19 / 04 / 2024

Patara Plajı'nda büfe izni verilen yere beach club yapıldı!

Patara Plajı'nda büfe izni verilen yere beach club yapıldı!

Büfe izniyle beach club Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, özel çevre koruma bölgesindeki Patara Plajı'na büfe ruhsatı verildiği ve bu ruhsatla bir tesis kurulduğunu iddia etti.



Büfe izniyle beach club Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan, özel çevre koruma bölgesindeki Patara Plajı'na büfe ruhsatı verildiği ve bu ruhsatla bir tesis kurulduğunu iddia etti. İzinsiz yapıların durdurulması için Antalya Valiliği'ne başvuran Ozan, "Büfe için izin alan şirketin büfe ile birlikte denize 10 metre mesafede yüzme havuzu, oturma ve dinlenme alanları yaptığını tespit ettik. Bir ahşap çerçeve içinde yaparak, yaptıkları tesisi gizlemişler. Büfe izni ile Antalya'daki 'beach clup'larda olduğu gibi dev bir tesis kuruluyor" diye konuştu. 


Valiliğe bildirildi Caretta carettaların önemli üreme alanlarından biri olan Patara'ya girişlerin saat 20.00'den sonra yasak olduğunu belirten Ozan, "Burada tesis yapılması, plajın ve caretta caretta kaplumbağalarının geleceği açısından tehlikeli. Konuyu Antalya Valiliği'ne bildirdik. İzinsiz yapılaşmanın önüne geçilmesini istiyoruz" dedi. 


Milliyet Akdeniz 


Geri Dön