25 / 04 / 2024

Palandöken'de 7 modern spor tesisi inşa edildi

Palandöken'de 7 modern spor tesisi inşa edildi

27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yapılacak dev organizasyonun başlamasına kısa bir süre kala tüm tesisler hazır hale getirildi. 7 tane modern spor tesisinin inşa edildiği oyunlar için bugüne dek yaklaşık 700 milyon lira harcandı



Palandöken Dağı'na kar yağdırmak için özel bir gölet inşa edildi. Ancak yağışların az olması yüzünden gölet kuruyunca bu kez su bulmak için kuyular kazıldı. Göletin bir kilometre uzağında bulunan su borularla taşınmaya başladı

ERZURUM’da, 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na (Universiade) kısa bir süre kala tüm tesisler hazır hale getirildi. 7 ayrı spor tesisinin inşa edildiği oyunlar için bugüne kadar yaklaşık 700 milyon lira harcandı. Rekor sayıda, 57 ülkeden 3 bin sporcunun madalya için yarışacağı tesisler artık misafirlerini bekliyor.

Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri Sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin de sembolü olmaya aday atlama kuleleri inşa edildi. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olan 95 ve 125 metre yüksekliğindeki kuleler yükseklikleri bakımından da Avrupa’da ilk sıraya oturdu.

16.4 milyon liralık kayak merkezi Dünyanın en iyi kayak merkezi olmaya aday olan ve kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Konaklı Köyü, karın kalitesi ve alanın yapısından dolayı profesyonel kayakçıların yeni adresi olacak. 16 milyon 434 bin TL’ye mal olan Konaklı Kayak Merkezi’nde kayak okulu, kamp eğitim merkezi, 4 adet telesiyej de bulunacak. Toplam 10 milyon 593 bin liraya yaptırılan biatlon ve kayaklı koşu müsabakaları alanı ise merkeze 35 km uzaklıktaki Kandilli’de yer alıyor.

NELER YAPILDI

Cemal Gürsel Stadı

Oyunların açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı, 26 milyon 240 bin liraya mal oldu.

Curling salonu

Mecidiye Mahallesi’nde, ‘buzun satrancı’ olarak nitelendirilen curling müsabakaları için 9 milyon liraya salon yaptırıldı.

Buz hokeyi salonu

Merkez ilçe Palandöken’e toplam 8 milyon 395 bin lira harcanarak yaptırılan salon 2 bin seyirci kapasiteli.

Oyunlar köyü

Oyunlar Köyü, 57 ülkeden 3 bin civarında sporcu ve yöneticiye ev sahipliği yapacak. Sporcuların boş zamanlarını en iyi biçimde değerlendirebileceği sosyal tesislerle donatılan köy, 43 milyon 796 bin liraya inşa edildi. Oyunlar için ayrıca, 8 milyon 250 bin liraya Short Track (kısa mesafe hız pateni) Spor Salonu yaptırıldı.
Milliyet


Geri Dön