25 / 04 / 2024

Ottoman Palace AVM yapacak!

Ottoman Palace AVM yapacak!

Ottoman Palace, Landmark Group ile uydu kent projesi içine alışveriş merkezi yapacak



Antakya'da termal otel Ottoman Palace'ın sahibi Güngör ailesi, Ortadoğu'nun en büyük perakendecilerinden Landmark Group ile uydu kent projesi içine alışveriş merkezi yapacak
Kongre merkezi olarak düşündükleri alanda termal su kaynağı çıkınca projeyi termal otele çeviren ve 2008 sonunda Ottoman Palace termal otelini faaliyete sokan Güngör Ailesi, Uydukent projesi kapsamında bir Disneyland modeli yaratmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 3 bin dönüm arazi içinde üç otel, alışveriş merkezi, eğlence alanları, konutlar ve spor merkezleri bulunan dev bir kent yaratmak istediklerini dile getiren ailenin en küçük yönetim kurulu üyesi Kadir Güngör, proje içindeki alışveriş merkezi için Ortadoğu'nun en büyük perakendecilerinden 3.2 milyar dolar cirolu Landmark Group ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi.

OSMANLI KENTİ TEMASI
15 ülkede 900 mağazası ve 31 bin çalışanı olan grubun Türkiye'de AVM yatırımı yapmak istediğini ve kendileriyle bağlantıya geçtiklerini dile getiren Güngör, "Grubun Ortadoğu'da bine yakın mağazası var. Türkiye'de de özellikle AVM yatırımı için araştırma yapıyorlardı, bize geldiler" dedi. Antakya'da bir Osmanlı termal kenti yaratmak istediklerini ve bu doğrultuda bu yıl içinde Ottoman Otel dışında daha orta gelir grubuna hitap eden iki yeni otel yatırımına daha başlayacaklarını ifade eden Güngör, "İki otel için 200 milyon TL'lik bir bütçe ayırdık. Bu iki otelde de yine Osmanlı teması işlenecek" dedi. Otelin ve konutların yer aldığı uydu kent projesini bir Disneyland projesine benzetmek istediklerini dile getiren Güngör, "Tam entegre bir eğlence ve dinlenme tesisi yaratmak istiyoruz. Termal suyu öne çıkaracağız" dedi.
Pınar Çelikel / Sabah


Geri Dön