26 / 04 / 2024

Parasını konuta yatıran kazandı!

Parasını konuta yatıran kazandı!

Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 9.9, kira değerleri ise yüzde 7.3 artoş kaydetti. 2010 yılından bu yana geçen 8 yıllık sürede ise konut fiyatları yüzde 80.9 değerlendi. 



Türkiye’de yatırımcıların ‘güvenli liman’ olarak gördüğü gayrimenkul yatırımı, kazandırmaya devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok şehir yatırımcıya önemli fırsatlar sunmaya devam ediyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikte, REIDIN tarafından hazırlanan ‘Emlak Endeksi’ sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.54 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.97 oranında artış kaydetti.  Türkiye genelinde konut satış fiyatları son 6 ayda yüzde 4.59, son 1 yılda yüzde 9.97, son 3 yılda yüzde 38.51, son 5 yılda ise yüzde 88.62 oranında arttığı belirtildi. 

Kiralar da yükseldi

Konut kira değerleri ise son 1 yılda yüzde 7.32, son 3 yılda yüzde 27.46, son 5 yılda ise yüzde 66.37 oranında artış gösterdi. Araştırmanın ‘Yeni Konut Fiyat Endeksi’ verilerine göre, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.28 artış yaşandı.

‘Kredi kullanımı artar’

Parasını konuta yatıran kazandı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2018 yılı mayıs ayı sonuçları hakkında açıklamalar yapan GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “Markalı projelerde banka kredisi kullanımının yüzde 39’luk oranla, son 6 aylık oranların üzerine çıktığını görüyoruz. Bu artışta, GYODER olarak, İNDER ve KONUTDER’le 15 Mayıs’ta başlattığımız ‘0,98 faiz, yüzde 20 indirim’ avantajı sağlayan kampanyanın etkisi yüksek oldu. Martta yüzde 41’e ulaşan senet kullanımının, mayısta yüzde 22’ye kadar gerilemesi de kampanyasının etkisini gösteriyor. 30 Haziran’a kadar uzatılan kampanyadan dolayı banka kredisi kullanım oranı daha da artacaktır” dedi. 

Yabancı ilgisi sürüyor

Yabancının radarında olan Türkiye gayrimenkul piyayasında yabancı alımı artarak devam ediyor. Mayısta satışların yüzde 7’si yabancı yatırımcılara gerçekleştirildi. 


Geri Dön