25 / 04 / 2024

Özak GYO 6 yılda 10 kat büyüdü!

Özak GYO 6 yılda 10 kat büyüdü!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2009 yılında faaliyete geçmesine rağmen altı yılda 10 kat büyüme başarısı gösteren ÖZAK GYO, gözünü zirveye dikti.



Bu yılı ağırlıklı olarak portföyündeki projelerin tasarımı ve kurgulanması ile geçiren ÖZAK GYO, aralarında Zeytinburnu Kazlıçeşme ve  İzmir  Alsancak’ın da olduğu nitelikli projelerinin hayata geçmesiyle beş yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri olmayı planlıyor. 


Konut, turizm, ofis ve ticari ünitelerden oluşan projelerin yakın gelecekte şirketin portföyüne ivme katacağına dikkat çeken ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Ocak-Eylül 2015 itibariyle net aktif değeri 1 milyar TL olan şirketimiz, sadece bulunduğu illerde değil, Türkiye gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelerini hayata geçirerek beş-altı yıl içinde 3 milyar TL büyüklüğe ulaşacak. Hedefimiz bu sürede sektörün ilk üç devinden biri olarak zirveyi paylaşmak” diye konuştu. 


Zeytinburnu Kazlıçeşme’de izin çalışması sürüyor


ÖZAK GYO’nun portföy yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Keresteci, Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri ve en büyük projeleri olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Keresteci, İzmir’in en büyüğü olarak nitelenen Alsancak’taki bir diğer karma projelerini ise 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini söyledi.


ÖZAK GYO’nun Alsancak projesinin iki etap halinde gerçekleşmesi, ilk etabın 2019, ikinci etabın ise 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Birinci etabın konut ağırlıklı olacağı projede, ikinci etabın ise kentin en önemli alışveriş kompleksini ve lüks tüketim markalarını içinde barındırması hedefleniyor. Projenin hayata geçeceği İzmir Alsancak stadyumun hemen arkasında eski Tariş siloların olduğu bölgenin, İzmir’in yeni kentsel dönüşüm alanı olarak planlandığını belirten Keresteci, şunları söyledi:


İzmir Alsancak projesi, kentin ekonomisini kalkındıracak


“Proje  TOKİ  iştiraki olan Emlak Planlama ve Pazarlama A.Ş. ile gelir paylaşımı modeliyle 2,2 milyar TL ciro hedefiyle hayata geçirilecek. Arsa bedeli cironun yüzde 37’si olarak belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle hayata geçecek projenin TARİŞ Kooperatifini yeniden canlandırmaya yönelik önemli bir sosyal sorumluluk fonksiyonu da var. Sergi alanları içinde Tariş’in pamuk, zeytin, zeytinyağı ürünlerinin satışının yapılacağı projede kültür merkezi de yer alacak. Projenin yanındaki Alsancak Tren Garı ile havalimanına direkt bağlantı olması, projenin ulaşımdaki en önemli avantajlarından biri olacak.”


İstanbul ve İzmir’de yeni şehir otelleri olacak


Fatih Keresteci, ÖZAK GYO’nun 2007 yılında Ela markası ile adım attığı turizm yatırımlarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Turizmde resort yatırımlarda aile konsepti üzerine derinlemesine çalışmalar yapılmıyordu. Ela Quality Resort Belek markamızla bu boşluğu doldurduk. Kişiye özel ve çocuklu aile teması ile işlediğimiz otelimiz, kısa zamanda Akdeniz Bölgesi’nin bu alandaki lider üç otelinden biri oldu. İzmir ve İstanbul’da 2018 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans olacak. Şehir oteli olarak planlanan projeler için uluslararası markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Aydın Didim ve Antalya Demre’de planladığımız oteller ise Ela markası ile resort olarak faaliyet gösterecek.”


Hayat Tepe’de teslimatlar neredeyse tamamlandı


Dünya dış ticaret hızının düşmesine paralel sektörde yaşanabilecek düşüş eğilimini öngördüklerini ve gelecek konumlamasını bu yönde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Keresteci, bu yılki faaliyetlerine ilişkin olarak da şu değerlendirmelerde bulundu:


“Bu yılın ilk dokuz ayında 145,6 milyon TL ciro gerçekleştirdik. Ocak-Eylül döneminde Bayrampaşa’da inşa ettiğimiz ve geçen sene teslimatın başladığı Hayat Tepe projemizde 479 dairenin satışı gerçekleşti. Bu projede teslimat oranı yüzde 87,7 oldu.


Yine aynı lokasyonda yer alan ve Aralık ayında erken teslimatın yapılacağı içerisinde Hayat Tepe Suits’te eylül sonu itibariyle 49 ünitenin ön satışı gerçekleşti. Ön satış oranı yüzde 72 oldu.


Turizm sektöründeki markamız Ela Quality Resort Belek’te aynı dönemde doluluk oranı yüzde 60 oldu. Kiralama portföyünün ortalama doluluk oranı da yüzde 98 olarak gerçekleşti. Ataşehir’de geçen yıl hizmete açtığımız yeme-içme ağırlıklı Bulvar 216 projesi bölgenin buluşma merkezi haline geldi. Bu projemiz ile 5 milyon Euro civarında yıllık bazda gelir elde ediyoruz. Toplamda yıllık 60 milyon TL kira gelirimiz mevcut.”


 

ÖZAK GYO projeleri hayatı kolaylaştırıyor


Hayat Tepe ve Hayat Tepe Suits projelerinin ÖZAK GYO’nun hayatı kolaylaştırma felsefesine uygun olarak geliştirildiğini vurgulayan Keresteci, şunları söyledi:


“Projelerimize yerli olduğu kadar yabancı müşterilerin de ilgisi büyük. Bu durumda elbette ÖZAK GYO olarak yabancı yatırımcıların ihtiyaç ve taleplerini iyi analiz etmemizin katkısı büyük. Bayrampaşa’da alışveriş vadisi olarak nitelenen bölgede yer alan Hayat Tepe ve Hayat Tepe Suites, İstanbul’un dinamizmini tarihi ve kültürel doku ile buluşturuyor. Tarihi Yarımada ve Adalar manzarasına sahip projelerimizle, yatırımcımıza SPA’dan spor tesislerine, çocuk kulüplerinden sosyal alanlara her türlü altyapıyı sağlamış durumdayız. Projeler, şehrin trafiğini rahatlatacak üçüncü havalimanı bölgesine yakın bir konumda.Aynı zamanda ana yollara ve metro gibi toplu ulaşım araçlarına erişim kolaylığı ile öne çıkıyor. Yine projelerden metroya hızlı ve güvenli erişim sağlayacak ve aynı zamanda tüm bölgeye hizmet edecek bir yaya üst geçidi inşaatına başladık. Bu sayede Hayat Tepe’den Taksim, Yenikapı,  Marmaray  ve Atatürk Havalimanı istikametlerinde metro ile ulaşım mümkün olacak.”


Air France’ın eski yöneticisi Yönetim Kurulu’nda bağımsız üye oldu


Fatih Keresteci, halka açık bir şirket olan ÖZAK GYO’ya bağımsız üye atandığını da duyurdu. Keresteci, daha önce Air France havayollarında yöneticilik, icra komitesi üyelikleri ve başkan danışmanlığı, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nde başkanlık gibi çok sayıda önemli görevleri üstlenen Jean-Claude Baumgarten’in 23 Kasım itibariyle yönetim kurulunda bağımsız üye olarak atandığını söyledi. Baumgarten’in halen IATA, AEA, FAV TUI gibi birçok oda, kurul ve komisyonlarda başkan, üye ve yönetici görevlerine devam ettiğinin altını çizen Keresteci, “Baumgarten’in tecrübelerinden yararlanarak önümüzdeki dönemde turizm sektöründeki iddiamızı artırmayı planlıyoruz” dedi.


 


ÖZAK GYO / Tamamlanan projeler


- 34 Portall Plaza


-  İş İstanbul 34


-  Bulvar 216


-  Metro Gross Market


-  Ela Quality Resort Belek


- Hayat Tepe


 


ÖZAK GYO / Devam eden projeler


- Hayat Tepe Suites


- Kazlıçeşme Sahilyolu


- İzmir Alsancak


- İstanbul Balmumcu


- Aydın Didim


- Antalya Demre


- İstanbul Göktürk


Sözcü


Haber Zaman gazetesinde şöyle yer aldı:

Özak GYO: Kira gelirlerimizi dövize endeksledik 

2012'de halka arz olan Özak GYO, 2009'da 150 milyon lira olan aktif büyüklüğünü 1,5 milyar liraya çıkardı. Genel Müdür Fatih Keresteci, 5 yıl içinde net aktifleri 3 milyar TL'ye çıkararak ilk 3 GYO arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi. Şirketin sadece kira geliri yıllık 60 milyon TL. Bunun 4'te birine yakınını Antalya'daki Ela Quality Resort Otelinden sağlayan şirket, diğer kısmını İkitelli'deki 34 Portall, Basın Ekspres'teki İşİstanbul, Bayrampaşa'daki Metro Gross Market ve Ataşehir'deki Bulvar İstanbul'dan elde ediyor. Kiranın yüzde 94'ünü döviz bazlı aldıklannı belirten Keresteci, 2014'teteslim ettikleri Hayat Tepe'deki 546 konutun 479'unda ise hayatın başladığını, Hayat Tepe Suits'teki 66 birimin de aralıkta teslim edileceğini söyledi. Şirket 3 yeni oteli de gündemine aldı. Bunların ikisi Didim ve Demre'de planlanıyor. 

Üçüncü oteli ise Balmumcuda sahip olduklan arsada planlayan şirketin portföyünde Mahmutbey'de 6 bin 600 metrekarelik arazi ile Göktürk'te 17 dönümlük 2B arazisi de bulunuyor. 


KAZLIÇEŞME 4 AY İÇİNDE GÖRÜCÜDE


Hasılat paylaşımı kaydıyla kazandıkları Zeytinbumu Kazlıçeşme ihalesi ile ilgili de bilgi veren Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, 2016 ilk çeyrekte tanıtım toplantısını düzenleyeceklerini açıkladı. Yenigün-Ziylan ortaklığı ile 110 dönümlük arsada yapılacak projenin mimari çalışmalarının olgunlaştığını söyledi. Özak GYO aynca İzmir Alsancak'ta da 73 dönüm arazi üzerinde proje geliştirecek. "Bunun tanıtımın] ise 2016 son çeyreğinde planlıyomz. Buradan ihale sürecinde 1,3 milyar lira gelir elde ederiz demiştik ancak 2,2 milyar lirayı buluruz." diyen Keresteci, izmir projesinin 1. etabının konut, 2. etabının ise AVM, otel ve ofis şeklinde planlandığını söyledi. 


ATASEHİR'DEKİ MASRAFLARA OPET YETTİ


Ataşehir'deki Bulvar İstanbul'a Opet, 2014'te merkezini taşımıştı, bunun için Özak GYO'ya 5 milyon dolar ödemişti. Keresteci, bu satışla maliyetleri çıkardıklarım belirtti. 

'Geri kalanlar kâr mı?' sorusuna Pazarlama Müdürü Grasiela Giritli gülümseyerek, "Herkese bir Opet lazım." yanıtını verdi. Şirketin projeden yıllık geliri 5 milyon Euro. 


Zaman


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Türkiye gayrimenkul sektöründe 2009 yılında faaliyete geçerek 6 yılda 10 kat büyüyen Özak GYO, bu yılı ağırlıklı olarak portföyündeki projelerin tasarımı ve kurgulanmasıyla geçirecek.


Beş yılda sektörün en büyük 3 şirketinden biri olmayı planlayan Özak GYO’nun projeleri arasında, ihale süreci rekabet içinde geçen Zeytinburnu Kazlıçeşme projesi ile İzmir Alsancak yer alıyor.


Konut, turizm, ofis ve ticari ünitelerden oluşan projelerin yakın gelecekte şirketin portföyüne ivme katacağına dikkat çeken Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Ocak-Eylül 2015 itibariyle net aktif değeri 1 milyar lira olan şirketimiz, sadece bulunduğu illerde değil, Türkiye gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelerini hayata geçirerek 5-6 yıl içinde 3 milyar lira büyüklüğe ulaşacak” dedi. Yenigün-Ziylan ortaklığıyla hayata geçirecekleri ve en büyük projeleri olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme’nin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Keresteci, İzmir Alsancak’taki diğer karma projelerini de 2016’nın son çeyreğinde hayata geçireceklerini belirtti.


 Milliyet




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Özak GYO, 5 yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri olmayı hedefliyor. 2009 yılında faaliyete geçen şirket, 6 yılda 10 kat büyüdü. Özak GYO, aralarında Zeytinburnu Kazlıçeşme ve İzmir Alsancak'ın da olduğu projelerinin hayata geçmesiyle bu hedefine ulaşmayı planlıyor. Açıklamayı Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci yaptı. 5-6 yıl içinde 3 milyar lira büyüklüğe ulaşacaklarını belirten Fatih Keresteci, "Hedefimiz bu sürede sektörün ilk üç devinden biri olarak zirveyi paylaşmak" diye konuştu. 


Projelerde son durum... 

Keresteci projeleri hakkında da konuştu. Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri ve en büyük projeleri olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Keresteci, İzmir Alsancak'taki bir diğer karma projelerini ise 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini söyledi. Birinci etabın konut ağırlıklı olacağı projede, ikinci etabın ise alışveriş kompleksini ve lüks markaları içinde barındırması hedefleniyor. 


Şehir otelleri geliyor 

Özak GYO, 2007 yılında Ela markası ile turizm yatırımlarına başlamıştı. Keresteci İzmir ve İstanbul'da 2018 yılında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans yapacaklarını belirtti. 



Posta



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


6 yılda 10 kat büyüyen Özak GYO gözünü zirveye dikti. Şirket, 5 yılda sektörde ilk 3'e girmeyi hedefliyor.  NET aktif değeri 1 milyar TL olan ÖZAK GYO, beş-altı yıl içinde bu rakamı 3 milyar TEye çıkarmayı hedefliyor. ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, hedeflerinin sektörün ilk üç devi araşma girmek olduğunu ifade etti. Zeytinbumu-Kazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Keresteci, İzmir'in en büyüğü olarak nitelenen Alsancak'taki bir diğer karma projelerini ise 2016 sonunda hayata geçireceklerini ifade etti. 


AIR FRANCE'TEN BAĞIMSIZ ÜYE

Keresteci, daha önce Air France havayollarında yöneti olan Jean-Claude Baumgarten'in 23 Kasım itibarıyla ÖZAK GYO yönetim kurulunda bağımsız üye olarak atandığını vurguladı. 


Akşam 


Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “İzmir ve İstanbul’da 2018 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans olacak” dedi.


Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin eski CEO’su Jean-Claude Baumgarten’i yönetim kuruluna bağımsız üye olarak atayan Özak GYO, turizmde şehir otelleri ile büyümeyi hedefliyor. Genel Müdür Keresteci “Baumgarten’in tecrübelerinden yararlanıp turizmdeki iddiamızı artıracağız” diye konuştu


Turizm sektörüne 2007 yılında Ela Resort markasıyla Antalya Belek’te adım atan Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şehir otelleri inşa etmeye hazırlanıyor. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin eski CEO’su ve Air France’ın eski yöneticisi Jean-Claude Baumgarten’i bağımsız üye olarak yönetim kuruluna katan şirket, İstanbul ve İzmir’de şehir otelleri inşa edecek.


‘2018’DE HAYATA GEÇECEK’


Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “İzmir ve İstanbul’da 2018 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans olacak. Şehir oteli projeleri için uluslararası markalarla görüşüyoruz” dedi. Keresteci, Aydın Didim ve Antalya Demre’de planladıkları otellerin ise Ela markası ile resort olarak faaliyet göstereceğini kaydetti.


Keresteci, Air France Havayolları’nda yöneticilik, icra komitesi üyelikleri ve başkan danışmanlığı, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nde başkanlık ve CEO’luk gibi üst düzey görevler üstlenen Jean-Claude Baumgarten’i yönetim kuruluna bağımsız üye olarak atadıklarını açıkladı. Keresteci “Baumgarten, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) gibi birçok oda, kurul ve komisyonlarda başkan, üye ve yönetici olarak görevlerine devam ediyor. Biz de tecrübelerinden yararlanarak turizm sektöründeki iddiamızı artırmayı planlıyoruz” dedi.


Habertürk



Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Özak GYO altı yılda aktif büyüklüğünü 10 kat artırarak 1,5 milyar TL'nin üzerine çıkarttı. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Kazlıçeşme ve Alsancak'ta yapılacak projelerle beş yıl içerisinde ilk 3 GYO arasına gireceğiz" dedi.


2009 yılında gayrimenkul faaliyetlerine başlayan Özak GYO, altı yılda aktiflerini 150 milyon TE den 1,5 milyar TE nin üzerine çıkararak hızla büyüdü. Kısa sürede 10 kat büyüyen şirket, şimdi de gözünü zirveye dikti. Zeytinburnu Kazlıçeşme ve İzmir Alsancak projelerinin hayata geçmesiyle birlikte sektörün en büyük 3 GYO'su arasına girmeyi hedeflediklerini açıklayan Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, beş yıl içerisinde 3 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşacaklarını kaydetti. 


Kazlıçeşme en büyüğü olacak 


Kazlıçeşme'deki projenin 110 bin metrekare üzerinde yükseleceğini ifade eden Keresteci, "En büyük projemiz Kazlıçeşme olacak. Emlak Konut'tan yüzde 37 arsa payı taaddüdü ile aldık. Buradan elde edilecek tutar 4 milyar 240 milyon TL olarak hesaplandı, 1 milyar 568 milyon TEsi Emlak Konut'un olacak. Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçireceğimiz projenin tasarım ve izin çalışmaları ise sürüyor" diye konuştu. 


60 milyon TL kıra geliri 


Farklı portföydeki kiralık alanların düzenli nakit akışı sağladığını söyleyen Keresteci, "Turizm, endüstriyel merkezler, alışveriş merkezleri gibi çeşitli portföy dağılımı bizi sektörel risklere karşı koruyor. Daha sağlam adımlar atmamızı sağlıyor. Biten 5 yapımızın hepsi kirada ve doluluk oranı yüzde 97'lerde. Bunlardan 60 milyon TElik kira geliri elde ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


İzmir'de pamuk unutulmadı 


ÖZAK GYO, izmir Alsancak'ta TARİŞ silolarının olduğu bölgede karma proje yapacak. Proje TOKİ iştiraki olan Emlak Planlama ve Pazerlama ile gelir paylaşımı modeliyle 2,2 milyar TL ciro hedefiyle hayata geçirilecek. Çalışmanın bölge ekonomisini kalkındıracak nitelikte bir proje olacağını belirten Keresteci, "Alsancak projesinin TARİŞ Kooperatifi'ni yeniden canlandırmaya yönelik önemli bir sosyal sorumluluk fonksiyonu da var. Sergi alanları içinde TARİŞ'in pamuk, zeytin, zeytinyağı ürünlerinin satışı yapılacak" dedi.


Air France'tan transfer 


FATİH Keresteci, halka açık bir şirket olan Özak GYO'ya bağımsız üye atandığını da duyurdu. 

Keresteci, daha önce Air France Havayollarında yöneticilik, icra komitesi üyelikleri ve başkan danışmanlığı, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nde başkanlık yapan Jean-Claude Baumgarten'in 23 Kasım itibariyle yönetim kuruluna bağımsız üye olarak atandığını söyledi. 


Yeni Yüzyıl 


Haber Yenişafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Fatih Keresteci, İzmir'in en büyüğü olarak nitelenen Alsancak'taki karma projelerini 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini söyledi. Özak GYO'nun Alsancak projesinin iki etap halinde gerçekleşmesi, ilk etabın 2019, ikinci etabın ise 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Birinci etabın konut ağırlıklı olacağı projede, ikinci etabın ise kentin en önemli alışveriş kompleksini ve lüks tüketim markalarını içinde barındırması hedefleniyor. 

İzmir Alsancak stadyumun hemen arkasında eski Tariş siloların olduğu bölgenin, İzmir'in yeni kentsel dönüşüm alanı olarak planlandığını belirten Keresteci,"Proje TOKİ gelir paylaşımı modeliyle 2,2 milyar lira ciro hedefiyle hayata geçirilecek. Arsa bedeli cironun yüzde 37'si olarak belirlendi" dedi. 


Yenişafak

Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


6 yılda 10 kat büyüyen ve bu yılı ağırlıklı olarak portföyündeki projelerin tasarımı ve kurgulanması ile geçiren ÖZAK GYO, aralarında Zeytinburnu Kazlıçeşme ve İzmir Alsancak’ın da olduğu nitelikli projelerinin hayata geçmesiyle beş yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri olmayı planlıyor.  Konut, turizm, ofis ve ticari ünitelerden oluşan projelerin yakın gelecekte şirketin portföyüne ivme katacağına dikkat çeken ÖZAK GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci “Ocak-Eylül 2015 itibariyle net aktif değeri 1 milyar TL olan şirketimiz, sadece bulunduğu illerde değil, Türkiye gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelerini hayata geçirerek beş-altı yıl içinde 3 milyar TL büyüklüğe ulaşacak. Hedefimiz  sektörün ilk üç devinden biri olarak zirveyi paylaşmak” diye konuştu.


2.2 MİLYAR TL CİRO HEDEF


ÖZAK GYO’nun portföy yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Keresteci, Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri ve en büyük projeleri olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Keresteci,Alsancak’taki bir diğer karma projelerini ise 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini söyledi. Proje TOKİ iştiraki olan şirket ile gelir paylaşımı modeliyle 2.2 milyar TL ciro hedefliyor. 


İSTANBUL VE İZMİR’DE YENİ ŞEHİR OTELLERİ OLACAK


ÖZAK GYO’nun turizm yatırımlarına da değinen Keresteci “Ela Quality Resort Belek markamızla kişiye özel ve çocuklu aile teması ile kısa zamanda bölgenin üç büyük otelinden biri oldu. İzmir ve İstanbul’da 2018 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans olacak. Şehir oteli olarak planlanan projeler için uluslararası markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca Aydın Didim ve Antalya Demre’de planladığımız oteller ise Ela markası ile resort olarak faaliyet gösterecek” dedi.

Star



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde 4 yeni otel ve karma projeler yaparak aktif büyüklüğünü 3 milyar liraya çıkaracak.


Gayrimenkul sektörüne 6 yıl önce giriş yapan Özak GYO gözünü zirveye dikti. Bu yılı daha çok portföylerindeki projeleri tasarlayıp kurgulamakla geçirdiklerini belirten Genel Müdür Fatih Keresteci, “Önümüzdeki dönemde ise Zeytinburnu Kazlıçeşme ve İzmir Alsancak’ın da aralarında olduğu nitelikli projelerin hayata geçmesiyle beş yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri olmayı planlıyoruz. Özak Global olarak hizmet verdiğimiz birçok sektör bulunuyor. Tekstilden enerjiye birçok yatırımın yanı sıra  otelcilikte ve gayrimenkulde büyümemizi sürdüreceğiz” dedi. 2007 yılında Ela markası ile adım attığı turizm yatırımlarına yenilerini ekleyecek olan şirket, şehir otelciliğine de giriyor. 

 

Kişiye özel ve çocuklu aile teması ile Belek’te işlettikleri Ela Quality Resort’un bölgenin lider üç otelinden biri olduğunu dile getiren Keresteci,  İzmir ve İstanbul'da 2018 yılında hayata geçirmeyi planladıkları projeler arasında şehir oteli olduğunu söyledi. Aydın Didim ve Antalya Demre’de planlanan oteller olduğuna da dikkat çekildi. Keresteci Didim ve Demre otellerinin ise Ela markası ile resort olarak faaliyet göstereceğini aktardı.  

 

Bayrampaşa’da inşa edilen Hayat Tepe projesinde 479 dairenin satışı gerçekleşti. Teslimat oranı yüzde 87,7 oldu. Yine aynı lokasyonda yer alan ve Aralık ayında erken teslimatın yapılacağı 66 konutlu Suits satışa çıktı. Keresteci, ön satışla 49 ünitenin satıldığını ön satış oranının yüzde 72 olduğunu kaydetti. 

 

Şirketin kira geliri elde ettiği 5 iştiraki bulunuyor. Bu gayrimenkullerden yıllık 60 milyon lira kira elde ediliyor. Yeni projelerle gelirin artacağı söyleniyor.


Bugün




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, beş yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri' olmayı planlıyor. Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, "Ocak-Eylül 2015 itibariyle net aktif değeri 1 milyar TL olan şirketimiz, sadece bulunduğu illerde değil, Türkiye gayrimenkul sektöründe fark yaratacak projelerini hayata geçirerek beş-altı yıl içinde 3 milyar TL büyüklüğe ulaşacak" dedi. 



ZEYTİNBURNU VE ALSANCAK YATIRIMI 


Fatih Keresteci, YenigünZiylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri ZeytinbumuKazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarım sürdürdüklerini söyledi. Keresteci, İzmir'in en büyüğü olarak nitelenen Alsancak'taki bir diğer karma projelerini ise 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini keydetti. Alsancak projesinin iki etap halinde gerçekleşmesi, ilk etabın 2019, ikinci etabm ise 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Projenin hayata geçeceği İzmir Alsancak stadyumun hemen arkasmda eski Tariş siloların olduğu bölgenin, İzmir'in yeni kentsel dönüşüm alam olarak planlandığım belirten Keresteci, "Proje TOKİ iştiraki olan Emlak Planlama ve Pazarlama A.Ş. ile gelir paylaşımı modeliyle 2.2 milyar TL ciro hedefiyle hayata geçirilecek" dedi. 


Fatih Keresteci, Özak GYO'nun 2007 yılında Ela markası ile adım attığı turizm yatırımlarına ilişkin olarak da "İzmir ve İstanbul'da 2018'de hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında şehir oteli, alışveriş merkezi ve rezidans olacak. 

Şehir oteli olarak planlanan projeler için uluslararası markalarla görüşmelerimiz sürüyor. Aydın Didim ve Antalya Demre'de planladığımız oteller ise Ela markası ile resort olarak faaliyet gösterecek" dedi. 



Hürriyet


Haber Aydınlık Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


ÖZAK GYO yöneticileri geçen günlerde basın mensuplarıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Belirsizliklerle dolu 2015 yılını ağırlıklı olarak portföyündeki projelerin tasanmı ve kurgulanması ile geçiren Özak GYO'nun yöneticileri, aralannda Zeytinburnu Kazlıçeşme ve İzmir Alsancak'ın da olduğu projelerinin hayata geçmesiyle 5 yılda sektörün en büyük 3 şirketinden biri olmayı planladıklarını anlattılar. 


PROJELER HAZIR 

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci'nin verdiği bilgiye göre, Ocak-Eylül 2015 itibariyle net aktif değeri 1 milyar TL olan şirket, yeni projelerle beş-altı yıl içinde 3 milyar TL büyüklüğe ulaşacak. Özak GYO'nun portföy yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fatih Keresteci, Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri ve en büyük projeleri olan Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesinin tasanm ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. 

Keresteci, İzmir'in en büyüğü olarak nitelenen Alsancak'taki bir diğer karma projelerini ise 2016 yılı son çeyreğinde hayata geçireceklerini bildirdi. Buna göre, Ozak GYO'nun Alsancak projesinin 2 etap halinde gerçekleşmesi, ilk etabın 2019, ikinci etabın ise 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. 


ARSA SORUNU 

Sohbetimiz sırasında Keresteciye bu yıl konut talebinin iyi gitmesine karşın arzda 2014'te göre yüzde 20'ler civarında gerileme ol duğunu hatırlattığımızda, 2015'in hem sektör hem de Türkiye için belirsizlik yılı olduğunu söyledi. 

Seçim vs. gibi nedenlerle öngörülebilirliğin azaldığını kaydeden Keresteci, bu yılı 2016 için bir hazırlık devresi olarak geçirdiklerini ifade etti. 


Keresteci aynca, özellikle arsa geliştirme konusunda sektörün önünde ciddi bir sorunun olduğunu belirtti. 


Aydınlık Gazetesi



Geri Dön