19 / 04 / 2024

Özcan Tahincioğlu: Kentsel dönüşüm hepimiz için çıkış yolu!

Özcan Tahincioğlu: Kentsel dönüşüm hepimiz için çıkış yolu!

Bağdar Caddesi'nde 12 projeye hayat veren Tahincioğlu, kentsel dönüşüm projelerine devam edecek. Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Tahincioğlu, kentsel dönüşümün çıkış yolu ve ihtiyaç olduğunu söyledi.



2014 yılından bu yana kentsel dönüşüm projelerine attığı imzalarla adından söz ettiren Tahincioğlu, Nidapark şirketleri ile Bağdat Caddesi'nde 12 projeye imza attı. 


Kentsel dönüşümün iyi bir çıkış yolu ve ihtiyaç olduğunu ifade eden Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yapılan yeni düzenlemelerin süreci hızlandıracağını belirtti. Özcan Tahincioğlu, "Dönüşümün ekonomik boyutunu bir yana bırakın, insan hayatı için sosyal anlamda hepimiz buna bir seferberlik kapsamında bakmalıyız" dedi. 


Bağdat Caddesi'nde 12 proje yaptı

Nidapark bugüne kadar Bağdat Caddesi bölgesinde 12 proje yaptı. Nidapark, Anadolu yakasında Kalamış, Fenerbahçe, Göztepe, Erenköy ve Suadiye bölgelerinde 3+1, 4+1 ve dubleks daireler satıyor. 


Deprem bölgesindeyiz

Gayrimenkul sektörünün geleceğini belirleyen en önemli unsur kentsel dönüşüm. Fikirtepe'de başarısız başlayan kentsel dönüşüm sonrasında kanuni düzenlemelerle kamu otoritesinin bu işe el attığını hatırlatan Özcan Tahincioğlu, "Ancak hala durum tam olarak çözülmüş değil. Deprem bölgesindeyiz ve yapılarımızın çoğu maalesef ki depreme dayanıklı değil. Ne kadar dönüştürüldüğüne dair kesin bir rakam vermek ise imkansız." dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın süreci hızlandırmak için yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığını söyleyen Tahincioğlu, "Biz Tahincioğlu olarak, Bağdat Caddesi etrafı dışında birkaç bölgede kentsel dönüşüm projesi yapmaktayız. Şu anda Beykoz’da, Ataşehir’de, Zeytinburnu’nda, çeşitli kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.


Yeni düzenlemeler yolda

Gayrimenkul sektörünün ham maddesi arsa. Arsanın üretilen bir şey olmadığının altını çizen Özcan Tahincioğlu, "Git gide büyüyen bir şehir yok elimizde" dedi. Kentsel dönüşümün herkes için çıkış yolu olduğunu söyleyen Tahincioğlu, yapılacak yeni düzenlemelerle bu sürecin hızlanacağını ifade etti. 



Hürriyet 





Geri Dön