19 / 04 / 2024

Pana Yapı 2020’ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor!

Pana Yapı 2020’ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor!

İnşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Pana Yapı, 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor.



Pana Holding çatısı altında inşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. 


Şirketin yeniden yapılanması, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgi vermek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, özellikle İstanbul’da Kadıköy, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Üsküdar, İzmir’de de önemli lokasyonlarda proje ürettiklerini kaydetti. 


2015 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatacaklarını söyleyen Ufuk “Pana Yapı’nın devam eden ve hayata geçmesi planlanan projeleri arasında ‘Brooklyn Park’, ‘Brooklyn Life’, ‘Brooklyn Dream’, ‘Safahat İstanbul’,’Broadway’ ve ‘Çeşme Jarden Eden’ yer alıyor. Çeşme’nin en büyük arsası üzerinde yani 250 dönümde 124 bağımsız bölüm yapıyoruz. Eski Çeşme-İzmir evlerini tekrar hayata geçiriyoruz orada. Bu projenin şubattan sonra lansmanını yapmayı planlıyoruz. 


Ayrıca Cadde’de devam eden butik kentsel dönüşüm projelerimiz de var. 2020 yılına kadar toplam 5 yıllık ciro beklentimiz ise 3 milyar lira. Mevcutta 6 projemiz var, gelecek yıl bu rakamı 15’e çıkarmayı hedefliyoruz ” diye konuştu.


Pana Yapı 2020’ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor!


İngiltere ve Almanya’da konut üretecek

Fikirtepe bölgesinde ilk proje teslimini Pana Yapı’nın gerçekleştireceğini belirten Kürşat Ufuk, satış sonrası hizmet konusunda son derece iddialı olduklarını anlattı. 

Ufuk, bu bağlamda da şirketleşerek hem satılan konutlara 5 yıl garanti verdiklerini, hem de profesyonel bir yönetim ile tüm süreçlerin takibini yaptıklarını kaydetti. 

Kendilerine 5 yıl içerisinde sektörün ilk 5 şirketi arasında yer almak gibi bir hedef koyduklarını ifade eden Kürşat Ufuk, şirketin büyüme stratejisiyle beraber ilerleyen süreçte yabancı şirketlerle proje ortaklıkları gerçekleştirmek için de görüşmeler yaptıklarını söyledi. 


Sadece İstanbul ve İzmir’de değil, yurt dışında projeler hayata geçirmek istediklerini anlatan Ufuk “İngiltere ve Almanya’ya konut yapmayı hedefliyoruz. Tüm Fikirtepe projelerimizi 2018’den önce bitirmiş olmayı planlıyoruz” dedi. Şirket satın almalar için de görüşmeler yaptıkları bilgisin veren Ufuk “Satın alarak ilerlemeyi seviyoruz. En son Fikirtepe’de birlikte çalışmalar yürüttüğümüz Selimoğlu İnşaat’ı satın aldık. Bu, en büyük satın alma oldu diyebiliriz” dedi. 



“Fikirtepe’de 2016 sonuna kadar yıkımlar biter” 

Kentsel dönüşümün önemine ve gerekliliğine değinen Kürşat Ufuk, bölge ile ilgili şunları söyledi: “Ataerkil aile anlayış değişiyor artık, kendi arsanızı üretmek zorundasınız. Zor olan arsa üretmek, biz bunları iyi yapıyoruz. Avrupa yakasında özellikle arsa bulmak zor, kentsel dönüşüm zorunlu. Bu bağlamda Fikirtepe çok önemli bir bölge, 12 civarında firma inşaata başladı o bölgede. 2016 sonunda yıkımlar tamamlanmış olur. Biz bölgede yüzde 65 oranında yani 200 civarı daire sattık. Bunun yüzde 15’i yabancıya satış olarak düşünebiliriz. Fikirtepe yatırımlarımızın tutarı 800 milyon TL civarında diyebiliriz.”


Web: http://panayapi.com/



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektörüne İstanbul Fikirtepe’den giriş yapan Pana Yapı, 5 yılda 3 milyar ciro hedefliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’de 4 bin 500 konut inşa etmeyi planlayan şirket, Üsküdar, Bağdat Caddesi ve İzmir’de de yatırım yapacak.


KURTLAR Vadisi projesinin yapımcı firması Pana Holding gayrimenkul sektöründe büyüme kararı aldı. Holding çatısı altında gayrimenkul geliştirmek için kurulan Pana Yapı, kentsel dönüşüm projelerine ev sahipliği yapan Fikirtepe’de 4 bin 500 konut inşa etmeyi hedefliyor. “İnşaata Fikirtepe’den girdik. Zor olanı seçtik ama pişman değiliz” diyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2010 yılına kadar 3 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Fikirtepe’de 5 proje planladıklarını söyleyen Ufuk, “Brooklyn Park projemizde ruhsat aldık ve evlerin yüzde 65’ini sattık. Diğer projelerin ruhsatı için son aşamaya geldik. Fikirtepe’deki projelerimizde evlerin metrekare fiyatı 8-9 bin lira. Bölgede toplam 3 bin hak sahibi ile görüşüyoruz ve 800 milyon lira yatırım planlıyoruz” diye konuştu. 


ÜSKÜDAR DÖNÜŞÜMÜ

2016 yılında 3 yeni projede satışlara başlamayı planladıklarını söyleyen Ufuk, “2 tane Fikirtepe projemiz olacak. Ayrıca Çeşme’de 250 dönüm arsada 124 taş ev yapacağız. Bu evlere özel bir pilaj alanımız da olacak” dedi. İstanbul Üsküdar’da ise 300 dönüm bir alanda kentsel dönüşüm planladıklarını belirten Ufuk, mevcutta 2 bin konut olan alanda 3 bin konut yapmayı planladıklarını ifade etti. Bağdat Caddesi’nde de butik konut projeleri inşa ettiklerini belirten Ufuk, bölgede 6 projelerinin devam ettiğini, yılda ise 15 proje öngördüklerini dile getirdi. Ufuk, Bağdat Caddesi projelerinde ise evleri metrekare satış fiyatının 10-20 bin lira olduğunu belirtti. 


YURTDIŞINA AÇILACAK

Yurtdışında da gayrimenkul yatırımı planladıklarını belirten Ufuk, İngiltere ve Almanya’yı incelediklerini ifade etti. Şirket alımlarına da sıcak baktıklarını belirten Ufuk, “Geçtiğimiz aylarda Selimoğlu İnşaat şirketini satın aldık. Yurtdışında da şirket alarak büyüyebiliriz” dedi. Gayrimenkul projelerinde mahalle kültürünü yaşatmak istediklerini söyleyen Kürşat Ufuk, “Sitelerde duvarları yıktık. Amacımız mahalle dokusunu yaşatmak. Ama Fikirtepe’de bu çok olmuyor. Emsal belli ve yüksek bina yapmak zorundayız” dedi. Fikirtepe’de 25 müteahhit şirket olduğunu belirten Ufuk, bölgede riskli yapıların yıkımının 2016’da tamamlanacağını dile getirdi.


Hürriyet 


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kurtlar Vadisi ile bilinen Pana Holding’in şirketlerinden Pana Yapı, Fikirtepe’de 800 milyon lira yatırımla 5 proje yapacak. Satın almalarla büyüyen şirket, Üsküdar, Cadde ve Çeşme’deki projeleriyle de 3 milyar lira ciroya ulaşacak.


Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin gibi yapımlarla ile ünlenen Pana Yapım’ı bünyesinde bulunduran Pana Holding’in inşaat sektöründeki şirketi Pana Yapı hedef büyüttü. Gayrimenkul sektörüne Fikirtepe’den giriş yapan Pana Yapı, bölgede faaliyet gösteren Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak büyüme faaliyetlerin hızlandırdı. Yeni satın almalara sıcak bakan Pana Yapı, Fikirtepe’de 800 milyon lira yatırımla 5 projeye imza atmayı hedefliyor. 


Projelerden Brooklyn Park’ın ruhsatı alınıp satışları devam ederken, diğer projeler hak sahipleriyle imza aşamasında bulunuyor. Pana Yapı’nın Fikirtepe dışında İstanbul’da Üsküdar ve Bağdat Caddesi, İzmir’de Çeşme’de yeni projeleri olacak. Pana Yapı, bu projeleriyle 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor.


2016’da 3 lansman

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2016 yılında 3 projenin lansmanını yapacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bunlardan ikisi Fikirtepe’de, diğeri Çeşme’de olacak. Çeşme’de 250 dönüm üzerinde 124 bağımsız bölüm yapıyoruz. Bu projemiz için bir plaj alanı da satın aldık.”


Ufuk, Bağdat Caddesi’nde 6 kentsel dönüşüm projelerinin olduğunu, gelecek yıl bu rakamı 15’e çıkaracaklarını belirtti. Ufuk, Üsküdar’da 300 dönümlük dönüşüme hazırlandıklarını  ifade etti.

 

Almanya ve İngiltere hedefi

BEŞ yıl içerisinde sektörün ilk 5 şirketi arasında yer almak gibi bir hedeflerinin olduğunu ifade eden Kürşat Ufuk, şirketin büyüme stratejisiyle beraber ilerleyen süreçte yabancı şirketlerle proje ortaklıkları gerçekleştirmek için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Sadece İstanbul ve İzmir’de değil, yurt dışında projeler hayata geçirmek istediklerini anlatan Ufuk “İngiltere ve Almanya’ya konut yapmayı hedefliyoruz. Yurt dışında da satın almalara sıcak bakıyoruz. Satın alarak ilerlemeyi seviyoruz. En son Fikirtepe’de birlikte çalıştığımız Selimoğlu İnşaat’ı satın aldık. Bu, en büyük satın alma oldu diyebiliriz” diye konuştu.


Vatan



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KURTLAR Vadisi dizisinin yapımcısı Pana Holding, gayrimenkul sektöründe hedef büyüttü.Pana Yapı markasıyla faaliyet gösteren grup, 2020'ye kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor. Halihazırda Fikirtepe'de Brooklyn Park projesinin inşaatına sürdüren Pana Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkam Kürşat Ufuk, bölgede 5 projede toplam 4.500 konut üreteceklerini söyledi. Çeşme'de 250 dönümlük arazide 124 konutluk bir projenin inşasına başladıklarını kaydeden Kürşat Ufuk, Üsküdar Mehmet Akif Mahallesi'nde 300 dönümlük bir alanda dönüşüm kapsamında 3 bin konut üretmek için'hak sahipleriyle görüştüklerini belirtti. Almanya ve İngiltere'de konut üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Ufuk, Bağdat Caddesi, Ümraniye ve Ataşehir'de yer baktıklarım bildirdi.


Sözcü




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Fikirtepe Brooklyn Park Projesi ile inşaata adım atan Pana Yapı, 2016 yılında 3 yeni proje hayata geçirecek. 2020'ye kadar 3 milyar liralık ciro hedefleyen şirket Üsküdar'da da 3 bin konuttan oluşacak proje geliştirecek. Pana Yapı ayrıca Brookiyn Park projesindeki ortağı Selimoğlu İnşaat'ı da satın aldı. 


FİKİRTEPE'DE 5 PROJE 

Fikirtepe'de 5 farklı projelerinin olduğunu söyleyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, "İnşaat sektörüne Fikirtepe gibi çok zor bir bölge ile girdik. Ama biz zoru severiz. Şu an bölgede 5 farklı projemiz var, İlki Brookiyn Park. Bu projemizde satışlar yüzde 65 oranında tamamlandı. Diğer adaların birinde ruhsat aldık, ikisinde fore kazıklar çakılmaya başladı diğer adalarda da imza aşaması devam ediyor. 


ÇEŞME'YE İNŞAAT

Fikirtepe'de 5 projede toplam 800 milyon TL yatırım yapmış olacağız" dedi. Ufuk, Fîkîrtepe'deki ikinci projeleri olan Brookiyn Life projesinin de Şubaf ta satışa çıkacağını belirtti. Kürşat Ufuk, 2016 yılında 3 yeni projeye daha başlayacaklarının müjdesini verdi. İkisinin Fikirtepe, diğerinin ise Çeşme'de olacağını belirtti. 


LANSMANI ŞUBAT'TA

Çeşme projelerini Şubat ayında satışa çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ufuk, "Pana Yapı Çeşme projemiz 250 dönüm alan üzerinde yer alıyor. Toplam 124 bağımsız birim var. Büyüklükleri 150 ile 340 metrekare arasında değişen daire seçenekleri mevcut. Proje kapsamında kıyı kenara yakın bir yer de aldık. Projenin kendine ait plajı olacak. Harfiyat çalışmaları başladı. Şubaf ta da lansman yapmayı planlıyoruz" dedi. 



Posta


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul sektöründe satın almalarla büyüyen Pana Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk 2015'i 200 milyon lira ciroyla kapatacaklarını, 2020 yılma kadar ise 5 yıllık ciro beklentilerinin 3 milyar lira olduğunu söyledi Murat Aydınlı, Kürşat Ufuk ve Mahir Şaşmaz Pana Yapı'nın hedeflerini paylaştı. 


PANA Holding bünyesinde gayrimenkul faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, 2015 yılında Selimoğlu İnşaat'ı satın aldı. Sektördeki hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere emlak editörleriyle bir araya gelen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, satın alarak büyümeye devam edeceklerini belirtti ve 2020 yılına kadar toplam 5 yıllık ciro beklentilerinin 3 milyar lira olduğunu açıkladı. 


İstanbul'da Kadıköy, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Üsküdar, İzmir'de ise önemli lokasyonlarda projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Ufuk, 2015 yılını ise 200 milyon lira ciroyla kapatacaklarını söyledi. Devam eden projeleri hakkında bilgiler veren Ufuk, "Brooklyn Park, Brooklyn Life, Brooklyn Dream, Safahat İstanbul, Broadway ve Çeşme Jarden Eden projelerinde çalışmalar sürüyor. Ayrıca Cadde'de devam eden butik kentsel dönüşüm projelerimiz de var" dedi. 


İngiltere ve Almanya'da konut yapacak 

Beş yıl içerisinde sektörün ilk 5 şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini ve sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da projeler hayata geçirmek istediklerini anlatan Ufuk, "İngiltere ve Almanya'da da konut yapmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 


Yeni Yüzyıl




Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


PANA Yapı 2020'ye kadar 3 milyar liralık ciro hedefiyle yola çıktı. Fikirtepe'de devam eden Brooklyn Park'la birlikte Brooklyn Life, Brooklyn Dream, Safahat İstanbul, Broadway ve Cesme Jarden Eden projelerini hayata geçirecek olan firma, 2018 itibariyle Fikirtepe'deki tüm yatırımlarını tamamlamış olacak. Almanya ve İngiltere'de şirket alıp projeyi üretmeyi düşünen Pana Yapı, Üsküdar'da 3 bin konutluk dev proje için arsa topluyor. Firma, toplamda 300 bin metrekare arsa üretip proje için startı vermiş olacak. 


Vahdet 


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi.


Pana Yapı, 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor. Şirketin yeniden yapılanması, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgi vermek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, özellikle İstanbul’da Kadıköy, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Üsküdar, İzmir’de de önemli lokasyonlarda proje ürettiklerini kaydetti.


AVRUPA’DA PROJE


2015 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatacaklarını söyleyen Ufuk “Pana Yapı’nın devam eden ve hayata geçmesi planlanan projeleri arasında ‘Brooklyn Park’, ‘Brooklyn Life’, ‘BrooklynDream’, ‘Safahat İstanbul’,’Broadway’ ve ‘Çeşme Jarden Eden’ yer alıyor. Çeşme’nin en büyük arsası üzerinde yani 250 dönümde 124 bağımsız bölüm yapıyoruz. Eski Çeşme-İzmir evlerini tekrar hayata geçiriyoruz orada. Bu projenin şubattan sonra lansmanını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Cadde’de devam eden butik kentsel dönüşüm projelerimiz de var. 2020 yılına kadar toplam 5 yıllık ciro beklentimiz ise 3 milyar lira. Mevcutta 6 projemiz var, gelecek yıl bu rakamı 15’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Sadece İstanbul ve İzmir’de değil, yurt dışında projeler hayata geçirmek istediklerini anlatan Ufuk “İngiltere ve Almanya’ya konut yapmayı hedefliyoruz ” dedi. Kentsel dönüşümün önemine değinen Kürşat Ufuk, Fikirtepe bölgesi ile ilgili şunları söyledi: “Fikirtepe çok önemli bir bölge, 12 civarında firma inşaata başladı o bölgede. 2016 sonunda yıkımlar tamamlanmış olur. Biz bölgede yüzde 65 oranında yani 200 civarı daire sattık. Bunun yüzde 15’i yabancıya satış olarak düşünebiliriz.”


Star


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


3 milyar lira ciro hedefi İnşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Paria Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaatı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Pana Yapı, 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor. 


Pana Holding çatısı altında inşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat'ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Şirketin yeniden yapılanması, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgi vermek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, özellikle İstanbul'da Kadıköy, Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Üsküdar, İzmir'de de önemli lokasyonlarda proje ürettiklerini söyledi. 


YENİ YILA 15 PROJE İLE GİRECEĞİZ'

2015 yılını 200 milyon TL ciro ile kapatacaklarını paylaşan Ufuk, "Pana Yapı'nın devam eden ve hayata geçmesi planlanan projeleri arasında 'Brooklyn Park', 'Brooklyn Life', 'Brooklyn Dream', 'Safahat İstanbul','Broadway' ve 'Çeşme Jarden Eden' yer alıyor. Çeşme'nin en büyük arsası üzerinde yani 250 dönümde 124 bağımsız bölüm yapıyoruz. Eski Çeşme-İzmir evlerini tekrar hayata geçiriyoruz orada. Ayrıca Cadde'de devam eden butik kentsel dönüşüm projelerimiz de var. 2020 yılına kadar toplam 5 yıllık ciro beklentimiz ise 3 milyar lira. Mevcutta 6 projemiz var, gelecek yıl bu rakamı 15'e çıkarmayı hedefliyoruz " diye konuştu. 


Yeni Şafak 


Geri Dön