29 / 03 / 2024

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan esnaflar için kira sözleşmelerinde yeni düzenleme yapılacak. Yeni düzenlemede kapanma döneminde esnaf iş yeri sahiplerine kira ödemeyecek.



Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetleri durma noktasına gelen esnaflar için kira sözleşmelerine yeni düzenleme geliyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Hükümet, Borçlar Kanunu’nda bir düzenleme yaparak salgın dönemlerinde kapalı olan iş yerlerinin kira vermemesi konusunda öneride bulundu. 

Hükümet tarafından sunulan önergede ekonomik sorunlara çözüm olmak için işyerleri bu dönemde sözleşmelerinde herhangi bir işlem yapmadan kiralarını ödemeyebilecek. 

Pandemi nedeniyle işleri bozulan esnafa kira müjdesi!
 
Mevcut Borçlar Kanunu’na mal sahibi ve kiracı anlaşamaması durumunda  mahkemeye başvurarak ya da karşılıklı anlaşmayla çözümlenebilir.Yargı Reform Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikler ile kiracılar kira ödemeyecek. 

Pandemide  İl Hıfzıssıhha Kurulları gereğince AVM, spor salonu, restoran, lokanta, kafe gibi işletmelerin kapanması kararı gereğince bu işletmeler kira ödemelerinde muaf tutulacak. Henüz üzerinde çalışılan bu düzenleme ile mal sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlığın giderilmesi hedefleniyor. 

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?


Geri Dön