25 / 04 / 2024

Parfümeri zinciri Alman Douglas, Tekin Acar’a ortak olacak!

Parfümeri zinciri Alman Douglas, Tekin Acar’a ortak olacak!

Avrupa ve ABD’de bini aşkın mağazaya sahip parfümeri zinciri Alman Douglas’ın, Tekin Acar’a ortak olacağı konuşuluyor. Douglas, Tekin Acar’a 2008’de ortak olan yatırım fonu Turkven’e ait hisselerin yeni sahibi olacak...



Türkiye, Avrupalı kozmetik devlerinin gözdesi haline geldi. Avrupa’nın doygunluğa ulaşmasıyla yeni pazarlara açılan kozmetikçiler Türkiye’deki markalara ortak olmaya başladılar. Fransız Yves Rocher’nin Flormar’a ortak oluşuyla başlayan süreç, Alman Douglas ile sürüyor. Avrupa ve ABD’de bini aşkın mağazaya sahip olan parfümeri zinciri Alman Douglas’ın, Tekin Acar’a ortak olacağı konuşuluyor. Douglas’ın Tekin Acar’a 2008 yılında ortak olan yatırım fonu Turkven’in hisselerini alacağı belirtiliyor.


Turkven, şirketin yüzde 40’ına sahip. 2012 yılını 23 ilde 73 mağaza ile kapatan, bugün 80 mağazaya ulaşan Tekin Acar’ın perakendede bir süre aynı markayla devam edeceği konuşuluyor.


1821 yılında Hamburg’ta kuruldu

1821 yılında Hamburg’ta bir parfümeri ve sabun fabrikası olarak kurulan Douglas, Avrupa parfümeri piyasasının önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Douglas Parfümeri, Avrupa’daki en büyük parfümeri şirketi olarak 1.200’den fazla mağazası ile 20 ülkede faaliyet gösteriyor.Türkiye’deki ilk mağazasını 2006 yılında İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde hizmete açan şirket, şu anda 10 ilde 14 mağazasıyla faaliyet gösteriyor.



Perakende yolculuğu Ankara’dan başladı

Yaz tatillerinde gazete, mısır ve su satarak ticarete hayata atılan Tekin Acar, 1979 yılında Ankara’da, 16 metrekarelik dükkanın bir bölümünde parfümeri işine başlamış. 1981 yılında tüm mağazada kozmetik satmaya başlayan Acar, aynı yıl, aynı çarşıda 100 metrekarelik ikinci mağazasını açmış. 1989 yılına kadar faaliyetlerini bu iki mağazada sürdüren Acar’ın büyüme yolculuğu buradan başlamış... Bugün 80 mağazası bulunan Tekin Acar’a 2008 yılında Turkven ortak olmuştu.


Önemli markalara yatırım yaptı

2000 yılında kurulan özel sermaye fonu Turkven’in Türkiye ve çevre ülkelerde 700 milyon dolarlık fon yönettiği belirtiliyor. Son dönemde perakende sektörüne ağırlık veren Turkven’in yatırım yaptığı şirketler arasında, Migros, Domino’s Pizza, Mavi, Doğa Koleji, Golf, Digiturk, UNO, Anadolu Hastaneleri, Intercity, Pronet, Provus ve Tekin Acar bulunuyor. Başında 18 kişilik genç ekibin bulunduğu Turkven’in bir süredir kozmetik sektöründen çıkmayı planladığı konuşuluyordu


EYLEM TÜRK/Milliyet


Geri Dön