26 / 04 / 2024

Penelope'den eviniz için farklı alternatifler!

Penelope'den eviniz için farklı alternatifler!

Yastığınızı ne zamandır kullanıyorsunuz Yoksa siz de mi hatırlamıyorsunuz Oysa hayatınızın yaklaşık üçte birini paylaştığınız yastığınızın kaliteli ve sağlıklı olmasına özen göstermelisiniz



Yastığınız ne kadar kaliteli olursa olsun, onu en fazla 2 yıl kullandıktan sonra değiştirmeniz gerektiğini biliyor musunuz Bir MAYA TEKSTİL markası olan PENELOPE, doğru yastık seçimi ve kullanım süresi konusuna dikkat çekiyor ve doğru, yeni uyku ürünleri ile sağlıklı uykuya davet ediyor.

The Barts ve The London NHS Trust 'un en önemli uyku ürünlerinden biri olan yastıklar üzerine yaptıkları araştırmayı öğrendiğinizde belki de uzun süredir kullandığınız yastığınızda bir daha asla yatmayacaksınız. Neden mi çünkü bu araştırmada, uzun süreli kullanılan yastıkların çeşitli bakterilere ev sahipliği yaptığı; yıkansalar dahi hastalıklara davetiye çıkardığını gösteriyor. Yapılan araştırma, iki yıl boyunca kullanılan yastıkların üçte birinde 30 'a yakın bulaşıcı hastalığa neden olabilecek bakteri ve ölü hücre bulunduğunu ortaya çıktı. Özellikle sentetik yastıkların diğer yastıklara oranla daha fazla bakteri barındırdığı da açıklanan sonuçlar arasında. Türkiye 'nin yastık ve yorgan markası PENELOPE ise herkesin yastık kullanma alışkanlığı ve yastıklarını kısa süre içerisinde değiştirmeleri konusunda seferberlik çalışmalarına başladı.

Konu yastıkların ne kadarda bir değiştirilmesine geldiğinde kafa karıştırıcı birbirinden farklı bilgilerle ve tavsiyelerle karşılaşabiliyoruz. Yastıkların değiştirilmesi için en çok tavsiye edilen ve kabul gören süre 2 yıl. Eğer hassas bir yapıya sahipseniz bu süreyi daha kısa tutabilir, doğal dolgu ve kaplama malzemesi ile üretilmiş, toz ve mite geçirmeyen anti-alerjik yastık kılıfları kullanıyorsanız daha da uzatabilirsiniz. Yastıklar, 8 saatlik uykunuzda teninizin değdiği, her nefeste içinden bir şeyler çektiğiniz, belki hayatta en fazla birlikte zaman geçirilen eşyalarımızın başına geliyor. Onları havalandırmak yetmiyor. Uzmanlar onları en az 2-3 yılda bir değiştirmeyi ya da dondurucuda tutmayı veya kaynatmayı öneriyor. Dondurmak ve kaynatmak neredeyse imkansız bir şey. En iyi çözüm yolu ise yastıkların 2-3 yılda bir yenilenmesi olarak ortaya çıkıyor. PENELOPE markasının sahibi MAYA TEKSTİL, 1993 yılında bu yana yastık ve yorgan konusunda insan anatomi ve fizyolojisine uygun özel ve sağlıklı uyku ürünleri üretiyor. MAYA TEKSTİL Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydoğan yastıkların kullanımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Bir yastıkta kocamak eskidendi, artık uzmanlar yastıklarımızı 2-3 yılda bir değiştirmemizi öneriyor. Nedeni ise bu konuda yapılan araştırmalar ve bu araştırmaların sonuçları. MAYA TEKSTİL olarak kurulduğumuz günden bu yana doğal ve sağlıklı uyku için doğru yorgan ve yastık üretimi yanında saha çalışmaları da yapıyoruz. Dünya uyku literatürünü yakından takip ediyoruz. Geldiğimiz noktada şu gerçeğin bilincindeyiz. Dünyada ne kadar insan varsa o kadar ‘uyuma biçimi ' var. Ancak insan anatomi ve fizyolojisine uygun ortak standartları bulup, bu doğrultuda kaz tüyü, elyaf, mikro elyaf, visko, bambu gibi çeşitli dolgu malzemelerinden oluşan 70 yastık çeşidi, 33 yorgan çeşidi geliştirdik. Amacımız herkesin sağlıklı ve doğal bir uykuyu deneyimlemesini sağlamak. Yaptığımız çalışmalarda tüketiciyi doğru ürün seçimi yanında, ürünün doğru bakımı ve kullanım süreleri konusunda da eğitmeyi toplumsal sosyal sorumluluğumuz olarak görünüyoruz. Bu kapsamda tüm Türkiye 'yi saran “PENELOPE Uyku Günleri ” projemizle satış noktalarında bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz ” dedi.

Aydoğan, özellikle Amerika 'da ve Avrupa 'da insanların sıklıkla yastıklarını değiştirdiklerini ancak yastık değiştirme alışkanlığının Türkiye 'de henüz yeterince kabul görmediğinin altını çizerek, “Türkiye 'de de yastıkların sürekli kullanıldığı takdirde içerisinde bakteri ve benzeri mikropların olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Bu nedenle Türk halkının bu konuda bilinçlenmesi ve yastık kullanım alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor ” açıklamasında bulundu.


Geri Dön