20 / 04 / 2024

Pana Film'in haciz başvurusu reddedildi!

Pana Film'in haciz başvurusu reddedildi!

İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi'nca Necati Şaşmaz'ın şirketi Pana Film'de yapılan hacizle ilgili şirketin 'istihkak' iddiası reddedildi.



İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından Necati Şaşmaz'ın şirketi Pana Film'de yapılan hacizle ilgili şirketin 'istihkak' iddiasını reddetti. Pana Film, borçlularla bir ilgilerinin olmadığını öne sürse de mahkeme yeterli delil ibraz edilemediğini belirtti.

BirGün gazetesinden Uğur Şahin'in haberine göre; Şeker Faktoring, İstanbul Fikirtepe'de başlamadan sona eren projelerin mimarı olan yapımcı Raci Şaşmaz ve 4 kişiden 7 milyon 228 bin 195 TL’yi alamadığı amacıyla icraya başvuru yaptı.

İstanbul Anadolu 25. İcra Müdürlüğü tarafından verilen kararla da haciz kararı alındı. Daha sonra 18 Kasım’da İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Necati Şaşmaz’ın şirketi Pana Film’de haciz yapıldı.

Şirketin avukatı ise borçlularla bir ilgilerinin olmadığını iddia ederek, haczedilen malın kendilerine ait olduğunu kaydederek ve istihkak iddiasında bulundu.

İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından Pana Film Sinema Televizyon Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin istihkak iddiası üzerine karar verdi. 11 Aralık’ta kararını açıklayan mahkeme, Pana Film’in istihkak iddiasını reddetti.

Pana Film’in avukatının delil ibraz edemediği belirtilen kararda şu ifadeler kullanıldı:

“Her ne kadar mahcuzlar hakkında istihkak iddiasında bulunmuş ise de iddiayı doğrulayan kanaat verici nitelikte delil ibraz edilmediğinde takibin devamına karar verilmesi gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur: İİK’nun 96-97/1 maddeleri uyarınca İstanbul 1. İcra Müdürlüğü’müm 2019/29638 sayılı icra takibinde istihkak iddiasının reddine, istihkak iddia eden 3. Şahsa icra müdürlüğünce tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde istihkak dava açmakta muhtariyetine, takibin devamında dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda kesin olmak üzere karar verildi."

İstihkak iddiası nedir?

İstihkak iddiası, İcra İflas Kanunu kapsamında borçlunun, elinde bulunan bir malı, başkasının mülkü veya rehni olarak gösterdiği yahut üçüncü bir şahıs tarafından o mal üzerinde mülkiyet veya rehin hakkı iddia ettiği takdirde, gündeme gelen bir iddia.

Pana Konut'un alacaklıları Pana Film'i haczetti!


Geri Dön