20 / 04 / 2024

ÖYK, Fenerbahçe Eğitim Tesisleri'ni satıyor

ÖYK, Fenerbahçe Eğitim Tesisleri'ni satıyor

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TCDD'ye ait Fenerbahçe Eğitim Tesisleri'ni satma kararı aldı



20 bin metrekare arazi üzerine kurulan tesisler, Dalyan sahilinde Fenerbahçe Orduevi'nin yanıbaşında yer alıyor. İstanbul'un Kadıköy İlçesi Fenerbahçe Mahallesi'nde 240 ada 1 no'lu parseldeki tesislerin 8 bin 500 metrekarelik kısmı, ifrazı (parsel ayırma) yapılarak satılacak. Tesisler, varlık satışı suretiyle 18 ay içinde özelleştirilecek.

`Kaşıkçı elması gibi bir yer'
Özelleştirme programına alınan tesisler için, henüz bir satış fiyatı ilan edilmedi. Özelleştirme İdaresi, arazi değerlemesi yaptırdıktan sonra muhammen bedel belirleyerek ihaleye çıkacak. 
Remax Yasmin Gayrimenkul Danışmanı Hasan Baştürk, tesislerin emsalsiz bir yerde bulunduğunu belirterek, "Burası Kaşıkçı elması gibi. Paha biçmek imkânsız" dedi. Tesisleri alarak imar durumuna göre yeniden düzenleyecek yatırımcıların yüklü bir meblağı gözden çıkarması gerektiğini belirten Baştürk, "Bu bölgede pazarlık 35-40 milyon dolardan açılır" dedi.

`Halk istifade etsin'
Tarihçiler, TCDD tesislerinin bulunduğu arazinin, köşk yapması için Atatürk'e teklif edildiğini, ancak Atatürk'ün "Burası bir insan için çok, halk istifade etsin" diyerek kabul etmediğini aktarıyor.
Atatürk'ün halkın kullanması için vasiyet ettiği araziye sonraki yıllarda TCDD Fenerbahçe Kampı kuruldu. Halka açık bir sosyal tesis olarak kullanılan kampta, orta sınıfa uygun fiyatlarla kafe, lokanta ve düğün hizmeti veriliyor.

Gece kulüpleri talip olmuştu

TCDD Fenerbahçe Tesisleri, konumu itibariyle geçmiş yıllarda lüks gece kulübü işletmecilerinin de dikkatini çekmişti. Ancak yanıbaşında Fenerbahçe Orduevi'nin yeralması nedeniyle bu proje gerçekleşmemişti.
Bir süre önce de Çeçen mültecilere geçici barınak olarak evsahipliği yapan kamp, TCDD Yönetim Kurulu'nun 28 Kasım 2008 tarih 23/230 sayılı kararıyle satılmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredilmişti.
Milliyet


Geri Dön