24 / 04 / 2024

Park Hotel Bosphorus Gümüşsuyu'nda Kasım ayında açılacak!

Park Hotel Bosphorus Gümüşsuyu'nda Kasım ayında açılacak!

Türkiye genelinde 100’ü aşkın sahada krom madeni çıkaran CVK’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Gülşah Çevik, kasım ayında açacakları Park Hotel Bosphorus’un ardından otel zinciri kuracak



Gülşah Çevik henüz 34 yaşında. Bu genç işkadını 500 milyon dolarlık ciroya sahip krom madenlerini yönetiyor. Türkiye genelinde 100’ü aşkın sahada krom madeni çıkaran CVK’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Çevik, Kayseri doğumlu...


İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’de yapan Çevik, üniversitede hukuk eğitim almış. Mezun olduktan sonra CVK grubunun kurucusu babası Mahmut Çevik’in yanında işe başlayan Çevik’in maden işiyle tanışması da böyle olmuş...

Çevik, işe giriş öyküsünü şöyle anlatıyor:

“Babam krom ve mermer işiyle uğraşıyordu. Üniversiteden mezun olunca yanında işe başladım. İlk gün beni mermer ocağına gönderdi. 21 yaşındaydım ve o günü hiç unutmuyorum... Bir bloğun üzerine oturup saatlerce işçilerin mermeri suyla kesmesini izlemiştim...”


‘Yüzde 60’ı bizde’

Türkiye genelinde yüzlerce krom sahasına sahip olduklarını söyleyen Çevik, “Türkiye’deki krom cevherinin yüzde 60’ını biz çıkarıyoruz. Adana, Erzurum, Çanakkale, Sivas, Kayseri, Burdur, Bursa Kütahya gibi onlarca şehirde maden sahalarımız var” diyor.

Krom madenini Çin’e ihraç ettiklerini belirten Çevik, ağırlıklı olarak ihracat üzerine çalıştıklarını ifade ediyor.

Grubun finans işlerinden sorumlu olan Çevik, “Grubumuzun ayrıca Bursa ve Kayseri’de olmak üzere mermer yatakları da bulunuyor. Ayda bir maden ocaklarına gidip çalışmaları yerinden takip ediyorum” diye anlatıyor.



 


‘Otel mermerden kaleye benziyor’

Gülşah Çevik’in başında olduğu CVK, son olarak İstanbul Gümüşsuyu’nda kurulan Park Hotel Bosphorus ile turizm sektörüne girdi.

Tarihi Park Otel’in, kentin merkezi Taksim Gümüşsuyu’nda yer alan arazisi üzerinde kurulanPark Hotel Bosphorus’un, büyüklükleri 30 - 150 metrekare arasında değişen toplam 600 odaya sahip olduğunu söyleyen Gülşah Çevik, otelle ilgili olarak şunları anlatıyor:

“Park Hotel Bosphorus grubumuzun ikinci oteli. Sadece bir otel değil aynı zamanda Avrupa’nın en büyük seyir terası, lüks restoranları, kafeleri ile bir yaşam merkezi olacak. ‘Deluxe Hotel’ kavramını yeniden yorumlayan otelimizde özel VIP servisleri olacak. Otelimiz 137 bin metrekarelik arazi üzerinde toplam 4 bin 500 metrekarelik terasa, 6 farklı konseptte hazırlanan yiyecek içecek bölümlerine ve 8 bin 500 metrekarelik SPA merkezine sahip.”

Otel yapımında CVK’ya ait mermerlerin kullanıldığını dile getiren Çevik, “Otel mermerden bir kale oldu” diyor.


Yeni yatırımlar gelecek

Otelin kasım ayında açılacağını belirten Çevik, “Binayı aslına uygun yeniledik ve 250 milyon dolarlık yatırım yaptık. Otelde 550 kişi istihdam edilecek” diyor.

CVK’nın açılışı kasım ayında yapılacak Park Hotel Bosphorus’un ardından yeni otel yatırımlarına hazırlandığını kaydeden Çevik, “Hedefimiz Türkiye genelinde bir otel zinciri oluşturmak” diyor.

Milliyet/Eylem Türk


Geri Dön