20 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi, 80 aileyi sağlam binalara taşıdı!

Pendik Belediyesi, 80 aileyi sağlam binalara taşıdı!

Başbakanın hasarlı binalar hakkındaki yıkım kararı ilk olarak İstanbul Pendikte uygulanmaya başladı. Pendik Belediyesi, 1999 depreminde hasar gören binaları tespit ederek boşaltmaya başladı



Hayati risk taşıyan 80 konutta incelemelerde bulunan belediyenin uzman ekipleri, bu evlerin yıkılması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Neler yapılabileceği üzerine 80 konut sakinleri ile toplantılar yapan Belediye Başkanı Kenan Şahin, bu evlerin yıkılması gerektiğini; kendilerine başka yerde konut edindirileceğini taahhüt etti. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçen Başkan Şahin, İBB Mesken Konutlarından 80 ev satın alarak konut sakinlerine verdi.

ARTIK RAHAT UYUYACAKLAR

Yeni evlerinin anahtar teslim töreninde konuşan Kenan Şahin; meselenin çözümü için ciddi gayret sarf ettiklerini ve İBBye borçlanarak 80 konutun alındığını söyledi. Şahin, vatandaşları deprem riski altında yaşamadan rahat uyuyabileceği evlerde oturduğunu görmelerinin kendilerini hem mutlu ettiğini hem de yorgunluklarını unutturduğunu ifade etti.

BU EVLERDE OTURUYORLARDI

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, 1999 depreminde zarar gören binaların sakinleriyle görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerin ardından ev sahiplerine İBBMesken Konutlarından 80 ev satın alındı ve düzenlenen törenle teslim edildi.

Cüneyt BİTİKÇİOĞLU/Türkiye


Geri Dön