24 / 04 / 2024

Parasını alamayan müteahhit dava açtı camiye haciz gitti

Parasını alamayan müteahhit dava açtı camiye haciz gitti

Samsun'un Canik ilçesinde müteahhit, parasını alamadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazanınca, caminin eşyalarına haciz kararı alındı



Bu karar, müteahhit Ali Kaya'nın 2 yıl önce yapımını tamamladığı Mescidi Aksa Camii'nin parasını alamadığı gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine alındı. 3'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi müteahhidi haklı buldu ve Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni 31 bin 56 TL ödemeye mahkum etti.

Allah korkusu yok
Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği bu parayı ödemeyince Samsun 3'üncü İcra Müdürlüğü görevlileri camiye hacze gelerek, klima, televizyon ve avize gibi değerli eşyaları kayıt altına aldı. Dernek Başkanı Zekai Işıtan, bu durum üzerine şunları söyledi: "Müteahhide belirli süreler içerisinde 27 bin 985 TL ödeme yaptık. Ancak, tek hatamız karşılığında herhangi almadık. Parayı aldığı halde almadığını söylüyor. Bizim bunu ödeme şansımız da yok. İcra memurları gelerek camideki eşyaların değer tespitini yaptı. Bu parayı ödemezsek caminin eşyaları gidecek. Müteahhidin Allah korkusu yok. İbadethane haciz edilir mi?"

Hakkımı istiyorum

Müteahhit Ali Kaya ise, buranın bir cami olduğu ve haksız here haciz edilmeyeceğinin bilincinde olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Ben hak ettiğim parayı almak için bu yola başvurdum. Ben oraya icrada belirlenen rakamın 2 katı masraf yaptım. Yaptığım iş karşılığında para aldım ama bana söz verilen miktarın altında ödeme yapıldı. İmamın namaz kıldığı seccadeyi de alsalar bundan rahatsız olmam. Hak ettiğimi alsaydım icraya vermezdim."
Yaprak Koçer/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Müteahhit caminin eşyalarını haczetti

Samsun'da büyük bir ayıp yaşandı. Bir müteahhit bir kısım inşaatını üstlendiği caminin eşyaları için haciz kararı aldırdı. Cemaat ise ödemenin yapıldığını ileri sürdü.

Samsun'un Canik ilçesinde, bir caminin bazı bölümlerinin inşaatını yapan müteahhit, parasını alamadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazanınca, caminin eşyalarına haciz kararı alındı.
MAHKEMEYE GİTTİ

Alınan bilgiye göre, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Mescid-i Aksa Camisi'nin bir bölümünde gerçekleştirilen inşaat çalışmasını üstlenen bir müteahhit, yaptığı hizmetin karşılığında parasını alamadığı gerekçesiyle, Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme sonucunda davayı kazanan müteahhit, Mescid-i Aksa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni, yasal faizleriyle birlikte icraya vererek, 31 bin TL'lik alacağı karşılığında caminin bazı eşyalarını haczettirdi. Haciz işlemi yapılan eşyalar ise dernek başkanı Zekai Işıtan'a zimmetlendi.

'ÖDEMEYİ YAPTIK'

Kimseye borçlarının olmadığını belirten Işıtan, şunları söyledi: "Biz dernek olarak bu caminin yapımına 2001 yılında başladık. İnşaatın bir bölümünü de söz konusu müteahhide verdik. Biz yaptığı işlerin parasını kendisine verdik, ancak karşılığında bir makbuz almadık. Bizim parayı ödediğimize herkes şahittir. Paraları aldığı halde 'almadım' diyerek yalan söylüyor. Biz de dernek olarak haciz işleri için itiraz hakkımızı kullanacağız. İlçe kaymakamlığına, belediye başkanlığına ve müftülüğe de durumu bildirdik. Yasal yollardan olayın çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz.'
Yenişafak


Geri Dön