26 / 04 / 2024

Pakistanlılara 233 Mevlânâ evi alınacak!

Pakistanlılara 233 Mevlânâ evi alınacak!

Pakistan için Hürriyet´in, Kızılay işbirliği ile başlattığı "Kardeşlik Mahallesi" kampanyasına yardım yağıyor



SEL felaketi sonucu yüzde 22´si sular altında kalan Pakistan için Hürriyet´in, Kızılay işbirliği ile başlattığı "Kardeşlik Mahallesi" kampanyasının ikinci gününde 817 bin 263 lira toplandı. Bu parayla evsiz kalan Pakistanlılar için 233 tane Mevlana evi alınabilecek. Kardeşlik Mahallesi´nin kurulmasına katkı vermek amacıyla TOBB 105 bin TL bağışta bulundu. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile Pakistan´a bir uçak yardım malzemesi yollayan işadamı Fettah Tamince 50´şer bin,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Limak´ın sahibi Fenerbahçe Kulübü As Başkanı Nihat Özdemir ise 35´er bin lira bağışladı. Kampanya kapsamında ilk planda evlerin 25´i, Kızılay´ın yardım uçağı ile Pakistan´ın Nowshera bölgesine gönderilecek. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Hürriyet´e, "25 ev ile bir mahalle kurmayı düşünüyoruz. Böylece sel nedeniyle evsiz kalan Pakistanlı kardeşlerimizden bir kısmı, sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak" dedi.

TOBB´dan yardım

Pakistan´a daha önce bir milyon dolar nakdi yardım kararı alan Türrkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) evsiz kalanlar için de "Hürriyet Kardeşlik Mahallesi" kampanyasına destek verdi. TOBB ile 137 oda ve borsanın kurduğu Gümrük Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. üzerinden 30 adet Mevlana Evi´nin yapım maliyetlerini üstlendiklerini açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Kötü günde sorunlara çözüm üretebilmek, dertlere derman, yaralara merhem olabilmek gerekir. Bu yüzden, Türk iş dünyası olarak, harekete geçtik. 11 yıl sonra şimdi, şu mübarek Ramazan ayında, yardım etme sırası Türkiye´dedir."

Şener: Önemli bir görev

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve işadamı Fettah Tamince de 50´şer bin lira bağışladı. Şener, "Hürriyet´in Pakistan´da sel felaketinden zarar görenler için başlattığı `Hürriyet Mevlana Evleri´ projesini desteklemenin çok önemli bir dünya vatandaşı görevi olduğuna inanıyorum. Dost Pakistan halkının bu dar gününde yardımcı olmamız çok önemlidir" dedi.

"Kardeşlik Mahallesi" kampanyasına Ankara´dan da iki anlamlı destek geldi. Mahalle için Limak´ın sahibi Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özdemir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 35´er bin lira bağışladı. Toplam 70 bin liralık bağışla Pakistan´a 20 ev gönderilebilecek. Hürriyet´in projesine gönülden destek verdiğini belirten Gökçek, "Belediye olarak 750 ton gıda yardımı ve giysi yardımı yapıyoruz" dedi. Gökçek şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın kullanılmış, kullanılmamış giysi malzemelerini de topluyoruz. Halk Ekmek Fabrikamıza ait dört mobil fırını da bölgeye gönderiyoruz. " ?

Uçakta yardım ricası

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Ta-mince´nin Pakistan´a yardım uçağı gönderme haberinin medyada yer alması hayırseverleri harekete geçirdi. Tamince´nin seyahat sırasında uçakta karşılaştığı bir hayırsever de kampanyaya katkı için cüzdanından bin dolar çıkartarak adına bağış yapılmasını istedi. Sinan Şamiloğlu isimli hayırseverin bağış bedeli de dün Kızılay yardım hesabına yatırıldı.
Meltem ÖZGENÇ/Hürriyet


Geri Dön