28 / 03 / 2024

Özyeğin Üniversitesi ile Swiss Otel işbirliği imzaladı

Özyeğin Üniversitesi ile Swiss Otel işbirliği imzaladı

Özyeğin Üniversitesinin yeni açacağı "Otel Yöneticiliği Lisans Programı" çerçevesinde, öğrencilerine staj imkanı sağlamak için Swissotel Hotels & Resorts ile işbirliği imzaladığı bildirildi



Özyeğin Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile "Otel Yöneticiliği Lisans Programı"nı başlatacağı belirtildi. Program kapsamında öğrencilere staj imkanı sağlamak için de Swissotel Hotels & Resorts ile işbirliği imzalandığı açıklandı. İşbirliği çerçevesinde öğrencilerin, tüm dünyadaki Swissotel Hotels & Resorts işletmelerinde staj göreceği ve mezun olduktan sonra da çalışma fırsatı bulacakları ifade edildi.

İşletme Programı'na ilk öğrencilerini 2008-2009 akademik yılında kabul eden ve Mühendislik Fakültesi'ni tanıtan Özyeğin Üniversitesinin, Otel Yöneticiliği Lisans Programı çerçevesinde, konaklama, yiyecek ve içecek sektörlerinde üst düzey yöneticilik rolü üstlenebilecek ve kendi girişimlerini oluşturabilecek liderler yetiştireceği vurgulandı.

İşbirliğine ilişkin açıklamada bulunan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, şunları kaydetti:
"Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Swissotel Hotels & Resorts ile birlikte sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilke imza atıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Swissotel Hotels & Resorts işbirliği sayesinde edinecekleri bilgi birikimi, Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencilerimizi yalnız Türkiye'de değil yurtdışında da konaklama ve yiyecek-içecek sektöründe aranan isimler haline getirecektir."

Swissotel Hotels & Resorts İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Pierre Botteron ise, otelleri için en önem verdikleri konulardan birinin personel eğitim programları olduğunu belirterek, Özyeğin Üniversitesi ile yaptıkları işbirliği sonucunda, öğrencilerin yapacakları stajlarla meslekleri konusunda kendilerini geliştirme ve yetiştirme imkanı bulacaklarını ve sektörün, iyi eğitimli ve bilinçli yeni yetenekler kazanacağını bildirdi.

Üniversitenin, Otel Yöneticiliği Lisans Programı çerçevesinde, 2009-2010 yılında 50 öğrenciye öğrenim imkanı sağlayacağı belirtildi.
Milliyet


Geri Dön