26 / 04 / 2024

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Bosnalı Parkı'ndaki bina ‘Kütüphane Kafe’ olacak!

Pendik Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa eden Belediye, binanın ne amaçla kullanılması gerektiğini halka sordu. Halk oylamasında 'Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı.



Pendik Belediyesi, Boşnak vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Sapanbağlar Mahallesi’nde bulunan 13 bin metrekarelik Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’na tek katlı bir bina inşa etti.

Milliyet Gazetesi'nden Gökhan Karakaş'ın haberine göre; bölgenin en büyük parkına yapılan binayı vatandaşların hizmetine açmadan önce ne amaçla kullanılması gerektiğini halka soran belediye bir halk oylaması yaptı. 

Referandum için Sapanbağları’ndan sonra Yeşilbağlar ve Yeni Mahalle sakinlerinden oluşan 705 kişi sandık başına geldi. İlk seçenek olan oylarını ‘Kütüphane Kafe’ 658 oy aldı. Seçimde 12 yaş üzeri çocuklarında oy kullandığı seçimden sonra binanın kütüphane kafeye çevrilmesi için proje hazırlığında bulunacak. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bölge sakinlerinin kararı için hayırlı olsun dileklerini sundu ve  kapalı tesisin en kısa zamanda Kütüphane Kafe’ye dönüşeceğin i belirtti.

Boşnakça kitaplar olmalı

13 yaşında olan Selen Çolak “Geçmişimizi bilmek önemli. Bir Boşnak olarak Bosna tarihimizi öğrenmek isteriz. Bu yüzden Kütüphane Kafe’de, Aliya İzzetbegoviç’i ve Boşnak tarihini anlatan kitapların bulunmasını isteriz” diye konuştu.


Geri Dön