28 / 03 / 2024

Parti binasının satışı ANAP'ı karıştırdı

Parti binasının satışı ANAP'ı karıştırdı

Anavatan Partisi yönetimi, eski Genel Sekreter Muharrem Doğan'ın, "Partinin 10 milyon TL değerin deki İstanbul il binası 4 milyon TL'ye satıldı" iddiası üzerine harekete geçti



Anavatan Partisi yönetimi, eski Genel Sekreter Muharrem Doğan'ın, "Partinin 10 milyon TL değerindeki İstanbul il binası 4 milyon TL'ye satıldı" iddiası üzerine harekete geçti. Satış işlemi, bağımsız bir denetim kuruluna inceletilecek.

Doğan, "Anavatan Partisi'nin İstanbul-Mecidiyeköy'deki il binası, 1 Aralık 2008'de gerçek değerinin çok altında bir bedelle satıldı. 6 katlı bina ayda ortalama 25 bin TL kira geliri getiriyordu." iddiasında bulunmuştu. Zaman'a konuşan Doğan, satış işleminde şaibe olduğunu öne sürdü. Binanın satış fiyatının en az 10 milyon TL olması gerektiğine dair basında da yazılar çıktığına değindi. 2008 yılında, söz konusu 8 katlı binanın satışının gerçekleştirilmesi için MKYK'nın üç kişiyi görevlendirdiğini, kendisinin de bu isimler arasında olduğunu anlatan Doğan, "Fakat satışı bir kişi yaptı. Satıldığı gün benim haberim bile olmadı. İstanbul'u defalarca aradım." dedi. Partinin eski yönetiminden bir ismin kendisine, binanın maliyetinin 6 milyon dolar olduğu yönünde bilgi verdiğini kaydeden Doğan, 4 milyon TL'lik satışın bağımsız denetim firmaları tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı. Binanın arsasının 500 metrekare olduğunu kaydederek, "Sadece iki cephesine reklam giydirilmesi için yılda 150 bin dolar teklif edilmişti. Kira geliri de aylık yaklaşık 20 bin TL'ydi." şeklinde konuştu. "Tüm partililerimizin dikkatini bu noktaya çekiyorum ve sayın genel başkanı bir kez daha ikaz ediyorum. Beni ve partililerimizi rahatsız eden şaibe ve dedikodulardan partimizi kurtarın." diyen Doğan, satış işleminin yeminli bir denetim kuruluşuna inceletilmesini de önerdi. Bu arada, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, söz konusu iddianın bağımsız bir denetim kuruluşuna inceletileceğini söyledi. Anavatan Partisi'nden üst düzey bir yetkili, bütün hesaplarının şeffaf olduğunu belirterek, "Biz de birleşme öncesinde MKYK'dan bütün hesaplarımızın bağımsız bir kuruluş tarafından incelenmesini talep edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Öte yandan Sabah Gazetesi'nde geçtiğimiz gün yer alan haberde, DP ile birleşme kararı alan Anavatan Partisi'nin yurt genelindeki gayrimenkulüne Maliye'nin 'satılamaz' şerhi koyduğu iddia edilmişti.
Emre Soncan/Zaman


Geri Dön