26 / 04 / 2024

Pana Yapı mağdurlarının dava süreci başladı!

Pana Yapı mağdurlarının dava süreci başladı!

Fikirtepe’de Pana Yapı projesindeki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikayeti üzerine aralarında Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da olduğu 13 kişinin yargılaması başladı...



İstanbul Fikirtepe’de başlamadan biten projelerin mimarı olan Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da içlerinde olduğu 13 kişi ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan yargılanmaya başlandı. 

BirGün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre, Raci Şaşmaz dahil 6 kişi dün yapılan duruşmaya gitmedi. Söz konusu kişiler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konarken, Şaşmaz için zorla getirme kararı verildi.

RACİ ŞAŞMAZ BASKI YAPTI

131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, sanıklar Kürşat Coşkun Ufuk, Aydoğan Selimoğlu, Hızır Selimoğlu, Nazım Selimoğlu, Aydoğan Selimoğlu ile mağdurlar ve avukatları katıldı. Raci Şaşmaz ise duruşmaya katılmadı. İki gün süren davanın ilk gününde duruşmaya gelen sanıklar savunmalarını yaptı. Sanıklardan Aydoğan Selimoğlu, Hızır Selimoğlu ve Nazım Selimoğlu suçlamaları kabul etmedi. Pana Yapı’nın ortağı olan Kürşat Coşkun Ufuk ise çarpıcı bi konuşma yaptı. Ufuk, savunmasında Raci Şaşmaz’ın kendisi üzerinde baskı kurduğunu ileri sürdü. Ufuk, şu şekilde konuştu: 

“Pana Yapı isimli şirketin ortağıyım. Pana Yapı isimli şirketin diğer ortağı da Raci Şaşmaz’dır. 2016’da Raci benden hisselerimi bila bedel istedi. 2017 yılında da bu hususta baskı kurmaya başladı. İlk başta ben nedenini anlamamıştım. Sonradan anladım. Borsaya açılmak gibi hayali varmış. Ben istemedim. Maruf Dindar ve Mustafa Oğuz Bayraktar, Raci’nin yönlendirmesi ile borsaya nasıl gireceğimi anlattılar ancak nasıl para kazanacağımız sorusuna cevap vermedikleri için ikna olmadım. Daha sonra baskılar devam etti. Tehditvari konuşmalar yaptı Raci Şaşmaz. Hatta mektup yolladı. Bunu dosyaya sunmuştum. Ben tehditlerin etkisi ile hisselerimi devrettim ve parayı sonra vereceklerini söylediler ancak para ödemediler, hâlâ daha para ödemediler.”

Suçlamaları reddeden Ufuk, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“İnşaat projeleri sırasında çeşitli aktarımlar söz konusu olabilir. Bu olaylar devam ederken 2017 yılında Raci Şaşmaz 54 milyon liraya başka bir şirket olan Denge Yatırım A.Ş.. isimli şirketi satın aldı. Bu parayı nereden bulduğunu bilmiyoruz ancak Brooklyn’den gelen paralar olabilir. Pana yapının bünyesindeki şirketler birbirine ortak yapıldı. Şirketlerin hepsine Pana Film’de çaycı olarak çalışan bir kişi, genel müdür olarak atandı. Bu kişinin savcılıkta beyanı vardır ve bu beyanında kendisini Raci Şaşmaz’ın atamış olduğunu söylemiştir. Benden sonra Raci Şaşmaz şirketin gayrimenkullerini boşaltmıştır.”

DOLANDIRILDIK, CEZA ALSINLAR

Davanın dün görülen duruşmasına sanıklar Necdet Yalçın, Raci Şaşmaz, Ahmet Mahir Şaşmaz, Maruf Dindar, Muhammet Muhit Kayaoğlu ve Tayfur Yalçın katılmadı. Duruşmada mağdurlar ifade verdi. Dream projesinden ev alan ancak kendisine daire teslim edilmeyen Engin Akgüzel, “Benim 3 katlı evim vardı. Mahir Şaşmaz 2017 yılından sonra bizimle yapmış olduğu görüşmede artık inşaatla kendisinin ilgileneceğini söyledi. Ancak daha sonra telefonlara çıkmadı. Raci Şaşmaz ile sadece bir kere televizyona çıkacağımızı söyleyince görüşebildik. Bunun dışında görüşemedik” dedi. Dolandırıldıklarını belirten mağdur Şehriban Düzgünoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Bizi nitelikli dolandırdılar bunu yapan kişi de Raci Şaşmaz’dır. Raci Şaşmaz’a bu müteahhitlik belgesinin verilmemesi, gerekmektedir. Nasıl verildiğini merak ediyorum. Raci Şaşmaz’ın tutuklanmasını istiyorum. Sanıklardan şikâyetçiyim.”

Mağdurların ifadelerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, aralarında Raci Şaşmaz’ın da olduğu 6 kişi hakkında zorla getirme kararı çıkarttı. Mahkeme, söz konusu kişiler hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu. Mahkeme heyeti duruşmayı 8 Eylül’e erteledi.

Pana Yapı 314 bin TL haciz ödemesi yaptı!


Geri Dön