23 / 04 / 2024

Pendik Lilyum Evlerinin karşısındaki arsa satışa çıkarıldı! 2.4 milyon TL'ye!

Pendik Lilyum Evlerinin karşısındaki arsa satışa çıkarıldı! 2.4 milyon TL'ye!

Pendik 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, satılması yoluyla ortaklığın giderilmesi için Kurtköy Mahallesindeki 3 bin8 47 metrekare yüzölçümündeki arsayı satışa çıkardı



Pendik 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, satılması yoluyla ortaklığın giderilmesi için Kurtköy Mahallesindeki 3 bin8 47 metrekare yüzölçümündeki arsayı satışa çıkardı.

Kurtköydeki Lilyum Evlerinin karşısında yer alan ve diğer cephesi de Tahir Ekşioğlu Camiine bakan arsa için tahmini fiyat olarak 2 milyon değeri 437 bin 600 lira istendi. Arsanın ilk satışı 17 Ocak 2012 tarihinde gerçekleşirken, arsa satılamadığı takdirde ikincisi

27 Ocak 2012 tarihinde Pendik Adliyesinde tekrarlanacak.

Detaylar şöyle:

PENDİK 1. (SULH HUKUK MAHKEMESİ) SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

2011/2 Satış
GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA ARTTIRMA İLANI
İzalei şuyuu suretiyle satışına karar verilen Pendik Kurtköy mah. 240EGID pafta 3998 ada, 6 parsel sayılı 3.047,00 m2 miktarlı arsa vasıflı taşınmaz icra iflas kanunu hükümlerine tevfikan açık arttırma suretiyle satılacaktır.

GAYRİMENKULUN EVSAFI
Satışa konu parsel tapuda verilen Pendik Kurtköy Mahallesi. 3998 ada, S parsel sayılı arsa vasıflı olup, taşınmaz üzerinde her hangi bir yapılaşma olmadığı, satışa konu arsanın çevresinde kooperatif ve toplu konut inşaattan bulunmaktadır. Arsa karşısında Lilyum evleri isimli site bulunmaktadır. Bir diğer cephesinde Tahir Ekşioğlu Camiine bakmaktadır. Taşınmazın çevresi ayrık nizam konut alanı olarak gelişmiş ve oluşmuştur. Çevresinde bulunan binalar 2-3-4 katlı oldukları, Pendik merkezine, uzak konumda olup, ulaşımı kolay ve belediye hizmetlerinden istifade edebilmektedir.

GAYRİMENKULUN İMAR PURUMU;
Celp edilen Pendik Belediye Başk. imar ve şehircilik müd. 03/08/2011 tarihli yazılarında, parselin 12.11.1998 tasdik tarihli Kurtköy Toplu Konut uygulama İmar Planında Sosyal ve Kültürel tesis alanında kalmaktadır.

GAYRİMENKULÜN MUHAMMEN KIYMETİ:
Pendik 1. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2011/845 esas 2011/1520 karar sayılı ve 27/10/2011 tarihli kararına göre taşınmazın değeri 2,437.600 TLdir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- 1. satışı 17/01/2012 gönü saat 14.00'den 14.10'a kadar Pendik Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60ını ve rüçhanlı alacaklılar, varsa atacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla gayrimenkulün 27/01/2012 günü aynı saatte aynı yerde 2. arttırmaya çıkarılacaklardır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masraftan ve K.D.Vsi alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye satış bedelinden ödenir.
3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir ) Bu gayrimenkul üzerindeki haklarım hususiyle faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gön içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu farkı ve teminat bedelinden alınacaktır.
5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen atıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2 sayılı satış dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 28/11/2011 
Basın No- 741567
www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön