19 / 04 / 2024

Park Mozaik'te ilk etap satışlarının yarısı tamamlandı!

Park Mozaik'te ilk etap satışlarının yarısı tamamlandı!

Mesa’nın Ankara’daki 885 konutluk Park Mozaik projesinde 41 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 2 bin metrekare sosyal alan yer alıyor.



Mesa Mesken, Tepe İnşaat’la birlikte  Ankara  Yaşamkent’te geliştirdiği yeni projesi Park Mozaik’i satışa çıkardı. 13 binadan oluşacak 885 konutluk projede konut fiyatları 470 bin lira ile 1 milyon 133 bin lira arasında değişiyor. 800 milyon liraya malolacak Park Mozaik’teki dikey bloklarda metrekare fiyatları 3 bin 850 lira, yatay bloklarda ise 3 bin 190 lira olarak belirlendi. 3 etap halinde teslim edilmesi planlanan projede, ilk etapta yaşam Aralık 2016’da başlayacak.



Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, iki grubun da ‘kültürlerinin ortak’ olduğunu vurgulayarak, projede de bunun yeni bir adımını attıklarını dile getirdi. Mozaik isminin projede pek çok farklı seçeneği biraraya getirdiğini kaydeden Boysanoğlu, “Burası, bölgenin en büyük ölçekli projesi, hem dikey ve yatay bina, hem de bu binalarda bahçeliden dubleks konuta kadar pek çok seçenek sunduk. Herkes kendine uygun bir konut bulabilecek. Bu bölge zaten Ankara’nın çok önemli bir konumu” dedi.


Yarısı satıldı

Mesa, birçok projesinde ele aldığı geniş sosyal alanları Ankara’ya da getirdi. Projede, 41 bin metrekare peyzaj alanı ve 2 bin metrekare sosyal alan yer alıyor. Sosyal alanlar içinde, yetişkin ve çocuklar için ayrı ayrı meydanlar oluşturuldu. Ayrıca eğlence alanı, amfi tiyatronun yer aldığı yaşam meydanı, piknik ve şenlik alanı da bulunuyor.Park Mozaik’in önemli yatırım fırsatı sunduğunu belirten Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Gürgenci, bölgenin de değeriyle ilk etap satışlarının yarısının lansmandan önce tamamlandığını söyledi. Gürgenci, “Burası bittikten sonra da çok prim alacak bir alan, 2+1’den 5+1’e kadar seçenekler yer alıyor” diye konuştu.


Koza Sokak’a ikinci proje

Mesa, Ankara’da ikinci projesini Gaziosmanpaşa Koza Sokak’ta hayata geçiriyor. Daha önce bu sokakta yaptıkları projeyle ‘gecekondudan çağdaş konuta’ geçişin ilk örneklerine imza attıklarını kaydeden Mesa Holding Genel Müdürü Can Aynagöz, “Elit bir yaşamın sürdüğü bölgeye yeni projemizle döndük. Arsayı İller Bankası’ndan hasılat paylaşımı ihalesiyle aldık” dedi.

Proje değeri 170 milyon lira olan Koza 66’da bir kule, iki de yatay bina yer alıyor. Dikey blokta 156 konut, yatay bloklarda 50 daire yer alacak. Projede ortalama metrekare fiyatları 5 bin 586 liradan başlıyor. Projede konut fiytaları 473 bin lira ile 1 milyon 980 bin lira arasında değişiyor.


‘Kiptaş yoğunluğu artırdı’

Bahçeşehir’de Nurol İnşaat’la birlikte konut projesi geliştiren Mesa, bölgedeki son arsasından çekildi. Bahçeşehir’e Kiptaş’ın gelmesiyle bölgede yoğunluğun arttığını söyleyen Boysanoğlu, “Bölgede 16 bin olan konut sayısı 25 bini aştı, 170-180 bin metrekare arsamız var ama yoğunluk nedeniyle çalışmalarımızı durdurduk” dedi.


Zam geliyor

İnşaat maliyetlerinin kur etkisiyle arttığına dikkat çeken Boysanoğlu, haziranda ev fiyatlarının artacağını söyledi. Boysanoğlu, “Arsa sahipleri geri adım atmazsa fiyatların artması kaçınılmaz” diye konuştu.


Tırmanan kalıp sistemi    

Türkiye’de ilk tünel tünel sistemini üreten Mesa, Ankara’da 135 bin metrekarelik tesiste faaliyet gösteriyor. 40 ülkeye ihracat yapan Mesa, geçen yıl 65 milyon dolar ciroya ulaştı. Boysanoğlu, “Dünyada 4-5 firmanın yaptığı tırmanan kalıp sistemini üretmeye başladık” diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön