19 / 04 / 2024

Ottoman Palace'ın ismi Zabeel Saray by Rixos oldu

Ottoman Palace'ın ismi Zabeel Saray by Rixos oldu

Ottoman Palace'ın ismi benzerlik yüzünden son dakikada Zabeel Saray by Rixos olarak değişti



Fettah Tamince'nin Palmiye Adası'nda yapılan, Burj el Arab gibi simge mekânlardan olması beklenen oteli Ottoman Palace'ın ismi benzerlik yüzünden son dakikada Zabeel Saray by Rixos olarak değişti.

Türk turizminin önemli isimlerinden biri olan Fettah Tamince ve markası Rixos'u Dubai'nin Dubai'nin gözde yeri Palmiye Adası'nda inşaatını bitirdiği otele kötü sürpriz! Kamuoyuna Ottoman Palace (Osmanlı Sarayı) adıyla duyurulan Dubai'nin yeni simgelerinden biri olması beklenen otelin adı isim benzerliğinin kurbanı oldu. Bölgede yapılan bir başka otelin adının Ottoman olması nedeniyle otelin yeni Şeyh Maktum'un kendi sarayının da adı olan Zabeel Saray by Rixos olarak değişti.

'2 YILDIR İKNA EDEMEDİK'
Dubai'de yapılan sohbetlerde Dubai Şeyhi El Maktum oteli beğendiği ve kendi sarayının ismi olsun diyerek değiştirdiği konuşulsa da Rixos'un patronu Fettah Tamince, isim değişikliğinin nedeninin 800 odalı bir otelden kaynaklandığını söyledi. "Başka birinin yaptığı otelin adı da Ottoman'mış. İki yıldır çok uğraştık ama bir türlü ikna edemedik. Şu anda o da oteli yarıda bıraktı. Bizim otelin adı Zabeel Saray by Rixos olarak değişti. Denedik olmadı ama 2010 Ocak ayı sonunda ya da Şubat başında oteli açacağız" dedi. İsim değişikliğinin Rixos'ta fazla bir değişiklik yapmayacağını belirten Tamince, üzerinde isim ve amblemin yer aldığı terlik, havlu gibi malzemelerin mecburen değişeceğini kaydetti.

OSMANLI MİMARİSİ
Otelin ismi Ottoman olacağı düşüncesiyle 420 yataklı 26 villalı projede perdelerden, duvar süslemelerine kadar her türlü detay Osmanlı mimarisine göre döşenmişti. Rixos, bu konuda Osmanlı motifleri ve çalışmaları konusunda Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olan Vakko Dekor'la çalışmıştı. Vakko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jeff Hakko, siparişleri aylar önce teslim ettiklerini kendilerine mefruşatla ilgili bir değişiklik gelmediğini söylerken "Kaldı ki yastık, koltuk döşemesi ve perdelerin üzerinde otelin amblemi bulunmuyor. Değiştirilmesine gerek yok" dedi.

SİMGE OLABİLİR
Tamince'nin verdiği bilgiler dışında internet sitelerindeki fotoğraflar sarayın neredeyse tamamlandığını gösteriyor. Otelde dünyanın en büyük Türk hamamı, 460 metrelik plaj, 19 lüks restoran, dünyanın pahalı markalarını olacağı bir mağaza da yer alacak. Palmiyenin en dış katmanında bulunacak otelin 7 yıldızlı Burj El Arab gibi simge mekanlardan biri olması bekleniyor.
Tarık Yılmaz/Sabah


Geri Dön