29 / 03 / 2024

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.



Yalıtım sektörüne katkı sağlayarak, levha yapıştırıcısından dekoratif mineral sıvıya kadar birçok malzemede kullandıkları inşaat perliti sayesinde yapı malzemelerinin dayanıklılığının arttığını belirten Persan Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, perlit madeni kullanılan malzemelerin 1000 derecelik ısıya dayanıklılık sağladığını belirtti. Binalarda ısı ve ses yalıtımı sağlayan termoşapın ise klasik şaplara göre 5 kat daha hafif olduğunu belirten Ürün, kullandıkları malzemelerin klasik şapın altına uygulanan ısı yalıtım ürünlerinde olduğu gibi ısı köprülemesi yaşatmayacağının da altını çizdi.


60 YIL GARANTİ 

Persan'ın binalara özel, özgün sistemler sunduğunu belirten Ürün. nefes alan. yalıtımı yüksek, estetik ve kullanışlı bir bina için gerekli tüm yapı elemanlarını bünyelerinde barındırdıklarını dile getirdi. Kaliteli inşaat perlitiyle ürettikleri yapı malzemeler inden olan kiremitin suya ve donmaya karşı 60 yıl garantili olduğunu söyleyen Ürün, kullandıkları malzemelerin bina kaplama ve yalıtımında, yağmur indirme çözümlerinde, bina yenilemelerinde, sıcak ve soğuk iklimlerde yer alan tüm bina tiplerinde kullanılabileceğini kaydetti. 


ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI 

Bina yalıtımında kullanılan birçok malzemenin ithal edildiğini belirten Urun Avusturalya. Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan. Irak ve diğer birçok ülkeye ihraç ettikleri yapı malzemeleriyle can açığı düşürerek ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını dile getirdi. Sektöre arz ettikleri termoşap. termosıva ve diğer yapı malzemeleri ile tüketicilerin bina yalıtımında tekrar tekrar bütçe ayırmasına gerek kalmayacağını söyleyen Urun. kullandıkları yapı malzemelerinin standart malzemelere göre 3/4 oranında daha hafif olduğu için binanın statik ağırlığını hafiflettiğini belirtti 


Hürriyet Ek


Geri Dön