25 / 04 / 2024

Otoport'ta 130 bin dolara!

Otoport'ta 130 bin dolara!

Türkiye'nin en iddialı Otomobil Alışveriş Merkezi Projesi olan Otoport, yapılan basın toplantısı ile tanıtıldı



"Dünyanın markası, dünyanın arabası" sloganı ile yola çıkan Otoport, Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımı ile hayata geçiyor. Yapılan toplantıda konuşan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, Otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınması ile ilgili belediyelerin yasa çalışmasına paralel geliştirdikleri projenin, 24 ayda tamamlanacağını belirtti. Kul, projenin yatırım maliyetini 60 milyon dolar olarak açıkladı. Ahmet Kul, Otoport'un açılmasıyla, yeni istihdam alanlarının yaratılacağını ve yeni iş tanımlarının gelişeceğine dikkat çekti.  

Projenin yatırım ortaklarından Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise,  E5 üzerinde, TEM otoyoluna 5 km mesafede inşa edilecek AVM projesinin tüm otomobil markalarını aynı çatı altında toplayacak nitelikte olduğunu, aynı zamanda ikinci el araç konusunda da referans noktası olacağını belirtti. Ali Gül yaptığı açıklamada; özellikle ikinci el galerilerin sergileme koşullarının elverişli olmadığını, iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve dar apartman altı dükkanlardan çıkarak kendileri için özel tasarlanmış mekanlarda ve profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilmelerine olanak sağlayacak Otoport bu yanıyla da bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendirdi.
 
OTOPORT, sadece araç almak isteyenler için değil, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için de tasarlandı. Go-kart pisti, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, yapı market, servisler ve banka şubeleriyle aynı zamanda tam anlamıyla iş ve eğlence merkezi olacak. Araç almak isteyenlerin vakit harcamadan tek noktada işlem yapabilmeleri için noter, sigorta şirketleri ve banka şubelerinin tüketicilere büyük kolaylık sağlayacağı açıklandı.  Projede yer alan mağazalar, kiralama ve satış olarak yatırımcılara sunulacak. 

Otoport, ulusal ve uluslar arası arenada 250'nin üzerinde ödül ve başarı madalyası bulunan, sıra dışı mimari tarzı ile haklı bir üne sahip olan Metin Hepgüler'in imzasını taşıyor. Hepgüler, projenin temel mimari yaklaşımında: fonksiyonellik ve ferahlık olduğu binanın her noktasının, aydınlık olmasına  ve galerilerin birbirinin önün kesmemesine maksimum özen gösterildiğini vurguluyor. Otoport'un insan, doğa ve teknoloji harmonisi olduğuna dikkat çeken Hepgüler, projenin Eco-Organik tanıtıma en üst değerlendirme "PRITZKER ÖDÜLÜ"ne gideceğini, İstanbul'a ve Türkiye'ye önemli bir değer kazandıracağını belirtti.
Galerilerin arasında duvarların olmadığı otoport'ta ziyaretçiler binanın  bir ucundan diğer ucunu görebilecek. Dileyenler için rehberli buggy'ler hizmet verecek çünkü binadaki koridorların toplam uzunluğu 3 kilometreyi buluyor.  
 
200 METRELİK DEVASA VİTRİN 
Tam 160 oto galerinin hizmet vereceği Otoport'un en dikkat çekici özelliklerinden biri E5'in tam üzerinde 200 metre uzunluğundaki devasa vitrini. Otomobil satıcılarının ilk dersleri olan "görünmeyen araba satılmaz" kuralına uygun olarak şeffaf tasarlanan dev vitrin sayesinde OTOPORT her gün yüzbinlerce istanbullu'yu selamlayacak.

365 GÜN 22.00'A KADAR AÇIK  FUAR MİLYONLARCA ZİYARETÇİ
Otoport çalışan insanların da diledikleri gün alışveriş yapabilmeleri için her gün saat 22:00'a kadar açık kalacak. Çalışan kesimin yoğun olarak bulunduğu konumu sayesinde de her yıl milyonlarca ziyaretçinin Otoport'a geleceği tahmin ediliyor. 

TÜM AİLE BİREYLERİ  İÇİN HER TÜRLÜ ALIŞVERİŞ  İMKANI
Otoport'un hemen yanında da İstanbul'un en büyük Outlet alışveriş merkezlerinden birisi yer alıyor. Böylece aileler için haftasonunu araba bakarak mı alışveriş yaparak mı geçirelim tartışması bitecek. Aileler isterlerse beraberce Otoport'u gezebilecek ya da araba bakmaktan hoşlanmayan kadınlar hemen bitişikteki dev Outlet alışveriş merkezinde gönlünce vakit geçirecek.

İstanbul'a yeni bir otomobil alışveriş merkezi geliyor

Beylikdüzü'nde OTOPORT adıyla bir Otomobil Alışveriş Merkezi kurulacak. "Dünyanın markası, dünyanın arabası" sloganı ile yola çıkan OTOPORT'un, Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımı ile hayata geçeceği belirtildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, Otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınması ile ilgili belediyelerin yasa çalışmasına paralel geliştirdikleri projenin, 24 ayda tamamlanacağını kaydetti.

Projenin yatırım maliyetini 60 milyon dolar olarak açıklayan Kul, OTOPORT'un açılmasıyla yeni istihdam alanlarının yaratılacağını ve yeni iş tanımlarının gelişeceğini dile getirdi.

Projenin yatırım ortaklarından Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise, E-5 üzerinde, TEM Otoyoluna 5 kilometre mesafede inşa edilecek AVM projesinin tüm otomobil markalarını aynı çatı altında toplayacak nitelikte olduğunu, aynı zamanda ikinci el araç konusunda da referans noktası olacağını
belirtti.

Gül, özellikle ikinci el galerilerin sergileme koşullarının elverişli olmadığını, galerilerin iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve dar apartman altı dükkanlardan çıkarak, özel tasarlanmış mekanlarda ve
profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilmelerine olanak sağlayacak OTOPORT'un bu yanıyla da bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade etti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Oto galerilerine AVM modeli  

İstanbul'da dağınık halde bulunan meslek grupları belli bölgelere toplanıyor. Daha önce tekstilci ve kuyumcuların bir araya getirildiği merkezler oluşturulmuştu. 

Şimdi benzer bir proje bina altlarında faaliyet gösteren otomobil galerileri için uygulamaya konuldu. Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "Bina altı galerilerin kapatılması gündeme gelince sadece otomobil satışı için alışveriş merkezi (AVM) yapmaya karar verdik. Belediyeler bu kararı 1 yıl içinde hayata geçirecekler." dedi. Kendilerinin de benzer bir projeye başladıklarını duyuran Gül, bu tür projelerle insanların hem otomobil satın alabileceği hem de eğlenceye vakit ayırabileceği alanlara kavuşacağını söyledi. Beylikdüzü'nde Kullar İnşaat ile Gül Yapı'nın ortaklaşa gerçekleştireceği Otoport AVM, 21 bin metrekare üzerinde 125 bin metrekare inşaat alanı ve 45 bin metrekare de satılabilir alana sahip olacak. 50 milyon dolara mal olacak projeden 150 milyon dolar satış geliri hedefleniyor. Satış fiyatları ise metrekaresi 1.500 ile 5.000 dolar arasında olacak. Binada otomobil galerilerinin dışında eğlence yerleri, bankalar ve noterler de yer alacak. İnşaat şirketi, alışveriş merkezindeki dükkânların yüzde 51'ini satmayarak kiraya verecek. Böylece bina yönetiminde söz sahibi olacak. Önümüzdeki hafta inşaatına başlanarak 16 ayda bitirilecek projenin satışları da aynı zamanda başlayacak.

Otoport'un proje mimarı dünya çapında 250'den fazla ödül alan Prof. Dr. Metin Hepgüler. İstanbul'un adının ancak farklılık oluşturan projelerle dünyaya duyurulacağını vurgulayan Hepgüler, projenin eco-organik tanıtıma en üst değerlendirme yapan 'Pritzker Ödülü'ne gönderileceğini kaydetti. Projelerinde insanla tabiatın buluşturulmasının esas aldığını belirten yüksek mimar, yarışmaya Türkiye'den 3 projeyi daha gönderdiğini, başarılı sonuçlar alacağına inandığını ifade etti.
Zaman/Serkan Şahin

Otomobil dünyası Otoport çatısı altında toplanıyor
Ünlü otomobil markalarını ve ikinci el oto galerilerini aynı çatı altında toplayacak Otoport AVM'de galerilerin fiyatları bin 500 ile 5 bin dolar arasında değişiyor

İstanbul'da bir projeye imza atan Kullar İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı bu kez güçlerini Otoport Otomobil Alışveriş Merkezi için birleştirdi. Beylikdüzü'nde, E5 yolu üzerinde inşa edilecek Otoport AVM otomobil şirketlerini aynı çatı altında toplayacak. Otoport aynı zamanda ikinci el araçların alım satımının yapıldığı bir merkez olacak. Mimar Metin Hepgüler imzasını taşıyan projenin inşaatına önümüzdeki hafta başlanıyor.

60 MİLYON $'LIK YATIRIM
Proje ortaklarından Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, Otoport otomobil alışveriş merkezinin 60 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirileceğini belirterek, proje inşaatına önümüzdeki hafta başlayacaklarını söyledi. Kiralama ve satış çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kul, Otoport'ta bulunan galerilerin yüzde 49'unun satışa sunacaklarını yüzde 51'ini ise kiralayacaklarını belirtti. Kul, Otoport'ta 160 adet galerinin bulunacağını, modüler sistemle inşa edielen galerilerin sayısının 260'a da çıkabileceğini belirterek, galerilerin fiyatlarının bin 500 dolar ile 5 bin dolar arasında değiştiğini kaydetti. Projenin yaklaşık 16 ayda tamamlanması planlanıyor.

Apartman altındaki galeriler kapanacak
GÜL Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de Gül, "İkinci el galerilerin iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve apartman altı dükkânlardan çıkarak, kendileri için özel olarak tasarlanmış profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilme olanağı sağlayacak Otoport'a taşınmalarının, aynı zamanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurguladı. Türkiye'nin önde gelen otomobil markalarının da Otoport'ta bulunacağını belirten Gül, firma temsilcileriyle ön görüşmeler gerçekleştirdiklerine işaret ederek, Renault, Fiat, Tofaş gibi markaların büyük olasılıkla Otoport AVM'de yer alacağını açıkladı.

Otoport 'Pritzker Ödülü'ne aday
Ulusal ve uluslararası 250'nin üzerinde ödül ve başarı madalyası sahibi Mimar Metin Hepgüler tarafından mimari projesi hazırlanan Otoport projesi Pritzker Projesi'ne aday gösterildi. Metin Hepgüler, Otoport'un insan, doğa ve teknoloji hormonisi konseptinde projelendirildiğini belirterek, projeyi Pritzker Ödülü'ne aday olarak sunduklarını, bunun da İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

60 milyon dolar toplam yatırım maliyeti
3 Toplam hasılat beklentisi 160 milyon dolar.
120 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor.
Toplam satılabilir alanı 45 bin metrekare
160 adet oto galeri yer alacak.
1.750'şer metrekarelik iki yapı market yer alacak.
Galeri fiyatları 1.500 ile 5.000 dolar arasında değişiyor.
BÜLENT YOLDAŞ/Sabah


Geri Dön