26 / 04 / 2024

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi arasında Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü karayolu tünel inşaatını inceledi.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kurban Bayramı tatili için memleketi Rize'nin İkizdere İlçesi Tulumpınar Köyü'ne geldi. Kahraman, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, İkizdere Belediye Başkanı Hasan kösoğlu, Karayolları 10'uncu Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile birlikte Erzurum'un İspir ilçesine geçti. Kahrama, Ovit Tüneli'nde incelemelerde bulundu.


TBMM Başkanı, "Cumhurbaşkanımız yalnız açılışlara katılıyor fakat bu projenin önemi nedeniyle temel atma törenine de katılmıştı. Fevkalade bir eser meydana gelmiş. Bütün emek verenler ve başarıyı sağlayanlardan Allah razı olsun. Hepsini tebrik ediyoruz. Bu tünel ve yol hadisesi çok güzel bir faaliyet. Bayındırlık eski bakanı sadrazam Halil Rıfat Paşa'nın 'Gidemediğin yer senin değildir' sözü vardır. Bir yerin bizim olmasını istiyorsak gidebilmeliyiz. Benim köyüm olan İkizdere Tulumpınar'da çok kişi bu dağda donarak hayatını kaybetti. Soğuk geldi mi bir uykuya dalıp gidiyorsunuz.  Bu tünelin çok yönlü faydası var'' açıklamalarında bulundu. 


Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde inşa edilen 14. 3 kilometrelik Ovit Tüneli, Türkiyenin en uzun, dünyanın 4üncü uzun çift tüplü tüneli olacak. Projenin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde atıldı. 


Makyol İnşaat tarafından yapılan ve 412 milyon 366 bin liraya yapılan tünelin giriş kotu 2054, çıkış kotu ise 2260 metre olacak.  Rize- Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak tünel açılış için gün sayıyor.




Milliyet


Geri Dön