27 / 04 / 2024

Palandöken ve Bayraktepe otellerinin doluluk oranı yüzde 75 oldu!

Palandöken ve Bayraktepe otellerinin doluluk oranı yüzde 75 oldu!

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 102, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 160 santimetre olarak ölçüldü




     Palandöken'in özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve rüzgar nedeniyle, bazı pist ve liftler bir süreliğine kayağa kapatıldı. Saatteki hızı yer yer 30 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle, kayağa kapatılan pist ve liftler, rüzgarın durmasıyla birlikte yeniden kayakseverlerin hizmetine sunulacak. 

     Bir otelin ön büro müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 75 olduğunu belirterek, Polonya, Ukrayna ve Rusya'dan misafirlerin bulunduğunu söyledi. 

     Uzun yıllardan sonra ilk kez çok iyi bir sezon geçirdiklerini anlatan Baykal, ''Güzel bir sezon geçiriyoruz. Kar yağışı da etkili oluyor. Bu sevindirici bir durum'' dedi. 

     

     -Bayraktepe- 

     

     Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan 2 bin 634 rakımlı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde farklı ülkelerden gelen turistler, kayak ve snowboard yapıyor, kızak kayıyor. 

     Sarıçam ormanları arasında toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pistte kayak yapan yerli ve yabancı turistler, kayağın keyfini doyasıya yaşadı. İkinci etap pistlerde kar kalınlığı 160 santimetre olarak ölçüldü. 

     Bir otelin gelen müdürü Kamuran Eroğlu, kayak sezonunun yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, pistlerde herhangi bir erime ya da bozulma olmadığını ifade etti. 

     Eroğlu, ''Pistlerimizde çok iyi kar var. Kar ezme makinesiyle hemen hemen her gece bastırma ve tesviye çalışması yapıyoruz. Biz pistlerde kar eriyinceye kadar yerli ve yabancı turistlere kayağın keyfini yaşatmak istiyoruz'' diye konuştu. 

     Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğu öğrenildi. 

AA


Geri Dön