26 / 04 / 2024

Pana Yapı'dan Çeşme'ye taş ev projesi!

Pana Yapı'dan Çeşme'ye taş ev projesi!

Yerli dizi sektöründe adından söz ettiren Pana Yapı, Çeşme’de yeni projeye başladı. Fikirtepe’de 5 projeyi birden yürüten şirket, Çeşme’deki 250 dönümlük kendi arazisinde ise 124 taş ev yapacak



Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcılığından ayrıldıktan sonra inşaat işine daha fazla ağırlık veren Pana Yapı, gayrimenkul sektöründe hızlı büyümeye devam ediyor. Raci Şaşmaz ve Kürşat Ufuk ortaklığındaki Pana Holding, Pana Yapım şirketiyle dizi sektöründe yeni yapımlara imza atarken, Pana Yapı şirketiyle de fikirtepe’de 5 parselde kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyor. Pana Yapı son olarak da Çeşme’de yeni bir projeye başlıyor. Pana Yapım, Raci Şaşmaz’ın senaristliği ve yapımcılığında ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisini çekerken, Pana Yapı bu yıl Selimoğlu İnşaatı da alarak inşaat çalışmalarına hız verdi. Şirket, özellikle Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’nde yatırım atağına kalktı. 5 yıl içerisinde sektörün ilk beş şirketi arasında yer alma hedefleri olduğunu belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı 


Kürşat Ufuk, Fikirtepe’de 5 proje yapacaklarını söyledi. Toplamda 800 milyon liraya varacak yatırımla bölgede önemli şirketlerden biri olduklarını belirten Ufuk, toplam 4 bin 500 konut kazandıracakları bölgede 2 bin konutun şirketin, geri kalanının ise hak sahiplerinin olduğunu kaydetti. Ufuk, “Tüm Fikirtepe projelerimizi 2018’den önce bitirmiş olmayı planlıyoruz. Fikirtepe çok önemli bir bölge, 12 civarında firma inşaata başladı, 2016 sonunda yıkımlar tamamlanmış olur” dedi.


200 milyon ciro

2015 yılını 200 milyon lira ciroyla kapatacaklarını anlatan Ufuk, 2020 yılına kadar toplam 5 yıllık ciro beklentilerinin ise 3 milyar lira olduğunu söyledi. Ufuk, “Fikirtepe’de Brooklyn Park projemizin ruhsatı alındı. Satış oranı yüzde 65’i aştı. Metrekare fiyatları 8-9 bin bandında. Diğer projemizin çalışmaları tamamlanmak üzere. Kalan 3 proje ise imza aşamasında” dedi.


Çeşme’de bahçeli villa

Üsküdar’da imar sorunu çözülmüş 300 dönüm arazide Safahat İstanbul projesini gerçekleştireceklerini belirten Ufuk, Bağdat Caddesi’nde ise yılda 15 butik dönüşüm projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Çeşme’nin en büyük arazisi üzerinde, 250 dönümde 124 bağımsız bölüm yapacaklarını söyleyen Ufuk, ‘Çeşme Jarden Eden’ projesinde eski Çeşme taş evlerini oluşturacaklarını vurguladı. Ufuk, “Arazi sahibi biziz. Her eve 1 dönüm bahçe planlıyoruz” dedi.

 

Avrupa’ya da satın almayla gidecek

Özellikle İngiltere ve Almanya’da proje geliştirmek istediklerini anlatan Kürşat Ufuk, bunu sağlamak için de şirket satın alma ya da ortaklığın daha uygun olacağını kaydetti.  Ufuk, Anadolu yakasının yabancılar tarafından tercih edilmediğini belirterek, “Burayı bilmiyorlar. Avrupa yakasını sokak sokak Edirne’ye kadar bilen yabancı, Anadolu yakasına gelmiyor. Emaar Square’in başlamasıyla buranın kaderinin değişeceğini düşünüyorum” dedi. 


Milliyet/Duygu Erdoğan



Haber Hürriyet gazetesinde şöyle yer aldı:


4 bin 500 konutluk VADİ

İnşaat sektörüne İstanbul Fikirtepe’den giriş yapan Pana Yapı, 5 yılda 3 milyar ciro hedefliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’de 4 bin 500 konut inşa etmeyi planlayan şirket, Üsküdar, Bağdat Caddesi ve İzmir’de de yatırım yapacak.

KURTLAR Vadisi projesinin yapımcı firması Pana Holding gayrimenkul sektöründe büyüme kararı aldı. Holding çatısı altında gayrimenkul geliştirmek için kurulan Pana Yapı, kentsel dönüşüm projelerine ev sahipliği yapan Fikirtepe’de 4 bin 500 konut inşa etmeyi hedefliyor. “İnşaata Fikirtepe’den girdik. Zor olanı seçtik ama pişman değiliz” diyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, 2010 yılına kadar 3 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Fikirtepe’de 5 proje planladıklarını söyleyen Ufuk, “Brooklyn Park projemizde ruhsat aldık ve evlerin yüzde 65’ini sattık. Diğer projelerin ruhsatı için son aşamaya geldik. Fikirtepe’deki projelerimizde evlerin metrekare fiyatı 8-9 bin lira. Bölgede toplam 3 bin hak sahibi ile görüşüyoruz ve 800 milyon lira yatırım planlıyoruz” diye konuştu. 


ÜSKÜDAR DÖNÜŞÜMÜ


2016 yılında 3 yeni projede satışlara başlamayı planladıklarını söyleyen Ufuk, “2 tane Fikirtepe projemiz olacak. Ayrıca Çeşme’de 250 dönüm arsada 124 taş ev yapacağız. Bu evlere özel bir pilaj alanımız da olacak” dedi. İstanbul Üsküdar’da ise 300 dönüm bir alanda kentsel dönüşüm planladıklarını belirten Ufuk, mevcutta 2 bin konut olan alanda 3 bin konut yapmayı planladıklarını ifade etti. Bağdat Caddesi’nde de butik konut projeleri inşa ettiklerini belirten Ufuk, bölgede 6 projelerinin devam ettiğini, yılda ise 15 proje öngördüklerini dile getirdi. Ufuk, Bağdat Caddesi projelerinde ise evleri metrekare satış fiyatının 10-20 bin lira olduğunu belirtti. 


YURTDIŞINA AÇILACAK


Yurtdışında da gayrimenkul yatırımı planladıklarını belirten Ufuk, İngiltere ve Almanya’yı incelediklerini ifade etti. Şirket alımlarına da sıcak baktıklarını belirten Ufuk, “Geçtiğimiz aylarda Selimoğlu İnşaat şirketini satın aldık. Yurtdışında da şirket alarak büyüyebiliriz” dedi. Gayrimenkul projelerinde mahalle kültürünü yaşatmak istediklerini söyleyen Kürşat Ufuk, “Sitelerde duvarları yıktık. Amacımız mahalle dokusunu yaşatmak. Ama Fikirtepe’de bu çok olmuyor. Emsal belli ve yüksek bina yapmak zorundayız” dedi. Fikirtepe’de 25 müteahhit şirket olduğunu belirten Ufuk, bölgede riskli yapıların yıkımının 2016’da tamamlanacağını dile getirdi.


Hürriyet




Geri Dön