25 / 04 / 2024

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Otomobil devlerinden Rusya'ya yaptırım kararı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz, otomotiv sektörünü sekteye uğrattı. Bu durumda Rusya'ya bir yaptırımda otomobil devlerinden geldi. Ünlü otomobil üreticileri Rusya'da üretimi durdular. Sektör yetkilileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...



Otomobil üretimi sekteye uğradı

Otomobil şirketlerinden olan Hyundai markası, Rusya'da bulunun otomobil fabrikasındaki üretimi, küresel çapta yaşanan çip krizi nedeni ile 1 ve 5 mart tarihleri arasında dur durdurduğunu açıkladı. Fransız otomobil devlerinden olan Renault ise Moskova'da bulunan otomobil fabrikasındaki üretimi ‘transit ülkelerde artan sınır kontrolleri’ nedeni ile 28 şubat ve 5 mart tarihleri arasında durduracağını açıkladı.

Otomobil devlerinden Rusya ya yaptırım kararı!

Alman kökenli otomobil şirketlerinden olan Volkswagen, küresel çapta yaşanan çip krizi ile orantılı olarak Doğu Almanya'da bulunan  Dresden ve Zwickau fabrikalarındaki üretimini 1 mart tarihi ile durdurdu. Yaşanan tedarik sıkıntılarına ilişkin açıklamalarda bulunan sektör yetkilileri, tedarik sorunları çözülmediği için üretime ara verildiğini açıkladı.

Otomobil devlerinden Rusya ya yaptırım kararı!

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinden dolayı üretimine ara veren şirketlerin arasında finlandiyalı ünlü lastik üreticisi Nokian Tyres'de var. Ülkede fabrikaları bulunan otomobil üreticilerinden Rusya'ya yaptırım kararı geldi. Rusya'da en büyük pazar payına sahip olan Renault, ülkeye edilen otomobil ihracatının yüzde 39.5'ini karşılıyor.

Peki hammadde alışverişini Rusya durdurursa, bu durum otomotiv sektörünü nasıl etkiler? Cevabı haberimizde...


Geri Dön