27 / 04 / 2024

Palandöken Belediyesi 104 gecekonduyu yıktı!

Palandöken Belediyesi 104 gecekonduyu yıktı!

Erzurum"un Palandöken İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Orhan Bulutlar, 2011"de 25"incisi düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin çevresindeki 104 gecekonduyu, çektirdiği tek kare fotoğraf sayesi



Erzurum"un Palandöken İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Orhan Bulutlar, 2011"de 25"incisi düzenlenecek olan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinin çevresindeki 104 gecekonduyu, çektirdiği tek kare fotoğraf sayesinde kamulaştırarak yıktırdı. Bulutlar, Harput Mahallesi"ndeki 5 atlama kulesinin çevresindeki gecekonduları görüntü kirliliği oluşturduğu için kamulaştırmak istedi.

Erdoğan"a ulaştırdı

Atlama kuleleri ve batısında kalan tezek yığınlarının da yer aldığı gecekonduların aynı karede fotoğrafını çektiren Bulutlar, proje ile fotoğrafı Sağlık Bakanı Recep Akdağ aracılığı ile Maliye Bakanı Mehmet şžimşek ve Başbakan Tayyip Erdoğan"a ulaştırdı. Fotoğraflı projenin ardından, Bakanlar Kurulu"ndan Harput Mahallesi"nin kamulaştırılması için kısa sürede karar çıktı. Ağustos ayında gecekonduların yıkımına başlandı. Belediye 104 evin büyük bir bölümünü yıkarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.
Hürriyet/Nursima ÖZONUR
 
 


Geri Dön