24 / 04 / 2024

Parası olmayana konut alma imkanı!

Parası olmayana konut alma imkanı!

Türkiye'de konut projelerini eritmek ve vatandaşları ev sahibi yapmak için seferberlik başlatıldı. Özellikle bankaların konut faiz oranlarında kampanya kapsamında önemli indirimler yapılıyor.



Konut alacakları sevindiren haber kamu bankalarından geldi. Önce Ziraat Bankası, ardından Vakıfbank ve Halkbank fazileri yüzde 1'in altına çekti. 

A Para'da yer alan habere göre, vatandaşın konut sahibi olabilmesini kolaylaştırmak için KONUTDER ve Ziraat Bankası tarafından başlatılan kampanyaya diğer kamu bankaları da katıldı. 

Önümüzdeki günlerde Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'ın yanı sıra birçok özel bankanın da kampanyaya destek vermesi bekleniyor.  

Faiz indirimi kampanyasıyla bankalarda kredisi bulunan konut üreticisi firmalardan ev almak için yüzde 0.98 faiz oranı uygulanacak. Tüketiciler 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanabilecek. 

Konut alacaklara faiz müjdesi

Yüzde 2.98'i bulunan konut kredisi faizleri nedeniyle konut alımını erteleyen vatandaş, yeni kampanyayla pazarı canlandıracak. Kampanya ile firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el konut satışlarının finansmanına da destek verilecek. Böylece konut stokunun ertilmesine de önemli katkı sağlanmış olunacak.

Kullandırılan konut kredilerinin bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankaların kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak. 

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: ''Bütün konut satışları değil, birinci el konutlar ve üreticiden satılan konutlar şu anda kamu bankalarının müşterileri portföyüyle sınırlı. Eğer tüm bankalar kampanyaya katılırsa, tüm Türkiye'ye yayılmış olacak.''

Parası olmayana konut alma imkanı!

Firmalar kampanyalarına başladı

''Firmalarımız kampanyalarına başladı. Yüzde 5 peşinatla başlayanlar var. Yüzde 10-15 peşinat uygulayanlar var. 12-24-36 ay gibi faizsiz ara ödemeler var. Geri kalan için 0.98 ile konut kredisi kullanılınca çok büyük bir imkan. Parası olmayana da konut alma imkanı sunmuş oluyoruz.''
 

0,98 faiz kampanyasıyla ev almak avantajlı mı?

Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla stoklar eriyecek!

Konutta 0,98 faiz kampanyasına 4 bankadan destek!


Geri Dön