27 / 04 / 2024

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Koronavirüs salgını ile birlikte uzaktan çalışma modeli hayatımıza iyice yerleşti. Demay A.Ş Genel Ortağı ve Müdürü Ali Gökçiler, pandemi sonrasında değişen trendlere uygun olarak yeni ev üretilmesi gerektiğini dile getirdi.



Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınıyla beraber yaşam standartlarımız dakalıcı değişikliklerin meydana gelmesi, gayrimenkul üreticilerini acil eylem planı yapmaya itti.Son olarak Türkiye’nin en büyük şirketler topluluklarından Koç Grubu ve Akbank'ın çalışanlarını evden çalışma modeline kalıcı geçme kararı almasıyla birlikte, yaşam alanlarının mimari olarak home-office konseptine döndürülmesi de zorunlu hale geldi. 

İş yaşamında verimliliğini artırmak için dönüşüme geçilmesi gerektiğini söyleyen Demay A.Ş Genel Müdürü Ali Gökçiler, “İş hayatı artık ev yaşamıyla birlikte sürdürülecek. Bu dönemde artan ihtiyaçların görülmediği takdirde sektör oyuncuları gelecekte kendisine yer edinemez” dedi. 

 Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Yeni dünya çalışma sistemine uygun konutlar üretilmesi gerektiğinin altını çizen Gökçiler, “ Online toplantılara uygun izolasyonlu odalar, elektrik kesintisi durumunda bu kesintileri önleyecek güç kaynakları kullanılmalı. Evde birden fazla çalışan insanlar için hem work station hem de yemek masası olarak kullanılabilecek alternatifler üretilmeli. Bugünden sonra gayrimenkulde fark yaratan kazanacak. Artık insanların bu dönemdeki ihtiyaçlarına cevap veren kimse oraya yönelecek. O yüzden şirketlerin bu ihtiyaçlara cevap vermesi lazım. Yoksa sektör oyuncuları kendilerini geleceğe taşıyamayabilir. İhtiyaçları karşılamayan ayakta kalamayacak" şeklinde konuştu. 

“Bağımsız çalışma mekanları oluşturulmalı” 

Özellikle Türkiye’de küçük evlerde yaşayanların bağımsız iş yapabilme alanları oluşturmak için bazı değişiklikler de yapılabileceğini belirten Gökçiler, “Ev değişikliğine gitmek isteyecek olan alıcılar, daha küçük ama bağımsız çalışmaya imkan verecek alanlar isteyecekler. Ev-ofis şeklinde yeni satış stratejileri belirlenmeli. Havalandırma, aydınlatma gibi konular daha da önemli hale gelecek” diye konuştu.

Pandemi sonrasında yeni ev modelleri üretilmeli!

Yabancı yatırımcı da trendleri takip ediyor 

Uluslararası yatırımcıların izlediği yatırım trendlerini dönemsel olarak analiz eden araştırmaya göre, yabancı yatırımcıların yüzde 53,9’unun 2014-2018 yılları arasında Türkiye’den gayrimenkul satın aldığını, yüzde 37,6’sının ise 2019-2020 yılları arasındaki yatırım trendini takip ettiğini ortaya çıkardığını belirten Gökçiler, “Veriler ‘yeni bir yatırımcı’ profili ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Sırf yerli alıcı değil, yabancı yatırımcının da alım iştahı yeni nesil gayrimenkullere yöneliyor” dedi. 
 
Demay pandemide 63 ülkeye gayrimenkul satışı yaptı!


Geri Dön