19 / 04 / 2024

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle yazlık bölgelere göçler artınca perakendeciler de çareyi yazlık bölgelerde şube açmakta buldu. Büyükşehirlerde kepenk indiren esnaf tatil bölgelerinde hizmet vermeye başladı. 



Türkiye'de faaliyet gösteren perakende sektörü yazlık bölgelere akın etmeye başladı. Milliyet'ten Hanife Baş'ın haberine göre; Bodrum, Çeşme, Fethiye, Ayvalık gibi bölgelere göçler artmaya başlayınca perakende sektörü burada faaliyet göstermeye başladı. Özellikle teknelere hizmet vermek isteyen esnaf marinaların bulunduğu yerlerde mağaza açıyor. 

Cirolar artmaya başladı

Yazlık bölgelerde alışverişin artmasıyla sezonun hareketli başladığını söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel şu açıklamalarda bulundu: 

“Yaz hareketi bekliyoruz. En önemli enerji kaynağımız da turist. Ama özellikle Antalya’ya baktığımızda yabancı turist sayısı henüz yeterli değil. Ancak perakendeci, turist gelecekmiş gibi hazırlığını yapıyor. Şu anda ülkeler arasında aşı turizmi rekabeti var. Aşılamalar arttığında turizm de normale dönecek. Ayrıca yerli turiste hitap eden Bodrum, Alaçatı gibi bölgelerde de mutlaka hareket olacağını tahmin ediyoruz. Moda markaları olarak, her şey normalmiş gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yaz aylarında yazlık beldelerdeki cirolarda ciddi artış oluyor. Ama bu dönemde kış sezonunu da yazlıklarında geçiren önemli sayıda insan olduğu için cirolarımız hiç düşmedi.”

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Mağaza açılışları devam ediyor

Bodrum Yalıkavak Marina’da pop - up  mağaza açılışları yaptıklarını söyleyen İpekyol, Twist, Machka Genel Müdürü Uğur Ayaydın şu açıklamalarda bulundu: 

“Plaj giyimi olarak yeni bir kategoriye de girdik. Bunu Burcu Esmersoy for Ipekyol Beachwear 2021 Koleksiyonu adı altında müşterilerimizle buluşturduk. Ayrıca pandemi sürecinde değişen davranışlarımızdan biri, büyük şehirler yerine doğal yaşama ve deniz kenarına doğru hareket etmek oldu. Bu çerçevede biz hem koleksiyonumuzu güncelledik, hem de müşterilerimize plaj giyim noktasında sunduğumuz çözümü geliştirmek istedik. Doğal yaşama ilginin artmasıyla yazlık bölgelere ilginin artacağını düşünüyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde bizi tatil alanlarında çok daha yoğun göreceksiniz. İki ay içinde Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Ayvalık’ta 4 yeni mağazamızın açılışını gerçekleştireceğiz.”

Perakendeciler yazlık bölgelerde mağaza açıyor!

Kendileri dahil olmak üzere perakendecilerin yeni satış alanların yaratılması için çalıştıklarını dile getiren bu hızlı bir şekilde mağaza açılışlarının yapılacağını söyledi.

Yazlık bölgelerde mağaza sayısını artıra Defacto, Antalya’da iki yeni mağaza daha açtı. Time Center’da yeni mağazasını açan firma yurtiçinde ve yurtdışında mağaza sayısını artırmayı amaçlıyor. Beymen Yalıkavak Marina Resort da, 1 Haziran’da yaz sezonu için açılış yaptı.

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?


Geri Dön