28 / 03 / 2024

Palladium AVM’yi 5 günde yaklaşık 165 bin kişi ziyaret etti!

Palladium AVM’yi 5 günde yaklaşık 165 bin kişi ziyaret etti!

Tahincioğlu ’ nun Palladium Tower açılışı nedeniyle Türkiye’ye davet ettiği, “dahi bellek” lakaplı İngiliz boyama sanatçısı Stephen Wiltshire ’ ın hafızasından çizdiği İstanbul resmi bitti...



Tahincioğlu’nun Palladium Tower açılışı nedeniyle Türkiye’ye davet ettiği, “dahi bellek” lakaplı İngiliz boyama sanatçısı Stephen Wiltshire’ın hafızasından çizdiği İstanbul resmi bitti. Wiltshire’ın 4 metre uzunluğundaki tuvale çizdiği resmi görmek için Palladium AVM’yi 5 günde yaklaşık 165 bin kişi ziyaret etti.

 

Bugüne kadar gerçekleştirdiği kaliteli ve farklı projelerle adından söz ettiren Tahincioğlu, iş yaşamını yeniden tanımladığı nitelikli ofis projesi Palladium Tower’ın açılışını “dahi bellek” Stephen Wiltshire’ın çizdiği İstanbul resmiyle kutladı. Salı günü gerçekleştirdiği 45 dakikalık turun ardından hafızasında kalan tarihi yarımadayı 24 Eylül’de çizmeye başlayan İngiliz boyama sanatçısı Stephen Wiltshire, İstanbullular’dan büyük ilgi gördü. “Dahi bellek”in Ataşehir’de bulunan Palladium AVM’de 4 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğindeki tuvale çizdiği resmi 5 günde yaklaşık 165 bin kişi gördü.

 

Bugüne kadar Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra, Singapur ve New York’u resmeden Wiltshire, ilk kez geldiği İstanbul’da kendisini en çok tarihi yapıların etkilediğini belirterek, “Özellikle tarihi camiler büyük ilgimi çekti. Eski ve yeni binaların yan yana olması da panoramik açıdan güzel bir resim ortaya çıkardı” dedi. 

 

Tahincioğlu: Eşsiz sanatçının eserleri arasında İstanbul resmi yer alacağı için gururluyuz

 

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “İstanbul’un yeni finans merkezi” olarak adlandırılan Ataşehir’in en önemli yatırımları arasında yer alan Palladium Tower’ın açılışı nedeniyle, bir şehri hafızasından çizen dünyadaki tek sanatçıyı Türkiye’de ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. Tahincioğlu Gayrimenkul olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri projelerin İstanbul halkından büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Tahincioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkımızın bize olan güvenine layık olmak için onlara bir armağanla teşekkür etmek istedik. Stephen Wiltshire gibi eşsiz bir sanatçının eserleri arasında artık İstanbul resmi de yer alacak. Buna vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İstanbul resmi, ekim ayı boyunca Palladium AVM’de sergilenecek. Ardından çeşitli sergi ve üniversitelerde İstanbul halkıyla kucaklaştıktan sonra eseri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne armağan edeceğiz.”

 

Stephen Wiltshire kimdir?

 

İngiltere’de 1974 yılında dünyaya geldi. 3 yaşında otistik tanısı konuldu. 5 yaşında resim yapma kabiliyeti keşfedildi. 8 yaşında hayali olarak şehir çizimleri yapmaya başladı. 9 yaşında konuştuğunda ilk kelimesi “kağıt”tı. Wiltshire, bu özel yeteneğiyle bugün dünyanın en büyük resim sanatçılarından birisi. Helikopterle yaptığı turlarda hafızasına kaydettiği görüntüleri olağanüstü bir çizim gücüyle resmediyor.


Milliyet 


Geri Dön