27 / 04 / 2024

Pana Konut'un alacaklıları Pana Film'i haczetti!

Pana Konut'un alacaklıları Pana Film'i haczetti!

Kurtlar Vadisi'nin yapımcılığını üstlenen Pana Film’de dün haciz işlemi yapıldı. Haczi, Pana Film’in sahibi Necati Şaşmaz’ın kardeşi Tayyar Raci Şaşmaz'a ait inşaat şirketinden 7.2 milyon lira alacaklı olan bir faktoring firması yaptı.



Kadıköy Fikirtepe’de inşaatı yarım kalan konut projeleri nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Pana Konut AŞ’den alacaklı olan firmalar Pana Film’e yöneldi. Bir faktoring firması Pana Film Sinema Televizyon Prodüksiyon San. ve Tic AŞ ile Pana Konut AŞ ve Selimoğlu Yapı AŞ arasında organik bağ bulunduğu iddia ederek haciz kararı verdi. Pana Film avukatları, gerçekleşen takibin iptal edilmesi için icra hukuk mahkemesine başvuruda bulundu.

‘HACZE DEVAM’ KARARI

Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre; başvuru hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi, başvuruyu geri çevirdi ve takibin devam edilmesine karar verdi. 11 Aralık tarihli bu karar sonrası alacaklı faktoring şirketi avukatları dün Pana Film’in Üsküdar’daki merkezine haciz memurları ve polis eşliğinde gitti.

HACİZ İŞLEMİ 10 SAAT SÜRDÜ

Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından haciz işlemine başlandı. Şirket merkezinde, kilitli olan kapılar çilingir çağrılıp açtırıldı. Dün saat 12.40’ta başlayan haciz işlemi akşam saat 23.00’e kadar devam etti. İki kamyona yüklenen eşyalar bir yeddi emin deposuna götürüldü. 11 sayfalık haciz tutanağı kapsamında haczedilen eşyalar arasında, televizyon, bilgisayar, ses sistemleri, fotokopi makineleri yanı sıra x-ray cihazı da bulundu.

Pana Konut un alacaklıları Pana Film i haczetti!

Pana Konut un alacaklıları Pana Film i haczetti!

 

Pana Film'in haciz başvurusu reddedildi!

 


Geri Dön