29 / 03 / 2024

Özyurtlar İnşaat, Ntowers'ı kredisiz ve kefilsiz satıyor!

Özyurtlar İnşaat, Ntowers'ı kredisiz ve kefilsiz satıyor!

Tamer Özyurt, müşterilerinin hemen hepsinin kredisiz ve kefilsiz 60 ay vadeli seçeneği tercih ettiğini söyledi



Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, İstanbul Esenyurt'taki projelerinde banka kredisiyle de satış yapmalarına rağmen, müşterilerinin hemen hepsinin kredisiz ve kefilsiz 60 ay vadeli seçeneği tercih ettiğini söyledi. 
 
Son dönemde yapılan site ve toplu konut projelerinin büyük bölümü banka kredileriyle satılıyor. Faizlerin önceki yıllara göre çok daha uygun olmasına rağmen komisyon, dosya masrafı ve benzeri giderler sebebiyle tüketici yüklü bir borcun altına girmek ve kefil bulmak zorunda kalıyor. Bu durumu gören bazı inşaat firmaları, konut satışlarında bankaları devre dışı bırakmaya başladı. Bu şirketlerden biri de Özyurtlar İnşaat. Firma, İstanbul Esenyurt'ta başladığı son projesinde banka kredisi ve kefil olmadan, 12-60 aylık taksitle ev satıyor. Müşteri, daire bedelinin yüzde 25'i peşin ödendiğinde kalan borcunu 1 yıldan 5 yıla varan taksitlere böldürebiliyor. Banka kredisiz ve kefilsiz ev satışının taliplileri, emekli ikramiyesini kapan memurlar ile çalıştığı işyerinden kıdem tazminatını alan işçiler oldu. Şirketin satış ofisi, kredisiz ev almak isteyen memur ve işçilerin akınına uğradı.

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 30'ar katlı 7 blokta 1.860 daireden oluşan Ntowers projesinde banka kredisiyle ev sahibi olmaya soğuk bakanları düşünerek oluşturdukları ödeme planının büyük rağbet gördüğünü söyledi. Özyurt, "Parası olup kredi kullanabilenler 2004'teki konut furyasında ev sahibi olmuştu. Şimdi de aylık bin lira ödeyebilecek beyaz ve mavi yakalılar bizden daire alıyor." diye konuştu. Orta gelirli memur ve işçilerin hedeflendiği Ntowers'te aidatlar 100 lira civarında olacak. Sitede 24 saat güvenlik, kafe, restoran, açık ve kapalı otopark, tenis kortu, fitness center, süs havuzu, çocuk oyun alanı ve kreş gibi sosyal alanlar da yer alıyor. 30 bin metrekarelik alan üzerine kurulan projede daireler 2011 yılı Aralık ayında teslim edilecek. Arsanın yüzde 75'i yeşil alan olarak ayrıldı. Ntowers, 150 bin metrekarelik Şehitler Parkı ve 100 bin metrekare alana sahip Gaziler Parkı'na da komşu. Brüt 66 metrekarelik 1+1 dairelerin kuzey cephe ya da içte kalanlarının peşin satış fiyatı 57 bin TL.

Güney cephedekilerin fiyatı ise 67 bin lira. 57 bin TL'lik daire için 17 bin TL peşin ödendiğinde, kalan borç ayda 1.039 TL taksitle 48 ayda ödeniyor. 106 ve 112 metrekare 2+1 dairelerin peşin fiyatları ise 87 bin ile 102 bin lira arasında değişiyor. 102 bin TL'lik balkonlu, güney cephe bir daireye 28 bin TL peşinat ödendiğinde kalan borç için 60 ay boyunca 1.637 TL taksitle sahip olunabiliyor. 132 ve 142 metrekarelik 3+1'lerin satışı başlamadı.
Zaman/İbrahim Balta


Geri Dön