24 / 04 / 2024

Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini yapacak!

Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini yapacak!

Next Level markasıyla Ankara'nın ilk karma projesini gerçekleştiren Pasifik İnşaat, Ankara'da tek parsel üzerinde Türkiye'nin en büyük karma projesine imza atmaya hazırlanıyor. İşte projenin ayrıntıları...



Next Level markasıyla Ankara'nın ilk karma projesini gerçekleştiren Pasifik İnşaat, Ankara'da tek parsel üzerinde Türkiye'nin en büyük karma projesine imza atacak. 


Geçtiğimiz mayıs ayında 124 dönümle Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olan eski EGO Garajının arazisini 1 milyar 258 milyon 315 bin liralık teklifle Emlak GYO'dan hasılat paylaşım modeliyle satın alan Pasifik İnşaat, arazide içinde otel, hastane, okul, avm, ofis ve konutların olacağı karma bir proje yapacak. 


EGO arazisinde yapacakları projeyle ilgili olarak konuşan Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, tek parsel üzerinde yapılan Türkiye'nin en büyük karma projesi olacağını belirterek, "Proje için dünyanın en önemli 10 mimarlık şirketini tespit ettik. Özellikle master projeleri yapanları çağırdık. Yapılan yarışma sonucu Amerikan merkezli Kpf Mimarlık firmasıyla anlaştık. 


Şu anda master planı çalışmaları devam eden projede farklı kitlelerin ihtiyaçlar için 3 farklı konut türü ve ofisler planladık. 750 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alana sahip olacak ofislerde, doktor ve avukatların yanısıra büyük şirketlerin ihtiyacı için de ofis oluşturuyoruz" diye konuştu. 


Konutlar da ise aileler için 3+1,4+1,5+1 gibi büyük konut tipleri planlandığını anlatan Erdoğan, aileler için ayırdıkları 150 bin metrekarede 1200 konut yapacaklarını söyledi. 


Hızlı tren hattına uygun daireler yapacak


Fatih Erdoğan, hızlı tren hattının merkezinin Ankara'da olduğunu EGO arazisindeki projenin de bölgeye yakın olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle gelecekte birçok insan iş seyahatlerinde hızlı treni kullanacak. Bizde bu insanları düşünerek konut bölümünde, home ofis, rezidans ve servisli rezidans olmak ihtiyaca uygun farklı projeler yapacağız." 


Şehrin gelişimini etkileyecek projelerinin tekrar merkeze doğru bir çekim oluşturacağını ifade eden Erdoğan, 2016 yılında başlayacak projeyi 4 yılda tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

 

Fatih Erdoğan, ayrıca Next Level markasıyla  Ankara  Çayyolu'nda Next Level Çayyolu adıyla yeni bir proje yapacaklarını açıkladı. 


2016'nın bahar döneminde satışa çıkacak projede 450 konutun satışa konu olacağını kaydeden Erdoğan, "Metrekare satış fiyatları 4 bin TL'den başlayacak Çayyolu 2018 sonunda teslim edilecek" dedi. 


Leyla İlhan / Dünya


Haber Vatan gazetesinde şöyle yer aldı:


EGO Garajı'na dev karma proje geliyor

Ankara'nın en büyük arazilerinden EGO Garajı'nda inşa edilecek projenin çalışmaları başladı. 124 dönümlük arazide 6 fonksiyonlu proje yükselecek.

Ankara şehir merkezindeki en büyük arazi olan ve geçen yıl Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan EGO Garajı'ııın ihalesini kazanan Pasifik İnşaat, bölgede dev bir projenin hazırlığına başladı. 

Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, daha önce Next Level projesiyle şehir merkezini lüks konseptle tanıştırdıklarını belirterek, "Şimdi Türkiye'ye örnek olacak, şehir merkezinde büyük bir merkez oluşturuyoruz" dedi. 

En büyük pay verilecek 124 dönümlük arazi için Mayıs ayında ihale yapılmış, Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı, 4 milyar 194 milyon 550 bin TL üzerinden Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 258 milyon liralık teklifte bulunmuştu. 

Arazinin tek parselde en büyük çalışma olduğunu vurgulayan Fatih Erdoğan, toplam hasılat açısından da Emlak Konut GYO'ya en büyük payın verildiği proje olacağını belirtti. 

Projenin mimari yapısı ve master planı için özenle çalıştıklarını anlatan Erdoğan, dünyanın en büyük 10 mimarlık ofisiyle çalıştıklarını, projeyi New York merkezli KPF'nin yapacağını söyledi. 

Projeye 2016'ın ortalarında başlayıp, 3-4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, 6 fonksiyonlu karma bir proje olacağını belirtti. 

Vatan


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisine yeni proje geliyor

Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olan EGO Garajı’nı Emlak Konut GYO ihalesinde alan Pasifik İnşaat, 4.2 milyar lira değerinde bir proje inşa edecek. Proje içinde konut, ofis, AVM, otel, okul ve hastane olacağını söyleyen Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Şehir içinde şehir kuracağız” dedi.


PASİFİK İnşaat Ankara’da gayrimenkul yatırımcıları için düğmeye bastı. Yaklaşık 7 ay önce Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirildiği ihaleyi kazanan şirket, 124 dönümlük alanda 4 milyar 194 milyon 550 bin lira satış geliri olan bir proje inşa edecek. Ankara’da şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı üzerinde Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı ile yapılacak projede 750 bin metrekare satılabilir-kiralanabilir alan ile 1 milyon 400 bin metrekare inşaat alanı olacak. Ortaklar arsa bedeli olarak Emlak Konut GYO’ya 1 milyar 258 milyon lira öderken, proje alanında konut, ofis, AVM, okul, hastane ve otel inşa edecek. 


3 YIL TAKİP ETTİ

Projede çalışmalara 2016’nın ilk yarısında başlayacaklarını belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Türkiye’nin tek parselde yapılan en büyük projesine imza atacağız. Emlak Konut ihaleleri içinde de en büyük satış değeri sunulan proje olacak. 3 yıldır bu arsayı almak için takip ediyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanı 500 milyon liraya satışa çıkardığında almadık. Çünkü hasılat paylaşımı modeli bize daha uygun. Arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden TOKİ’ye geçti. TOKİ, Emlak Konut’a 600 milyon liraya sattı ve biz ihale ile aldık. Arsa için Emlak Konut’a 1 milyar 258 milyon garanti ettik, onlar da durumdan memnun” dedi. Projenin mimari tasarımı için 4 ofisin yarıştığını belirten Erdoğan, New York merkezli KPF şirketi ile anlaştıklarını dile getirdi. 


HER İHTİYACA SEÇENEK

“Ankara’nın merkezine bir şehir kuruyoruz” diyen Erdoğan, EGO garajı arsası olarak bilinen arsada her ihtiyaca göre ev ve ofis inşa edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: “1200 tane aile konutu planlıyoruz. Burada küçük ev olmayacak. 30 bin metrekare alanda markalı rezidans yaparken, otel hizmeti sunan evler de inşa edeceğiz. Büyük şirketler için müstakil ofisler yaparken, home ofis de hayata geçireceğiz.” Projenin 4 yılda tamamlanmasını öngördüklerini belirten Erdoğan, üst ve orta gelirli vatandaşlara hitap eden evler inşa edeceklerini kaydetti. Erdoğan, proje alanın karşısında bulunan 750 dönümlük Atatürk Kültür Merkezi alanında bir şehir parkı planladığını, bu alanın da projeye değer katacağını ifade etti.


2. LEVEL GELİYOR

DAHA önce Ankara’da konut, ofis ve AVM’den oluşan ‘Next Level’ projesini hayata geçiren Pasifik İnşaat’ın sadece konut olarak yeni bir ‘Next Level’ projesi daha inşa edecek. Erdoğan, yeni Next Level’ın Çayyolu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda konutlara ayrılan parsellerde yer alacaklarını dile getirdi. Arsa karşılığında Mamak’ta gecekondu bölgesinde 1116 konutluk bir dönüşüm projesi yapacaklarını belirten Erdoğan, “İlk Next Level projemizde rezidans tipi evler vardı. Ama Ankaralılardan çok yoğun konut talebi geldi. Bizden aile hayatına yönelik evler istediler. Arsayı büyükşehir belediyesinden aldık. Karşılığında yapacağımız 1116 konuta 110 milyon lira, Next Level’daki 450 konutluk projeye ise 200 milyon lira yatıracağız. Projemizde 500 milyon lira ciro bekliyoruz. Metrekare fiyatları ise 4 bin liradan başlayacak” dedi.


Hürriyet


Haber Milliyet gazetesinde şöyle yer aldı:


Ankara içinde yeni Ankara

Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olarak bilinen ve geçen yıl Emlak Konut GYO tarafından ihalesi yapılan EGO Garajı’nı alan Pasifik İnşaat, burada dev bir proje için hazırlığa başladı.


Daha önce şehir merkezinde Next Level projesini yapan ve lüks konseptte rezidans, ofis ile AVM konumlandırdıklarını belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, “Next Level ile Ankara’da sektöre ivme kazandırmıştık. Şimdiyse Türkiye’ye örnek olacak, şehir merkezinde büyük bir merkez oluşturuyoruz” dedi. Arazinin tek parselde en büyük çalışma olduğunu vurgulayan Erdoğan, toplam hasılatta da emlak konut GYO payı olarak en büyük proje olduğunu söyledi. 


Proje içinde ’markalı rezidans’ olarak yine lüks çalışma da yapacaklarını anlatan Erdoğan, bunun yanı sıra orta-üst gelir grubunu da kapsayacak bir proje geliştireceklerini dile getirdi.  


Mimarlar yarıştı


Erdoğan, projenin mimari yapısı ve master planı için özenle çalıştıklarını belirterek, “Üç yıldır bu araziyi bekliyoruz. Alınca en iyi şekilde değerlendirmek için dünyanın en büyük ve kabul gören 10 mimarlık ofisini görüşmeye çağırdık. 4 tanesi o kadar iyiydi ki, yarışmaya almaya karar verdik. New York merkezli KPF yapacak” diye konuştu. 


Projeye 2016’nın ortalarında başlayacaklarını belirten Erdoğan, arazinin daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden TOKİ’ye, Toki’den de Emlak Konut GYO’a geçtiğini anlattı. Erdoğan, “Biz ortağımız Çiftay ile birlikte ihaleyi 1 milyar 258 milyon 315 bin liraya aldık, 3-4 yılda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Projenin 6 fonksiyonlu karma bir çalışma olacağını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: 


“Aile konutları, markalı rezidans, servis rezidansı, home ofis, teras ofisler, business ofisler ve müstakil merkez binalar yer alacak. Aile rezidansı 150 bin metrekare alan üzerinde toplam bin 200 konuttan oluşacak. Markalı rezidans 30 bin metrekare alan üzerinde konumlanacak. Ankara’nın ilk markalı rezidansı olacak. Pek çok farklı talebi karşılamaya yönelik konsept düşünüyoruz.”

  

Next Level ‘ısrarla’ Çayyolu’nda

Daha önce Ankara’da Next Level projesini yaparak adından söz ettiren Pasifik İnşaat’ın sadece konut olarak yeni bir Next Level çalışmasına başladığına dikkat çeken Fatih Erdoğan, projenin Çayyolu’nda yer alacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda konutlara ayrılan parsellerde yer alacaklarını anlatan Erdoğan, karşılığında ise Mamak’ta gecekondu bölgesinde 1116 konutluk bir dönüşüm projesi yapacaklarını anlattı. Erdoğan, “Next Level’a artık talepten ziyade ısrar o kadar yoğunlaştı ki, Ankara’nın ihtiyacı olduğunu düşünerek harekete geçtik. Arsayı büyükşehir belediyesinden aldık. Karşılığında yapacağımız 1116 konuta 110 milyon lira, Next Level’daki 450 konutluk projeye ise 200 milyon lira yatıracağız. 500 milyon lira ciro bekliyoruz. Metrekare fiyatları ise 4 bin liradan başlayacak” dedi. 


Milliyet



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


Pasifik İnşaat, Ankara’nın siluetini değiştirecek yeni projesi için geri sayıma başladı. Ankara’nın merkezindeki en büyük arsa alanına sahip EGO Garajı arsasını ortağı Çiftay ile alan Pasifik İnşaat, dünyanın en önemli dört mimarlık ofisini yarıştırdığı içinde ofis, konut, otel, alışveriş merkezi, hastane ve okul bulunması planlanan EGO projesinin inşaatına 2016 ortasında başlayacak. 


Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Next Level ile Ankara gayrimenkul piyasasında büyük bir değişimi başlattıklarını, EGO projesi ile de Türkiye gayrimenkul sektörüne   dünya çapında bir bakış açısı getireceklerini söyledi. Emlak Konut’un 8 Mayıs’ta düzenlediği ihaleye madencilik sektörünün önemli isimlerinden Çiftay A.Ş. ile birlikte girdiklerinin ve Pasifik Çiftay Ortaklığı olarak EGO arazisini aldıklarının altını çizen Erdoğan, “İhaleyi almamızın ardından hızlı bir çalışma sürecine girdik. Ankara’nın en önemli arsasında proje geliştirirken dünyanın en iyi mimarlık ofisini bulmak için uğraştık. Dünya çapında kabul gören 10 mimarlık firması belirledik ve hayalimizdeki projeyi anlattık. Sonrasında da söz konusu mimarlık ofislerinden ikisi ABD’li, biri İngiliz, biri Alman olmak üzere dört firmayı yarışa soktuk. Geçtiğimiz ay bütün bu süreçleri tamamladık ve dünyaya birçok ‘landmark’ bina kazandırmış, dünyanın en büyük üç mimarlık ofisinden biri olan New York merkezli KPF’i tercih ettik. 


Pasifik İnşaat olarak temel işlerinin gayrimenkul geliştirmek olduğunu ifade eden Fatih Erdoğan, EGO arazisinin 125 dönüm arsa üzerinde yaklaşık 750 bin metrekare satılabilir-kiralanabilir alana sahip  tek parselde Türkiye’nin en büyük karma kullanım projesi olacağını söyledi. Fatih Erdoğan, şunları söyledi:


"Dünyanın iyi planlanmış, gelişmiş kentlerinde şehir merkezleri büyük projelerle şekilleniyor. EGO arazisinde gerçekleştireceğimiz  proje ile biz de Ankara’da yeni bir şehir merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dünya çapında bilinecek ilk ‘landmark’ binasının bulunacağı,  ofis, konut, alışveriş merkezi, otel, hastane ve okul fonksiyonlarından oluşan altı kullanımlı karma proje, tüm ihtiyaçların çözüldüğü bir şehir projesi olacak. Bu kadar büyük bir projede ihtiyaçlara göre farklı konut ve ofis tipleri planladık. Konutta aile konutu, home ofis, markalı ve servisli rezidans olmak üzere dört tip, ofislerde ise kurumsal ofis, teraslı ofis ve müstakil genel merkez binaları olmak üzere üç ofis tipi bulunuyor. Ayrıca, projemizin önünde bulunan ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) arazisi olarak bilinen, resmigeçit törenlerinin de yapıldığı 750 dönümlük arsanın da büyük bir merkezi park olması planlanıyor. Böyle büyük ve önemli bir projeyi AKM’nin karşısında geliştirdiğimiz için de çok mutluyuz."

Fatih Erdoğan, EGO projesi öncesinde Çayyolu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları arazide yeni bir konut projesine başlayacaklarını belirtti. Next Level Ankara projesinden sonra Next Level çizgisi ve kalitesinde bir konut projesi için çok fazla talep aldıklarını ifade eden Erdoğan, Ankara’nın en önemli konut bölgesi olan Çayyolu’nda böyle bir proje geliştirmeye karar verdiklerini anlattı. Next Level Çayyolu ismini verdikleri ve Brigitte Weber Mimarlık’ın çizdiği projenin   inşaatına 2016’nın ilk çeyreğinde başlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, 450 konuttan oluşan projeyi 36 ayda tamamlamayı planladıklarını söyledi. Fatih Erdoğan, yine bu proje kapsamında Mamak’ta Büyükşehir Belediyesi’ne Çayyolu arsası karşılığı yapacakları bin 116 konut ile kentsel dönüşüme katkı sağladıklarını ifade etti.



Pasifik İnşaat'ın yenilikçi yöntemler kullanan,  detaylara önem veren   projeleriyle fark yaratan genç bir firma olduğunu  arkalarında eser bırakmak hedefiyle yola çıktığını hatırlatan Fatih Erdoğan, şunları söyledi:


“Next Level, bizim ilk imza projemizdi. Ankara’da birçok ilke imza atmasının yanı sıra mimari özellikleriyle ulusal bazda takip edildi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz projelerde de bulunduğumuz bölgeye değer katmak, şehre mimari eserler kazandırmak hedefiyle çalışıyoruz. Çayyolu projemizde de, EGO projemizde de tüm detaylarla tek tek ilgileniyoruz.”


Ankara’nın ilk karma kullanımlı projesi olma özelliği taşıyan Next Level’ın şehrin en önemli buluşma noktalarından biri haline geldiğini ifade eden Fatih Erdoğan, Next Level AVM’nin işletmesinin Pasifik İnşaat tarafından yürütüldüğünü belirtti. Fatih Erdoğan, Next Level’ın hemen yanında gerçekleştirdikleri Next Level Loft Ofis’in de inşaatının tamamlandığını ve ofislerin yüzde 85’inin satıldığını söyledi. 

 



Haber Sabah  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankaralı Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini hayata geçiriyor. Proje için New York'lu ünlü KPF'yle anlaşıldı.


Pasifik İnşaat, Türkiye'nin en büyük karma projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Ankara'nın merkezindeki en büyük arsa alanına sahip EGO Garajı arazisini, ortağı Çiftay ile satın alan şirket, yeni projesi için dünyanın en önemli dört mimarlık ofisini yarıştırdı. İçerisinde ofis, konut, otel, AVM, hastane ve okul bulunması planlanan EGO projesinin inşaatına 2016 ortasında başlanacak. Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, EGO arazisinin 125 dönüm arsa üzerinde yaklaşık 750 bin metrekarelik satılabilir-kiralanabilir alana sahip tek parselde Türkiye'nin en büyük karma kullanım projesi olacağını söyledi. Erdoğan, "Dünya çapında kabul gören 10 mimarlık firmasına hayalimizdeki projeyi anlattık. Sonra sayıyı 4'e indirdik. Geçtiğimiz ay bütün bu süreçleri tamamladık ve dünyaya birçok 'landmark' bina kazandırmış, New York merkezli KPF'yi tercih ettik" dedi. 


MAMAK'A 1.116 KONUT 

Fatih Erdoğan, EGO projesi öncesinde Çayyolu'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları arazide yeni bir konut projesine başlayacakları bilgisini de verdi. Next Level Çayyolu ismini verdikleri ve Brigitte Weber Mimarlık'ın çizdiği projenin inşaatına 2016'nın ilk çeyreğinde başlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, 450 konuttan oluşan projeyi 36 ayda tamamlamayı planladıklarını söyledi. Fatih Erdoğan, yine bu proje kapsamında Mamak'ta Büyükşehir Belediyesi'ne Çayyolu arsası karşılığı yapacakları bin 116 konut ile kentsel dönüşüme katkı sağladıklarını ifade etti.



Sabah 


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara’nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olan EGO Garajı’nda 4.2 milyar lira değerinde proje inşa edecek olan Pasifik İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan “Şehir içinde şehir kuracağız” dedi.


Ankara şehir merkezindeki en büyük arazi olarak bilinen ve geçen yıl Emlak Konut GYO tarafından ihalesi yapılan EGO Garajı’nı alan Pasifik İnşaat, bölgede dev bir projenin hazırlığına başladı. Daha önce şehir merkezinde Next Level projesini yapan ve lüks konseptte rezidans, ofis ile AVM konumlandırdıklarını belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan “Next Level ile Ankara’da sektöre ivme kazandırmıştık. Şimdiyse Türkiye’ye örnek olacak, şehir merkezinde büyük bir merkez oluşturuyoruz. 125 dönümlük alanda 4 milyar 194 milyon lira satış geliri olacak” dedi. Arazinin tek parselde en büyük çalışma olduğunu vurgulayan Erdoğan, toplam hasılatta da Emlak Konut GYO payı olarak en büyük proje olduğunu söyledi. Proje içinde ‘markalı rezidans’ olarak yine lüks çalışma da yapacaklarını anlatan Erdoğan, yanı sıra orta-üst gelir grubunu da kapsayacak bir proje geliştireceklerini dile getirdi.


3 YILDIR İZLİYOR


Erdoğan, projenin mimari yapısı ve master planı için özenle çalıştıklarını belirterek, “Üç yıldır bu araziyi bekliyoruz. Alınca en iyi şekilde değerlendirmek için dünyanın en büyük ve kabul gören 10 mimarlık ofisini görüşmeye çağırdık. 4 tanesi o kadar iyiydi ki yarışmaya almaya karar verdik.New York merkezli KPF yapacak” diye konuştu.


2016’DA BAŞLIYOR


Projeye 2016’nın ortalarında başlayacaklarını belirten Erdoğan, arazinin daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden TOKİ’ye, TOKİ’den de Emlak Konut GYO’a geçtiğini anlattı. Erdoğan “Biz ortağımız Çiftay ile birlikte ihaleyi 1 milyar 258 milyon 315 bin liraya aldık, 3-4 yılda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Projenin 6 fonksiyonlu karma bir çalışma olacağını anlatan Erdoğan “Aile konutları, markalı rezidans, servis rezidansı, home ofis, teras ofisler, business ofisler ve müstakil merkez binalar yer alacak. Aile rezidansı 150 bin metrekare alan üzerinde toplam bin 200 konuttan oluşacak. Markalı rezidans 30 bin metrekare alan üzerinde konumlanacak. Ankara’nın ilk markalı rezidansı olacak. Pek çok farklı talebi karşılamaya yönelik konsept düşünüyoruz” dedi.

NEXT LEVEL SEVİLDİ YENİSİ GELİYOR


Daha önce Ankara’da Next Level projesini yaparak adından söz ettiren Pasifik İnşaat’ın sadece konut olarak yeni bir Next Level çalışmasına başladığına dikkat çeken Fatih Erdoğan, projenin Çayyolu’nda yer alacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda konutlara ayrılan parsellerde yer alacaklarını anlatan Erdoğan ‘Next Level’a artık talepten ziyade ısrar o kadar yoğunlaştı ki, Ankara’nın ihtiyacı olduğunu düşünerek harekete geçtik. Arsayı Büyükşehir Belediyesi’nden aldık. Karşılığında yapacağımız bin 116 konuta 110 milyon lira, Next Level’daki 450 konutluk projeye ise 200 milyon lira yatıracağız. 500 milyon lira ciro bekliyoruz. Metrekare fiyatları ise 4 bin liradan başlayacak” dedi.


Star


Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan EGO Garajı ihalesini kazanan Pasifik İnşaat, Ankara'nın siluetini değiştirecek dev proje için çalışmalara başladı.Ankara'nın en büyük arazilerinden EGO Garajı arsasını ortağı Çiftay ile alan Pasifik İnşaat, dünyanın en önemli dört mimarlik ofisini yarıştırdığı içinde ofis, konut, otel, alışveriş merkezi, hastane ve okul bulunması planlanan EGO projesinin inşaatına 2016 ortasında başlayacak. 125 dönümlük arazide 6 fonksiyonlu proje yükselecek.


Yeni Yüzyıl


Haber İl Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



PASİFİK İnşaat Ankara'da gayrimenkul yatırımcıları için düğmeye bastı. Yaklaşık 7 ay önce Emlak Konut GYO'nun gerçekleştirildiği ihaleyi kazanan şirket, 124 dönümlük alanda 4 milyar 194 milyon 550 bin lira satış geliri olan bir proje inşa edecek. 


OAnkara'da şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı üzerinde Pasifik İnşaat-Çiftay İnşaat ortaklığı ile yapılacak projede 750 bin metrekare satılabilir-kiralanabilir alan ile 1 milyon 400 bin metrekare inşaat alanı olacak. Ortaklar arsa bedeli olarak Emlak Konut GYO'ya 1 milyar 258 milyon lira öderken, proje alanında konut, ofis, AVM, okul, hastane ve otel inşa edecek. 



Projede çalışmalara 2016'nın ilk yarısında başlayacaklarını belirten Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "Türkiye'nin tek parselde yapılan en büyük projesine imza atacağız. Emlak Konut ihaleleri içinde de en büyük satış değeri sunulan proje olacak. 3 yıldır bu arsayı almak için takip ediyorduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu alanı 500 milyon liraya satışa çıkardığında almadık. Çünkü hasılat paylaşımı modeli bize daha uygun. Arsa Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden TOKİ'ye geçti. TOKİ, Emlak Konut'a 600 milyon liraya sattı ve biz ihale ile aldık. Arsa için Emlak Konut'a 1 milyar 258 milyon garanti ettik, onlar da durumdan memnun" dedi. 


Projenin mimari tasarımı için 4 ofisin yarıştığını belirten Erdoğan, New York merkezli KPF şirketi ile anlaştıklarını dile getirdi. 


"Ankara'nın merkezine bir şehir kuruyoruz" diyen Erdoğan, EGO garajı arsası olarak bilinen arsada her ihtiyaca göre ev ve ofis inşa edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: "1200 tane aile konutu planlıyoruz. Burada küçük ev olmayacak. 30 bin metrekare alanda markalı rezidans yaparken, otel hizmeti sunan evler de inşa edeceğiz. Büyük şirketler için müstakil ofisler yaparken, home ofis de hayata geçireceğiz." Projenin 4 yılda tamamlanmasını öngördüklerini belirten Erdoğan, üst ve orta gelirli vatandaşlara hitap eden evler inşa edeceklerini kaydetti. Erdoğan, proje alanın karşısında bulunan 750 dönümlük Atatürk Kültür Merkezi alanında bir şehir parkı planladığını, bu alanın da projeye değer katacağını ifade etti. 


2. LEVEL GELİYOR 

DAHA önce Ankara'da konut, ofis ve AVM'den oluşan 'Next Level' projesini hayata geçiren Pasifik İnşaat'in sadece konut olarak yeni bir 'Next Level' projesi daha inşa edecek. Erdoğan, yeni Next Level'ın Çayyolu'nda, Büyükşehir Belediyesi'nin Çayyolu Rekreasyon Vadisi olarak tanımladığı alanda konutlara ayrılan parsellerde yer alacaklarını dile getirdi. Arsa karşılığında Mamak'ta gecekondu bölgesinde 1116 konutluk bir dönüşüm projesi yapacaklarını belirten Erdoğan, "İlk Next Level projemizde rezidans tipi evler vardı. Ama Ankaralılardan çok yoğun konut talebi geldi. Bizden aile hayatına yönelik evler istediler. Arsayı büyükşehir belediyesinden aldık. Karşılığında yapacağımız 1116 konuta 110 milyon lira, Next Level'daki 450 konutluk projeye ise 200 milyon lira yatıracağız. Projemizde 500 milyon lira ciro bekliyoruz. Metrekare fiyatları ise 4 bin liradan başlayacak" dedi. 


Ankara'nın en büyük arazisine şehir kuruluyor Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisine yeni proje geliyor. Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi olan EGO Garajı'nı Emlak Konut GY0 ihalesinde alan Pasifik İnşaat, 4.2 milyar lira değerinde bir proje inşa edecek. Proje içinde konut, ofis, AVM, otel, okul ve hastane olacağını söyleyen Pasifik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "Şehir içinde şehir kuracağız" dedi. 


İl Gazetesi


Geri Dön