28 / 03 / 2024

Özaltın Holding enerji, konut ve turizmle büyüyor

Özaltın Holding enerji, konut ve turizmle büyüyor

Nuri Özaltın, Cengiz İnşaat'la birlikte Elazığ Beyhan'da inşa edecekleri HES'in, Türkiye'nin en büyük kapasiteli barajı olacağını söyledi



Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Cengiz İnşaat'la birlikte Elazığ Beyhan'da inşa edecekleri hidroelektrik santralın (HES), Türkiye'nin en büyük kapasiteli barajı olacağını söyledi.

Cengiz İnşaat ortaklığıyla kurdukları Kalehan Üretim tarafından yapımına bu yıl başlanan Beyhan barajının 3-4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçeceğini açıklayan Özaltın, "Yaklaşık 4 milyar kilovatsaat kapasiteli baraj Türkiye'nin en büyüğü olacak, 3.5 yıl içinde tamamlanacak" dedi.

Hindistan'da Hintli bir ortakla yapılması planlanan 1.5 milyar dolarlık baraj yatırımının önündeki yargı engelinin kalktığını belirten Özaltın, projenin bu yıl içinde başlayacağını söyledi. Özaltın Holding'in Bingöl Kiğılı'da yaptığı 70 milyon dolarlık Yedisu Barajı ve HES projesinin de gelecek yıl devreye gireceğini kaydeden Özaltın şu bilgileri verdi:

"Adana'da Nurol İnşaat ortaklığıyla inşa ettiğimiz HES projesi iki ay içinde devreye girecek. 150 - 200 milyon kilovatsaatlik bu santral, 150 milyon dolara mal oldu.  İzmir  Beydağ Barajı 200 milyar dolara, Denizli Cindere Barajı ise 130 milyar dolara mal oldu. Ürdün'de de 100 milyon dolarlık bir baraj inşa ediyoruz." Antalya Belek'te ve İstanbul'da iki konut projesi planladıklarını belirten Özaltın, "Belek'te yabancılara yönelik bir villa projesi tasarlıyoruz. İstanbul'da da üst gelir grubuna hitap eden bir daire projesi için arsa arıyoruz" dedi.
Milliyet/Esra Özsümer

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özaltın, Elazığ'da 4 milyar dolarlık yeni barajı 3.5 yılda tamamlayacak     
  
Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, yapımına bu yıl başladıkları Elazığ'daki Beyhan Barajı'nın 3-4 milyar dolara mal olacağını söyledi.

Antalya'da düzenlediği basın toplantısında Özaltın Holding'in taahhüt ve inşaat çalışmaları hakkında da bilgi veren Özaltın, şu bilgileri verdi:

"Cengiz İnşaat'la birlikte Elazığ Beyhan'da inşa edeceğimiz hidro elektrik santral (HES) projesi Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olacak. Ortaklarımızla kurduğumuz Kalehan Üretim A.Ş'nin bu yıl yapımına başladığı Beyhan Barajı 3-4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. Yaklaşık 4 milyar kilovat saat (kwh) kapasiteli baraj, 3.5 yıl içinde tamamlanacak.

Hindistan'da Hintli ortağımızla yapılması planlanan 1.5 milyar dolarlık baraj yatırımının önündeki yargı engeli de kalktı. Bu proje de bu yıl içinde başlayacak. Ayrıca Ürdün'de 100 milyon dolarlık bir baraj daha inşa ediyoruz. Yurt dışında da önemli projelerle yola devam ediyoruz."

6 milyar dolarlık otoyol
Özaltın, İzmir Beydağ Barajı'nı, Denizli Cindere Barajı'nı hayata geçirdi. Bingöl Kiğılı'da 70 milyon dolarlık Yedisu Barajı ve HES projesi de gelecek yıl devreye girecek.  Adana'da Nurol İnşaat ortaklığıyla yap-işlet-devret modeliyle yapılan HES projesi 2 ay içinde devreye girecek. Konsorsiyumla  inşa edilecek İzmir Otoyol projesi 6 milyar dolarlık bir pdroje. Uşak'taki altyapı projesi de bu yıl teslim edilecek.

Domates-biber işini büyütmek için Afyon ve Denizli'de yer arıyor

ANTALYA'da turizmin yanı sıra sera yatırımı da bulunan Özaltın Holding, 120 bin metrake örtülü alanda domates ve biber üretimi yapıyor. Antalya'daki sera alanını genişletmek istediklerini belirten Nuri Özaltın, şunları söyledi: "Antalya'da yılda yaklaşık 3 bin ton domates, 300 ton biber üretiyoruz. Bu yıl ihracat oranımız yüzde 80'e çıktı. Buradaki arazimiz oldukça büyük olduğu için seralarımızı genişleteceğiz. Ayrıca yeni sera alanları bakıyoruz. Bu konuda Afyon'daki araştırmamız devam ediyor. 2004'de Denizli'de 250 bin metrekarelik bir yer almıştık ama bürokratik engellerden dolayı yapamadık."
Hürriyet


Geri Dön