacak Ateşböceği Projesi ile 6 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Proje ile çevre konusunda farkındalık yaratılması amacıyla `Genç Çevreciler' konulu eğitim programı veriliyor. Öğrenciler, 12 bilgisayar ünitesi, çalışma ve oyun odalarından oluşan mobil okullarda 12 saat eğitim görecek. Bu proje ile mobil okul konusunda bilgilenmeyi ve ardından OTI Holding'e ait mobil okulumuzu kurmayı istiyoruz" diye konuştu.
Meltem KARA/Hürriyet


Geri Dön