19 / 04 / 2024

Otomotiv Test Merkezi'nin makine parkı Bursa'dan!

Otomotiv Test Merkezi'nin makine parkı Bursa'dan!

Türkiye’nin sanayi, ticaret ve ihracat üssü Bursa, Otomotiv Test Merkezi’nde kullanılacak olan makine parkına da talip oldu. Bakan Fikri Işık da 100 milyon Euro’luk yatırımda Bursalı firmaların aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade etti...



Türkiye’nin sanayi, ticaret ve ihracat üssü Bursa, Otomotiv Test Merkezi’nde kullanılacak olan makine parkına da talip oldu.

Bursa iş dünyasının talebini olumlu karşılayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da 100 milyon Euro’luk yatırımda Bursalı firmaların aktif bir rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Otomotiv, tekstil ve makine sektörlerinin lokomotif kenti olan Bursa, ulusal kalkınma hedefi doğrultusunda atılan stratejik adımların da öncülüğünü üstleniyor. Türkiye’nin 30 yıllık hayali olan ‘Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’da kurulması konusunda çalışmalar sürerken, Bursalı firmalar, söz konusu merkezin makine parkını kurmaya da talip oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bu konuda sektör temsilcilerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın öncülüğünde bir araya getirdi.


BURSALI FİRMALARA BAKAN IŞIK’TAN MÜJDE

Toplantıda konuşan Bakan Işık, “Yaklaşık 130 milyon Euro’ya mal olması beklenen Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’da kurulmasını istediklerini söyledi. Otomotiv Test Merkezi’nin makine parkı yatırımının 100 milyon Euro’ya ulaşacağına dikkat çeken Fikri Işık, Bursalı firmaların makine sektöründe göstermiş olduğu başarıdan övgüyle söz ederek, firmaların bu konuda gerçekleştirilecek yatırımda da aktif bir rol oynaması gerektiğini dile getirdi. Bakan Işık, yapılan toplantının ardından otomotiv test merkezinin makine alımlarının büyük ölçüde Bursalı firmalardan temin edileceğinin müjdesini verdi.


“YATIRIM BURSA’NIN HAKKI”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bursa’nın Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda önemli projelere ev sahipliği yaptığını söyledi. Kentin tüm dinamiklerinin Otomotiv Test Merkezi’nin Bursa’ya kazandırılması için yüksek bir irade ortaya koyduğunu belirten Başkan Burkay, “Dünyanın en ileri test teknolojilerinin kullanılacağı Otomotiv Test Merkezi, sektörün kalbinin attığı Bursa’ya yapılmalı. Türkiye ekonomisinde birçok ilki başaran Bursa, Otomotiv Test Merkezi’nde kullanılacak makineleri de üretebilecek kabiliyete sahiptir” dedi. BTSO üyesi sektör temsilcilerinin bu önemli girişimine liderlik eden İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasına desteğinden ötürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a da teşekkür etti.


Milliyet


Geri Dön